Reklama

Reklama

Dospívající dívka s přehnaným zájmem o chirurgii bojuje s postem vyvržence společnosti a přitom spřádá plány, jak přijít o panenství a zachránit svou sestru od pustošících účinků cystické fibrózy. Když je vám sedmnáct, život stojí za starou belu. Dospívající Pauline (AnnaLynne McCord) je prostě jiná. Ocitá se pod tlakem, protože se snaží zapadnout na střední školu, naplnit očekávání rodičů a k tomu všemu hoří touhou přijít o panenství. Jenže kvůli jejímu grotesknímu zájmu o temnější stránky života ji všichni kolem považují za vyvržence společnosti. A protože ji láká lidské tělo, uzavírá se do vlastní fantazie a doufá, že z ní jednou bude skvělý chirurg... tedy pokud do té doby nezešílí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Osobitá, poněkud bizarní, ale hlavně zábavná sonda do duše dospívající (a tak trošku narušené) dívky. Ta se tentokrát netýká jen menstruace a beďarů, ale i těžšího zařazování se do širší společnosti jako jsou spolužáci, profesoři nebo sama rodina. Nejsou to jen excese se svrbící a "kramařící" kundičkou, ale hlavně většina scén s její matkou a otcem, které vyvolávají když ne výbuchy smíchu, tak alespoň připitomnělé pochechtávání. Co mě vážně překvapilo byl fakt, že Excision není jen parádně natočená, ale i trefně obsazená (McCord, Bart) a ještě lépe zahraná (Traci Lords!) záležitost, která bude rezonovat v hlavě ještě nějakou dobu. A bez té závěrečné hororové koncovky bych se taky obešel... (80%) ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Puberťačka,která svým vzezřením připomíná smrtku a svým chováním rozhodně vybočuje z řady obyčejných teenagerů mě i přesto byla nějakým zvráceným způsobem sympatická.Pro její morbidní vize ve kterých vypadá jako ztělesnění bohyně pomsty bych rozhodně nešetřil superlativy.Ta holka je prostě magóóór!!!Zamrzela pouze jediná věc a to ,že Malcolm McDowell nedostal více prostoru. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ha, no já čekal nějakou vážnou tíživou úchylárnu, a ona je to nakonec taková odlehčená srandička. Herecky perfektní, snové sekvence vizuálně a výtvarně rovněž. Příběh takřka absentuje - celou stopáž se v podstatě čeká jen na to, až hlavní postava přestane být psychopatická a zvrácená roztomile nevinným způsobem a přitvrdí. Nakonec teda trochu přitvrdí, ale kdyby nepřitvrdila, tak se taky prd stane, film by to byl sympatický i tak. Pro mne jeden z nejosobitějších letošních žánrových přírůstků (byť se s klasickými očekáváními hororových fanoušků míjí). Spokojených nás ale asi bude menšina. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

On to vlastně je normální film o dospívání, akorát s odlišnou hlavní hrdinkou a pár bizarními prvky. Bohužel nic víc se tu ale nerozehraje. Líbilo se mi to prvních 25 minut, kdy se to solidně rozjíždělo, postavy byly obstojně představené, mělo to nějakou atmosféru a rozhodně mě to zaujalo, jenže to nakonec zůstalo jen u toho dospívání. Možná je moje chyba, že jsem čekal něco víc, ale stejně tu náběh na něco víc byl. Když si odmyslím Paulininu přehnanou fascinaci chirurgií (+ její nekrofilii? tam vlastně netuším, jestli ji má nebo ne, pořád jsem čekal, že to tam bude víc rozebrané), fakt dostanu docela obyčejné drama o dospívání jednoho odlišného teenagera. Takových filmů je hromada, i těch, co se snaží být "odlišné". Nehledě na to, že po těch 25 minutách mě to přestalo bavit a do konce filmu jsem se nudil. Jako jo, uznávám, že je to slušně natočené a zahrané, docela dobře napsané a hlavní herečku zošklivili úplně dokonale, ale jinak mi to nic nedalo, ničím neoslovilo, bůhvíjak jiné mi to taky nepřišlo a časem na to asi zapomenu. A stejně to i mohlo být kratší, když to hlavně hraje na tu závěrečnou pointu a aby se cesta k ní prodloužila, vycpe se to nudnými středoškolskými vztahy. Víc jak lepší 2* dát prostě nemůžu. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Bizardní ujetost, která se vidí jen málokdy. Celé je to velmi kvalitně natočené a hlavně zahrané, dalším plusem jsou občas vtipné dialogy a postava Rogera Barta. Celková atmosféra snímku je hodně zvláštní a mě bavila. Konec už sice nebyl úplně podle představ ale stejně budu Excision hodnotit velice kladně a to i za jistou nadsázku, která je zde vidět. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama