Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ginger (Katharine Isabelleová) a Brigitte (Emily Perkinsová) jsou jako dvě siamská dvojčata. Cynické pubertální sestry natáčejí pro školní projekt vlastní smrti, odráží poznámky spolužáků a vzdorují rodičům. Když je Ginger pokousána vlkodlakem, shodou okolností má první menses, začne se měnit - stává se ženou, ale současně šelmou, bestií. Film je více alegorií, špinavým sociálním dramatem, než čistě vlkodlačím hororem. Pokřivené mezilidské vztahy signalizuje již první mrazivá scéna. Sousedka mající malé dítě najde svého psa roztrhaného na kusy. Její výkřiky zoufalství upoutají jen krátce pozornost hrající si mládeže, pak už je k ní okolí zcela lhostejné. Mužské postavy jsou v podřadných rolích, otec neřídí rodinu, rozhoduje matka, mladící jsou odsouzeni k ponížení nebo rovnou smrti. Útoky jsou brutální a krvavé, i když kamera masakr přímo neukáže. Rychlý střih a řízná hudba však podněcují divákovu fantazii, takže si chvílemi není zcela jist, co vlastně vidí. Krví se rozhodně nešetří. Monstrum je obstojné, dlouhými záběry se naopak šetří. Známé pravidlo - co nevidím, působí na mě děsivěji, funguje dokonale. Pohledná E. Perkinsová je zde dokonalou ošklivkou. Po letech mě bavilo ještě více. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No horor to jako moc neni, co si budem povídat, těch pár kravých scén a dost divně vyrobenej vlkodlak asi jen tak někoho nepostraší, i když, kdo ví. Vlastně skoro za celej film se pořádně setkáme s vlkodlakem až někdy na konci, jinak to je takovej čajíček. Ale zase na druhou stranu můžu říct, že sem se prakticky nenudil a to hlavně díky docela slušný temný atmosféře, ale jako horor bych to fakt nebral a ani jako komedii, hororovejch je tam asi jenom posledních 20 minut, ale zase zato velice slišně krvavejch a z komedie tam neni ani minuta ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Sympatický a podarený kúsok, ktorý by si nemali nechať utiecť predovšetkým (len?) fanúšikovia werewolf movies. Napriek solídnym maskám a šikovnému scenáru sa na snímke podpísal nedostatočný rozpočet, kvôli ktorému vyzerá ako milá a riadne krvavá, ale iba televízna inscenácia so slabou technickou stránkou . Miestami to po vizuálnej stránke vyzerá až ako amatérsky počin. Snímke nepomáha ani pendlovanie medzi čiernym humorom, hororom a psychologicky serióznymi vzťahmi. Najviac sa mi zo série páčila trojka (historický prequel). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je rock and roll.Myslel jsem že když je to na nově asi půl hodiny po půlnoci tak to bude absolutní sračka u které vklidu a rychle usnu-no prostě na tohle jsem nebyl připravený.Pouto mezi těma dvěma holkama je naprosto evidentní a nepopiratelné-navzájem se krijí ,doplnují a jedna bez druhé nedá ani ránu-Najednou musí řešit problém se kterým si ani jedna nedokáže pořádně poradit a který je pomalu rozděluje-do toho všeho tu pořád šmejdí jejich aktivní matka která jim chce strašně moc dávat rady o dospívání---Atmosféra je fakt hustá-ginger se pomalu ale jistě mnění(tady bych chtěl vyzdvihnout práci maskérů Ginger je opravdu snad v každé scéně ve víc a víc pokročilém stádiu promněny)Vše se blíží ke konci a vy(nebo teda aspon já)držíte těm holkám palce aby to bud dopadlo dobře nebo aby zemřely spolu .Prostě pecka-S obavami jsem čekal na druhý díl-----ale to už je jiný příběh. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuju správný film pro teenagery - dekadence, morbidita, cynismus, oplzlé žerty, zvrácenosti, bizarnosti, nechutnosti, krev, vnitřnosti, popcornové nadpřirozeno, a to vše zjemnělé odlehčeným žánrem horrorové komedie ze středoškolského prostředí. Bravo. Závěr filmu je sice trochu utahaný a nenápaditý, ale nutno ocenit absenci happyendu a těžkomyslný konec podbarvený příjemnou melancholickou hudbou. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Film se odehrává ve fiktivním městečku Bailey Downs, kde se o 15 let později odehrává i film Vánoční horor (2015). (ČSFD)
  • První premiéra filmu neproběhla v Kanadě ale na festivalu Fantasy Filmfest v německém Mnichově dne 1.srpna 2000, kanadská premiéra proběhla až o 41 dní později na filmovém festivale v Torontu. (Stocki)
  • Emily Perkins i Katharine Isabelle se narodily ve stejné porodnici, chodily do stejné školky, základní i soukromé školy a jsou zapsány u stejné talentové agentury, nemohly se ale logicky setkat ve stejných třídách, vzhledem k rozdílnému datu narození. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama