Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waldo je nadšený průkopník létání, vydělává si pořádáním vyhlídkových letů, jenže rostoucí konkurence ho nutí vymýšlet stále atraktivnější postupy. Při jednom z nich, jakési letecké revue však zahyne dívka jeho přítele a Waldo čelí nařčení z neúmyslného zabití. Vzápětí při předvádění letounu vlastní konstrukce zahyne jeho přítel a Waldo konsternovaný jeho smrtí udělá další malér, po němž má doživotně zakázáno létat. Se změněným jménem se objevuje mezi leteckými kaskadéry, kde se setkává s německým válečným esem a svým idolem Ernstem Kesslerem. (Robbi)

(více)

Recenze (59)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Inspirace kousky Báječní muži na létajících strojích a Na řvoucích strojích do Monte Carla je alespoň pro mě patrná. A tyhle formáty mě věru nebaví. Tady dominuje mladičký Redford, a pak už nic. Akrobatické scény mě neberou, souboj s Kesslerem jakbysmet. Když nemůžeš uhasit oheň, přilož! Solidní dabing z ČT, na Kavčích horách se po rozdělení televize na tyhle filmy houfně zaměřovali. A kolegyně Jinny to s tím uhořením trefila přesně. ()

Udet 

všechny recenze uživatele

Příběh z počátků letectví a jeho průkopníků... Robert Redford v roli vysloužilého pilota z 1. světové války, který si po návratu domů vydělává na živobytí vyhlídkovými a akrobatickými lety. Letadla, donedávna pouhé vražedné stroje- jsou objevována pro zábavu, dopravu, film. Nadšenci z různých zemí a společenských vrstev kteří mají jedno společné- vášen¨ pro létání. Skvělý snímek plný burácení leteckých motorů, vůně benzínu a odvážných mužů na archaických letounech. ..a malá perlička na závěr- filmové německé eso Ernst Kessler je až neskutečně podobné esu skutečnému, pilotovi par excellance- Ernstu Udetovi..! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je klasicky podmanivý, protože tohle on umí, dokáže diváka dostat na svou stranu, a to i přesto, že jeho postava není vyloženě dobrácká a má svoje stinné stránky. Děj má scény, které vás dovedou docela překvapit, ale také má scény, které vás spíše dovedou nudit. Zaměřeno na postavy, na dobré vzdušné scény, ale nějak to nikam nesměřuje, vlastně jen k určitému patosu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh je tak nějak divně rozmrdlej, nejede v řadě za sebou a tak nezbývá než se zachytit v nádherných leteckých scénách, při kterých se mě nejednou stáhla prdel do tvaru hrušky. Celý film však naprosto převyšuje závěr, to je nádherná a silná oda na frajerství ze který jsem byl totálně vykapanej. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Začátky letectví a takřka šílení muži na létajících krabicích. Rok 1975 a snad podobně šílení kaskadéři na určitě dost podobných létajích krabicích předvádí triky, při kterých divákovi musí mrzit úplně všude a všechno. Když si představíte to nebezpečí, které v době trikových efektů už nikdo nepodstoupí, je to dechberoucí. Robert Redford tomu už jen dodává takovou třešničku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Elginu a v San Antoniu. Některé letecké záběry pak byly pořízeny nad Floridou. (Terva)
  • Ve filmu byly použity skutečné letouny Tiger Moth DH 82. (Terva)
  • Když Waldo Pepper zkouší chodit po křídlech a vylézá z kabiny, na prvním záběru má kalhoty šedé, na druhém záběru jsou černé a na dalším zase šedé. (Terva)

Reklama

Reklama