Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Jak to ten Cvok drtil? xD Jako vážně, co tohle bylo za chujovinu? Horror se tomu říkat nedá, ale komedie to je skvělá. Film totálně o ničem s hromadou WTF momentů, ale vážně se u toho zasmějete. Hlavně na tím nezačněte přemejšlet, páč jinak to je odpad jako kráva. Nejlepší hláška cvoka " nechci tě zabít, ale udělám to, protože se mi moc nelíbíš." Kdyžtak cvok je asi 10ti letej kluk, kterej hází jednu hlášku za druhou a táhne celej film, jinak by to fakt nestálo za moc. Může mi někdo říct, proč ten chlápek nosil BDSM obleček? Proooč?! Vážně nějaký scény jsem vůbec nepochopil. 60% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film z mého mládí, který jsem viděl snad 30x. Napohled příjemná rodinka, která za zdmi svého baráku nemá pouze myši... Děsivý barák, komediální prvky, nezapomenutelné hlášky, super úchylní záporáci, psík a vůbec celý film je dost nadprůměrný, který nenudí a má dobrou atmosféru. Pro mě nezapomenutelný kousek na který nedám dopustit. Mé hodnocení 5 hvězdiček... "doufám, že ho najdete.... a sejdete se v pekle" ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další horor mého dětství, co táta tenkrát nahrál na VHSku z Novy. První český dabing byl nejlepší. Brandon Quintin Adams v roli Blázna dobrej a Ving Rhames v roli jeho parťáka Leroy taky, jen škoda že tam hraje tak málo. No a povedenej bratříček a jeho sestřička co si hrajou na rodiče, co unáší děti a nechávaj je trýznit uvnitř svého domu pod schodama ve sklepení. Jako bonus, bratříček je k tomu ještě kanibal :D Everett McGill a Wendy Robie zahráli ty psychouše fakt dobře i když je to někdy fakt komický :D Když jsem byl malej, pouštěl jsem si to hodně často, fakt mě to bavilo. Další skvělej horůrek od Wese Cravena. Dobrá atmosféra ve filmu, krvák to taky trochu je. Když to vyšlo na DVD, koupil jsem si to taky do sbírky, jen škoda že původní dabing z VHS už to nemělo. Tenhle filmek jsem si hodně oblíbil jako malej. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ak chcete vidieť ako šialený otec striela s brokovnicou po chodbách domu, a pred ním uteká malý chlapec aby sa schoval pred nebezpečenstvom a zachránil si tak svoj život, vtom prípade neváhajte a tento film si pozrite. Ibaže zachrániť si svoju kožu pred masochistyckým pakom, bláznivou ženou, nepadnúť do rúk kanibalom a pritom všetkom ešte stihnúť utiecť pred psom, ktorý je dobre vycvičený a ktorý by vás svojim čuchom vypátral, kebyže ste aj samom dne pekla. Účel Cravena bol splnený, dočkali sme sa hororovej atmosféry, pár brutalít a nakoniec sme si mohli vychutnať krásny koniec, aký by ste len tak v inom filme nezažili 100 percent. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Craven nebere zřetel na svého hlavního dětského hrdinu a docela bez servítek ho posílá do domu plného krve, mučení, běsnícího psíka, unesených dětí a dalších milých zvráceností. Aby se neřeklo, tak přes několik krutých až velmi krutých událostí film pojímá s dávkou nadhledu a žádnou situaci nezapomene náležitě ohláškovat. Za největší plus shledávám psího anti-hrdinu, jehož výkon a některé kousky do teď úplně nechápu :-). Bravo. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • O roli týraného sklepního dítěte přezdívaného "Špaček" se ucházela Hilary Swank. (Alfréda)
  • Původním autorem hudby byl Graeme Revell, ale jeho hudba byla zamítnuta (ačkoli u závěrečných titulků byl uveden jako autor doplňkové hudby). (ČSFD)
  • Craven si pro roli rodičů vybral Wendy Robie a Everetta McGilla, když je uviděl hrát manželský pár v seriálu Twin Peaks. (Chatterer)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama