Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Craven ma sice par dobrejch kousku, ale jinak od nej pro jistotu nic moc neocekavam. A tentokrat me prijemne prekvapil. Sice to neni nejakej nervydrasajici horor, ale o to se ani nesnazil. Takze krome toho, ze to je misty sympaticky brutalni, sem tam napinavy a ma to fajn atmosferu, zaroven je to taky slusna zabava. Cely je to zkratka taky trochu uchylna cerna komedie, ale nastesti nic trapnyho. Herci jsou celkem fajn, Twin Peaksovskej McGill prijemne prekvapil, jen ti lide pod schody tu jsou tak trochu zbytecny a slouzi jen jako takova kulisa, film by si ale klidne vystacil s dvojkou sourozencu a jejich vzteklym coklem. Proste slusny 4*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po opětovném zhlédnutí po delší době jsem hvězdu ubral. Některé scény jsou úžasné, zejména se psem a honičky mezi zdmi. Craven prostě dokáže navodit správnou atmosféru, kdy hudba se postupně mění v hluk a ruchy a postavy lezou tam, kam nemají. Závěrečný souboj se šílenou ,,matkou" připomněl drsné útoky Romerových zombie. Celkově je děj v napětí nevyvážený, nejvíce mi však vadil ten malý spratek. Chtěl bych vidět, jak setkání s mrtvolami v jeho věku člověk přejde mávnutím ruky. Jakoby scénárista chvílemi nevěděl, zda se přiklonit více ke komedii, a nebo k horroru. Přesto se jedná o dobrý ...spíše thriller na deštivý a temný podvečer. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Lide pod schody je zanrovo zaradeny ako horor komedia film. A treba povedat, ze toto spojenie priam nenavidim, pricom jedine svetle vynimky su filmy Navrat Ozivlych Mrtvol z 1985 a este Braindead od Petera Jacksona. Wes Craven sice vie, ako vystrasit divaka a Lide pod schody ma aj par drsnych scen, celkovo ho vsak pochovava par vsunutych komedialnych momentov. A tie v horore posobia rusivo. 52 % ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další horor mého dětství, co táta tenkrát nahrál na VHSku z Novy. První český dabing byl nejlepší. Brandon Quintin Adams v roli Blázna dobrej a Ving Rhames v roli jeho parťáka Leroy taky, jen škoda že tam hraje tak málo. No a povedenej bratříček a jeho sestřička co si hrajou na rodiče, co unáší děti a nechávaj je trýznit uvnitř svého domu pod schodama ve sklepení. Jako bonus, bratříček je k tomu ještě kanibal :D Everett McGill a Wendy Robie zahráli ty psychouše fakt dobře i když je to někdy fakt komický :D Když jsem byl malej, pouštěl jsem si to hodně často, fakt mě to bavilo. Další skvělej horůrek od Wese Cravena. Dobrá atmosféra ve filmu, krvák to taky trochu je. Když to vyšlo na DVD, koupil jsem si to taky do sbírky, jen škoda že původní dabing z VHS už to nemělo. Tenhle filmek jsem si hodně oblíbil jako malej. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Strašlivej škvár to je. Slátanina plná konin. Nejvíc mě neustále dokolečka rozesmával ten černoušek Bubu, co má černou hubu, kterej neustále žvatlal tak kůlovatý hlášky a drsný kecy, že Arnie je proti němu nula a vůbec se choval jak největší kápo. Prostě si představte to nejdrsnější, co kdy říkal jakejkoliv klaďas v akčňáku a pak to strčte tomuhle klučíkovi do pusy. Celkove se mi to zdálo spíš jako příprava na Vřískot, takovou tou nesmrtelností zloduchů a "humorností". Několikrát je praštili, švihli něčím po hlavě a ono nic. Po chvilce temnoty přišlo vzplanutí smíchu a pak zas temno. Taky to psisko se mi vůbec nelíbilo (chápej práce trenéra a rejži). Navíc má celej film takovou skoro až absurdní atmosféru, fraškovitou a na první pohled je vidět, že to nikdo nebral vážně. Prostě se mi to nelíbilo a Wesovi na chuť nepřijdu pravděpodobně nikdy. Zatím co jsem od něj viděl, to mě nezaujalo, včetně vřískotů (ty ale byly aspoň realističtější a nadsázka tam není tak divně nadsazená). ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Film vydělal zpět svůj rozpočet 6 milionů amerických dolarů během několika dní po uvedení do kin. (ČSFD)
  • Craven si pro roli rodičů vybral Wendy Robie a Everetta McGilla, když je uviděl hrát manželský pár v seriálu Twin Peaks. (Chatterer)
  • Herec Sean Whalen hrál postavu Roache ve věku 26 let. Jeho postavě ve filmu přitom bylo zhruba 15 až 16 let. (ČSFD)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama