Reklama

Reklama

Dospívající dívka s přehnaným zájmem o chirurgii bojuje s postem vyvržence společnosti a přitom spřádá plány, jak přijít o panenství a zachránit svou sestru od pustošících účinků cystické fibrózy. Když je vám sedmnáct, život stojí za starou belu. Dospívající Pauline (AnnaLynne McCord) je prostě jiná. Ocitá se pod tlakem, protože se snaží zapadnout na střední školu, naplnit očekávání rodičů a k tomu všemu hoří touhou přijít o panenství. Jenže kvůli jejímu grotesknímu zájmu o temnější stránky života ji všichni kolem považují za vyvržence společnosti. A protože ji láká lidské tělo, uzavírá se do vlastní fantazie a doufá, že z ní jednou bude skvělý chirurg... tedy pokud do té doby nezešílí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

ambron 

všechny recenze uživatele

Nečakajte hektolitre krvi ani bezodné násilie. Excision je predovšetkým artový psychotriller, aj keď obsahuje hororové scény väčšinou počas snenia Pauline, v ktorom sa ocitá na operačnom sále plného krvi a sexu. Pauline, opovrhujúca konvenčným štýlom a pôsobiaca odpudivo a jej vzťah s konzervatívnou matkou, robí príbeh napínavým až skľučujúcim. Ide o provokatívny a veľmi znepokojujúci snímok. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

To se nedá jinak popsat, než že to byla PÍČOVINA! Herečku s tak hnusným ksichtem jsem ještě neviděl. A nepomohlo ani nalíčení. Celý film koukáte na to, jak má zrůda sny o tom, že se miluje s mrtvolami. A nechutná scéna vše dorazila, kdy ji chudák kluk líže píču a má celou hubu od krve. Dáma má totiž krámy! HNUS! ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Bizardní ujetost, která se vidí jen málokdy. Celé je to velmi kvalitně natočené a hlavně zahrané, dalším plusem jsou občas vtipné dialogy a postava Rogera Barta. Celková atmosféra snímku je hodně zvláštní a mě bavila. Konec už sice nebyl úplně podle představ ale stejně budu Excision hodnotit velice kladně a to i za jistou nadsázku, která je zde vidět. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Roztomile úchylný film o jedné značně svérázné a problémové teenagerce, zdánlivě primárně určený také teenagerům, ovšem postupně jeho atmosféra nenápadně houstne, až nakonec vygraduje v působivém "chirurgickém" finále. Zatraceně dobrý film, celý, jen bych rád aspoň vypíchl jeho výtvarně zajímavé snové scény. A mimochodem po dětství stráveném v zajetí tak nesnesitelné matky (vynikající ex XXX Traci Lords) by byl nějakým způsobem vyšinutý asi každý... P.S.: Možná ve svém momentálním nadšení po druhé projekci jednu hvězdu nadsazuju, ale mrzí mě zdejší průměrně nízké hodnocení tohoto zajímavého alternativního dílka.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paulin je svojská dospievajúca slečna ktorú v čase puberty "prenasledujú" úplne odlišné myšlienky ako u jej rovesníčok. Najmä v čase spánku prepadá nekrofilným víziám počas ktorých dosahuje nevídaného orgazmu. Kým každé z dievčat chce prísť o panenstvo počas romantických chvíľ s milovanou osobou, Paulin sa túži stať "ženou" počas menštruácie. Neľahké obdobie prežíva aj vo vzťahu so svojou puritánskou matkou, ktorá sa z nej snaží vďaka mnohým aktivitám vychovať vzorového jedinca. Paulin však zaujíma jediná vec. Ako sa stať chirurgom, ktorý dokonale pozná ľudský organizmus, aby tak ... Veľmi zvláštny snímok obohatený o niekoľko fakt vtipných dialógov, ktoré "Excesion" príjemné osviežili. Divák by však mal vedieť, že sa nejedná o klasické spracovanie hororu, ktoré rozhodne nesadne každému. Aj keď sa objaví pár gore záberov, v 3/4 snímku ide skôr o vyobrazenie krátkych útržkov chorých predstáv chorej hlavy hlavnej hrdinky, bez mimoriadnej vizualizácie. Dá sa povedať, že miestami dokonca až umelecky poňaté. Záverečné rozuzlenie síce maximálne pritiahnuté za vlasy, no zato skutočne hororovo myšlienkovo obsiahnuté. Sám za seba môžem povedať, že mne tento film sadol - 60%. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama