Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Ženy pro měny režisérky Eriky Hníkové je tragikomický příběh o ženách, které citlivě vnímají současný ideál ženské krásy a chtějí se mu co nejvíce přiblížit. A je to také film o spoustě peněz, které se díky síle tohoto ideálu denně utrácejí. Paní Eva vloží své tělo do rukou plastického chirurga a nechá si zvětšit prsa tak, jak po tom celý život toužila. Paní Magda zkouší všechny možné i nemožné prostředky na hubnutí. Slečna Karolína používá tu nejnovější kosmetiku a kupuje si oblečení podle poslední módy. Dívka Zuzana přichází na soutěž Topmodelka nového tisíciletí a chce uspět. Všechny hrdinky touží po těle modelek z titulních stran dámských časopisů. Doslova bojují o dokonalé tělo a jejich příběhy mnohdy působí až absurdně a komicky. Jejich život je ve filmu sledován v průběhu jednoho roku.

Vedle těchto žen vystupují ve filmu i další lidé - zástupkyně redakce ženského časopisu, který se podílí na vytváření současného ženského ideálu, Dara Rolins jako mediální ikona s umělým poprsím, plastický chirurg, který operuje paní Evu, Linda Kazdová, jež zvítězila v americké reality show s názvem Joe Millionaire, a členky Feministické skupiny 8. března. Všichni dohromady popisují a vytvářejí pestrý obraz současného světa, kde fenomén dokonalého ženského těla hraje hlavní roli. Situacím, které zažila snad každá dnešní žena, se můžeme buď smát, anebo si nad nimi postesknout. Celovečerní dokument Ženy pro měny je film o ženách, které naplno prožívají současné trendy a žijí pod taktovkou všudypřítomného ideálu dokonalého ženského těla. Úsměvný i smutný příběh zároveň je však určen nejen jim, ale také všem mužům, kteří nežijí sami. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ubohé. Snaha o kontroverzi se tluče s amatérizmem, námět vypadá skvěle, ale jeho samotné zpracování je na mizivé úrovni. Těšil jsem se na lehce ironickou sondu do ženské duše a dočkal se podivného slepence bez hlavy a paty, kde byl snad v každém druhém záběru vidět od stropu mikrofon (to mě hrozně iritovalo). To, že nedokážeme odolávat reklamě přece není jen ženská záležitost a pokud ano tak proto, že ženy se nechají snáz zmanipulovat. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Moore s Klusákem a Remundou, to je holt jiný kafíčko P.S. - jen když tady čtu o těch anarcho-feministkách - vážně se mi líbí jak všechny odsuzujou módní diktát ale to že by se jejich sub-kultura neobešla bez piercingu, palestin, dredů a kérek to už je věc druhá že??? ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1011. hodnocený film: Musím uznat, že to byl docela zajímavý dokument o tom, jak holka nebo žena dokáže propadnout módním trendům. Pak jsem se taky pozastavil nad tím, jak moc české ženy utrácejí za dámské časopisy a také jsem naprosto zíral nad neochotou redaktorky dámských časopisů z vydavatelství Stratosféra. Paní, místo toho, aby byla ráda, že jí takhle udělá někdo reklamu a možná přispěje k ještě většímm prodejům, se otočila a odmítala odpovídat na otázky, na které neznala odpověď. 3* si ale stejně zaslouží, protože byl pro mě dosti překvapující. Akorát bych příště upustil od sledování nějaké pipiny, která je z ošklivky rázem princeznou. To už je hooodně staré téma. 3* ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

V prvom rade neviem, komu bol tento film urceny. Clovek, ktory vie radat do 5 si vie v dnesnom svete uvedomit, ze diktat modnych trendov a vsadepritomnej reklamy je az nezdravy. Takisto clovek, ktory zije v dnesnom svete si vsak vie uvedomit, ze sa proti tomu neda v podstate nic robit a sledovat nejake zakomplexovane anarchistickofeministicke, dalej na druhej strane superelegantno modelkovske a antiskaredoprsovsko imbeciloidne zvasty nie je nutne, aby sa nieco zmenilo. Nevravim, ze podobne pseododokumentarne pokusy by nemali vznikat...nevidim v nich vsak ziadny zmysel, pretoze ludi, ktorych sa snazia kritizovat sa na ne nikdy nepozru... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film podle mě nemá být kontroverzní ani přinášet něco nového, ale jenom podat nezaujatý obraz toho, jak vlastně dnešní společnost žije, čím a kým jsou (nejen) ženy ovlivňovány, jak jsou schopny podlehnout módním diktátům a podobně. Režisérce se podle mě podařilo, aby film zůstal nestranný, nikomu nenahrával a podával objektívní svědectví o dnešní době. A mimochodem - myslela jsem si, že film bude natočen hodně "pro ženy" a také podle toho vypadalo osazenstvo v kině (byl tam ještě menší podíl kluků než na Plzeňské Ekonomické fakultě), ale hodně jsem se zmýlila. Naopak bych řekla, že pánové se bavili ještě víc než zbytek publika. ()

belldandy

všechny recenze uživatele

S uspokojením zjišťuji, že je tento film kontroverzní. A po pravdě: lepší kontroverzní než nudný. Objevuje se nám tu již v několika případech (Moore, Český sen apod.) omílaný problém, zda dokument musí být objektivní nebo může být subjektivním vyslovením názoru. Subjektivitě trochu straním, ale pořád si uvědomuji, že objektivita je také jistá kvalita. Pravda však je, že subjektivní dokumenty se nám obvykle „líbí nebo se nás dotknout“ přesně do té míry, do které se ztotožňujeme s názory autora. (Komentář píšu aniž se mi zatím povedlo film vidět a za to si sypu popel na hlavu.) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení začalo v srpnu 2002, mělo celkem 150 natáčecích dní. Poslední natáčecí den proběhl v červenci roku 2003. Film se skládal postupně, jeho hrdinky byly zachycovány v čase pomocí časosběrné metody. (Siriuss)

Související novinky

Reklama

Reklama