Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (718)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sleep kills! Freddyho úvodník - rozhodně klasika a nejlepší díl série. Jedině jednička je maximálně vydařený stoprocentní horor! Co tady komentovat, prostě po všech stránkách dokonalost... Snový úchylák vraždí děcka na předměstí. 'Scary movie', které bych pustil svému potomkovi mezi vůbec prvními, a to v hodně útlém věku:) [P.S. doporučuji dokument NEVER SLEEP AGAIN (2010)] ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Wes Craven je rozhodně dost osobitý režisér a nebojí se experimentovat. Zde mu to ale vyšlo výborně a zrodila se jedna z nejoblíbenějších teenegerovských vyvražďovaček, jejíž geniální ústřední myšlenku a s ní spojenou postavu Freddyho Kruegera jí už nikdo nikdy nevezme. Narozdíl od dalších pokračování, které jsou jen trapnou opakující se slátaninou( snad kromě trojky), má jednička pořádně hutnou atmosféru a pár skutečně lahůdkových hororových momentů. Robert Englund je ve své roli naprosto nedostižný. Není to sice moc známý herec, ale ztvárněním této zvrácené a hnusné postavy si zajistil nesmrtelnost. Celkový dojem trochu kazí pitomý závěr, ale za vše ostatní si to zaslouží jak 4*, tak i ocenění "kultovní horor". ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti do 12 let, pro starší diváky podívaná pro pobavení a pro zasmání. Freddy Krueger je pojem, o tom žádná, Noční můra je takřka kultovní záležitost, zejména díky výbornému R. Englundovi, originálnímu nápadu a geniální hudbě, která je snad to nejlepší na celém snímku. Hned při prvních tónech poznáte, že film spadá do 80. let :) Potěší i mladý Johnny Depp. Noční můra v Elm Street je takovou jednohubkou pro jeden večer - zkonzumovat a... :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný horor. Viděl jsem ho už kdysi jako děcko, ale tehdy na mě nějak nezapůsobil, moc jsem ho totiž nechápal. Dnes jsem se na něj podíval znovu a jsem nadšen. Skvělý záporák, výborná atmosféra a docela vynalézavé mordy (i když vzhledem k námětu mohly být ještě lepší) vyšvihly tento snímek do mé osobní topky. A dokonce jsem se místy trochu bál, takže plné hodnocení je opravdu na místě. Horror movie of the year ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Proč by to nebyl slasher? Má to všechno, co dělá správný slasher slasherem, to znamená, že je tam asi miliarda věcí, co mě nasrala. Skvělý, mnoha pokračováními vydojený, ale přesto nevyužitý originální námět na tom, že se jedná o vyvražďovák se všemi jeho neduhy, nic nezmění. Nadhled se mi nezdařil. ()

Galerie (178)

Zajímavosti (135)

  • Malá holčička, která při říkance "Jedna dvě, Freddy jde...." skáče přes švihadlo, je dcerou mladého páru, který poskytl svůj dům pro natáčení filmu, kde představuje dům Tiny Gray (Amanda Wyss). (Alfréda)
  • Robert Englund (Freddy) se při prvním použití rukavic pořezal a při první natáčené scéně ho zastoupil tvůrce speciálních efektů Charles Belardinelli, jenž jako jediný věděl, jak rukavici nasadit a zasunout do ní nože. (Duoscop)
  • Scéna, ve které je Freddy (Robert Englund) zapálen, pronásleduje Nancy (Heather Langenkamp) až na vrchol schodů, padá dolů a znovu se rozbíhá, byla natočena na jeden záběr několika kamerami a byla to do té doby jednou z nejpropracovanějších scén s ohněm, jaké kdy byly natočeny. Kaskadér Anthony Cecere získal za svůj výkon cenu za nejlepší kaskadérský kousek roku. (Duoscop)

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama