Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waldo je nadšený průkopník létání, vydělává si pořádáním vyhlídkových letů, jenže rostoucí konkurence ho nutí vymýšlet stále atraktivnější postupy. Při jednom z nich, jakési letecké revue však zahyne dívka jeho přítele a Waldo čelí nařčení z neúmyslného zabití. Vzápětí při předvádění letounu vlastní konstrukce zahyne jeho přítel a Waldo konsternovaný jeho smrtí udělá další malér, po němž má doživotně zakázáno létat. Se změněným jménem se objevuje mezi leteckými kaskadéry, kde se setkává s německým válečným esem a svým idolem Ernstem Kesslerem. (Robbi)

(více)

Recenze (59)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne luxusné vzdušné sekvencie. Príbeh o ľuďoch, pre ktorých má život ten pravý zmysel iba tam hore, pretože iba tam platí česť, dole je tomu presne naopak. Pre mnohých boli títo ľudia bláznami, podstatné je však byť v živote šťastný a nie normálny. Aj keď to môže stáť viacero životov. Záverečný vzdušný súboj je presne oslavou takéhoto pravého chlapáctva a mnohí môžeme Waldovi jeho život závidieť. Nakoľko je Hillov film oproti skutočnosti priklášlený je mi potom jedno, pretože natočil síce trochu jednotvárny, ale veľmi pekný a nie príliš prevídateľný film. A nenazval by som ho ani akademickým. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Inspirace kousky Báječní muži na létajících strojích a Na řvoucích strojích do Monte Carla je alespoň pro mě patrná. A tyhle formáty mě věru nebaví. Tady dominuje mladičký Redford, a pak už nic. Akrobatické scény mě neberou, souboj s Kesslerem jakbysmet. Když nemůžeš uhasit oheň, přilož! Solidní dabing z ČT, na Kavčích horách se po rozdělení televize na tyhle filmy houfně zaměřovali. A kolegyně Jinny to s tím uhořením trefila přesně. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

V úvodu mě dost rozladil český dabing, který zapříčinil, že jsem si připadal jako uzavřený v sudu. Všechnu zlobu navíc podpořil první záběr na Roberta Redforda, jehož americký úsměv plný krásných zubů, ve mě vyvolával nutkání obmotat mu jeho bílou leteckou šálu kolem krku a utáhnout(samozřejmě ze závisti)..Nicméně jsem risknul- a nelituju, protože, ač jsem nikdy nebyl milovník letadel a po pravdě ty vejšky už taky žaludku nedělaj tak dobře, jako tomu bylo před pár lety, byl Waldo Pepeer docela příjemným zážitkem. Jen nechápu ten náhlý překop z komediální roviny do dramatu, to byla pořádná facka... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zpočátku průměrný úsměvný příběh z prostředí "Leteckého cirkusu", kde se majitel tohoto stánku s nebezpečnou atrakcí živí docela slušným způsobem na nebezpečném umění zkušených aviatiků. S přibližujícím se koncem snímku nabírá příběh na zajímavosti svým podtextem. Vyvrcholením nesporně zajímavého střetu dvou válečných pilotů znepřátelených armád (nyní již po mnoha letech po válce) je v podstatě dokončení jednoho, tenkrát ve válce, nedokončeného souboje. Tentokrát však v určitých mezích civilní slušnosti a ne "na život a na smrt". Všechna čest, salutuji tomuto scénáři a Robertu Redfordovi v roli "poblázněného" aviatika. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Jako teenager jsem byl tímhle filmem dost zklamaný, protože jsem si myslel, že je o bojích nad zákopy 1. světové války. Ono to tam sice trochu také je, ale jenom okrajově a já se pak cítil podvedený. Nyní po letech je ale všechno jinak a zhlédl jsem nadupaný film o průkopnících aviatiky a tak trochu bláznech, kteří chtě nechtě musí vyklidit pole institucionalizovanému letectví. Je to film o nadšení, zapálení a o svobodě. Pěkně nasmímané letecké eskapády a slušný Redford. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Postava Ernsta Kesslera (Bo Brundin) je inspirována německým stíhacím esem Ernstem Udetem. (Agent frog)
  • Natáčení probíhalo v Elginu a v San Antoniu. Některé letecké záběry pak byly pořízeny nad Floridou. (Terva)
  • Když Waldo Pepper zkouší chodit po křídlech a vylézá z kabiny, na prvním záběru má kalhoty šedé, na druhém záběru jsou černé a na dalším zase šedé. (Terva)

Reklama

Reklama