Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som obdivovateľ romantických komédii, anglický humor mi je cudzí, veľkohubá Julia Robertsová mi nikdy nebola sympatická a dreváka Hugha Granta považujem za úchyláka. Otrasná dvojica, otrasný film. Anglo-americká romantická komédia "Notting Hill", ktorú v roku 1999 natočil režisér Roger Michell, ma nedokázala ničím zaujať a už vôbec nie pobaviť. Bola to príšerná nuda. Už to nikdy v živote nechcem vidieť znova. ** ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Každý máme nárok na malou slabost, a já si nemůžu pomoct - je to moje nejoblíbenější romantická komedie se vším všudy (když nepočítám Lásku přes internet :). Nádherná Julia, sympaťák Hugh a jeho skvělá "rodinka" a úžasně ujetej Rhys. Sestava, která mě vždycky potěší. (Emily Mortimer v maličké roli je taky krásná i když se úplně vylíhla až v KIDovi :)) ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tak dějově nadupané ani tak širokospektrální, pokud jde o různé podoby neopětované i opětované lásky, jako Láska nebeská to úplně není. A tak vyzrálé jako třeba Na Hromnice o den více taky ne. Pro jednou příjemné, zvláště díky pekelné postavě ztvárněné Rhysem Ifansem, ale víckrát bych to asi vidět nemusela. *~ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V škole som nikdy veľmi neobľuboval chémiu a dvojica Julia Roberts - Hugh Grant mi vlastne splnila želanie. Oni sú úplne bez chémie. S inou dvojicou by to dopadlo oveľa lepšie, ale títo dvaja protežovanci, najmä slizúň Grant kazia romantickú náladu. Najlepšou z filmu sa tak stala pesnička Ronana Keatinga - You say it best when you say nothing at all. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You´re the most beautiful woman in the World..“ Zatímco drtivá většina amerických romantických komedií je kávička ze Starbucks s hodně cukry a příchutí uriny, ta Mitchellova na mě působila jako přiměřeně oslazený Earl Grey s osvěžujícím citrónem v podobě masturbujícího velšana navrch. Ten britský esprit se prostě nezapře. Začíná se mi zdát, že neoblíbit si filmy vzešlé z pera Curtise je těžší, než být dublérem zadku Johna Goodmana.. „Fancy a fuck..?“ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Scéna na střeše, ve které William (Hugh Grant) a Anna (Julia Roberts) trénují její repliky pro film o ponorce, byla zkrácena a upravena. Byly z ní vypuštěny některé Anniny nadávky, které by bránily ratingu PG-13. Prodloužená verze scény je k vidění na DVD. (don corleone)
  • Představitel Williama Thackera (Hugh Grant) v rozhovoru pro GQ prozradil, že režisér Richard Curtis se při psaní scénáře nechal inspirovat skutečným příběhem svého známého z Notting Hillu, který měl romantický vztah s jistou celosvětově známou osobou. Herec neupřesnil, o jakou celebritu šlo. (fifox)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama