Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Já úplně zapomněl, že Julia byla kdysi fakt kočka. Jasně, tohle je od A do Z čítankově otrocky zfilmovaná pohádka, ale ruku na srdce, není pěkný ji prožít alespoň na plátně? A pak zase šup do normálního života, v němž jsou celebrity taky jenom blbý lidi a pod tunou make-upu se ukrývají příšerky, jako jsme my všichni. A Dylan Moran si ukradl knížku, aby nakonec založil vlastní Black Books, tak mu ta knížka v gatích učarovala! Milý surreální film, nic víc. Řekněte mi, prosím vás: Rhys Ifans byl střízlivej, když to točil? ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých neoblíbenějších romantických komedií. Pohodová a zábavná pohádka s řadou vynikajících scén, téměř dokonalou dvojicí (místo Granta by mi v roli Williama přece jen více seděl Colin Firth :-) a řadou skvělých vedlejších postav. Všechno tu dokonale ladí bezchybně sesazeno, nikde nepřebývá nic zbytečného, nebo přebytečného. Jeden z filmů, které neomrzí ani při x-té repríze.. ()

Reklama

sarume 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně si představuju pohádku pro dospělé ženy:) Krásní a vtipní lidé,trocha nedorozumění a nějaká ta věc jenž je rozděluje , kapka britského humoru v podobě spolubydliciho a na konci , který je až kýčovitý Vám ta slzička ukápne:) Jinak za poznámku stojí scéna, kdy hlavní hrdina prochází ulicí a projde celým rokem. Krásné ztvárnění uběhlého času. žadné" o 9 měsíců později".) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Doplnění základního filmového vzdělání. Škoda toho scénáře. Celý Notting Hill je až k zulíbání britský, už jen zloděj Moran strašně potěšil, Hugh s tou svoji roztomilou tvářičkou, jeho švihlý kamarádi, spolubydlící Spike a vůbec. Ale nebavila mne husa Anna, x krát po sobě se zachovala jako kráva, rve chudákovi Williamovi srdce, ten ji vždy odpustí, jen aby ho opět kopla do prdele... 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj spolubydlící, kterého za chvíli probodnu, mi nic nevyřídil." Spolubydlící Spike na mě zanechal větší následky než slavný romantický pár a to není dobrá vizitka pro film. Jenže Spike je postava z jiné ligy, takových se moc nerodí a tak to pro Annu s Williamem není až taková prohra. Do Notting Hillu jsem totiž zavítal v době, kdy mě ještě vzrušovala představa hollywoodské hvězdy, kterou ke mně přivede slečna Náhoda, ona se do mě zblázní a já to velkoryse přijmu. Dneska už vím, že by mezi námi byla jazyková bariéra, takže dokud se Megan Fox nenaučí česky, tak ať mě nevyhledává. Tedy pokud nechce jenom sex. To bych se sice cítil poněkud zneužitý, ale přesto jsem si poměrně jistý tím, že by to minimálně pro jednoho z nás byl nezapomenutelný zážitek. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 42 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Notting Hill je oblast v západní části Londýna v obvodu Kensington a Chelsea, severozápadně od Kensingtonských zahrad. Obytná oblast s domky a zahrádkami z viktoriánské doby před rokem 1900 byla dlouho zanedbaná, po roce 1980 však přišla do módy a dnes patří mezi dobré adresy. Svým románem „Napoleon z Notting Hillu“ ji proslavil G. K. Chesterton. (sator)
  • Dům s modrými dveřmi, kde bydlí William (Hugh Grant), je opravdový. Kdysi patřil autorovi scénáře Richardovi Curtisovi. Rok po natáčení byl prodán. Modré dveře byly odstraněny a vydražily se v aukci. Brzy po té se na zdi vedle domu objevilo graffiti s nápisem "R.I.P. blue door". Nový majitel pořídil dveře černé, aby dům nepoutal pozornost turistů. Nebylo mu to nic platné, protože nějaký dobrák zase nastříkal na zeď nápis "Toto jsou ty dveře z Hollywoodu". (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama