Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyu-sik a jeho kamarád Seon-dal studují na kněze. Díky nehodě s posvěceným pohárem musí oba mladíci strávit nějaký čas před vysvěcením na jedné faře. Zde Seon-dal potkává krásnou farářovu neteř Bong-hee a dostane za úkol ji obrátit na víru. Jejich sympatie postupem času rostou, avšak Seon-dalovo vysvěcení se blíží. (ČSFD)

Recenze (22)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Největším problém tohotu filmu je ústřední dvojice. Hlavní hrdinka je první půlku doslova nesnesitelná (aspoň, že je Ji-won Ha hezká), ale ani Sang-u Kwon to zrovna nevytrhne. V kombinaci s nepříliš vtipným scénářem, mě prostě bylo zatěžko jim fandit. Takový obyčejný průměr, od obou herců bych doporučil určitě jiné filmy (zvlášť Sang-u Kwona). ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Krásný, čistý příběh doplněn nápaditým a lehkým vtipem. Celou dobu jsem se usmívala a nejen na konci jsem byla malinko dojatá. Ji won Ha a Sang-u Kwon zvládli svoje role perfektně. A jako pár snad ani nemohli být lepší. Pro mně hodně koukatelný film, který mě ani chvíli nenudil. 4,5* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která vlastně ničim moc nevyniká a už vůbec ne vtipností, ale tak nějak se na to příjemně a nenásilně koukalo, že tomu musim dát vyšší hodnocení, než by si samotnej hodně předvídatelnej film vlastně zasloužil a samozřejmě velkej podíl na tý příjemnosti měla moje oblíbenkyně Ji-won Ha ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Čistě natočená, nenáročná předvídatelná a kdo ví co ještě, .. podívaná s minimem vtipu, . . tak proč se koukat právě na Shinbu sueob ? Hlavním plusem je rozdílnost a osobní překážky, které brání sblížení hlavních postav, budoucí kněz a nafoukaná farářova neteř, která se snaží najít štěstí v lásce, která může být blíž než si dokáže připustit. 65 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická komédia z juhokórejskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mladom budúcom farárovi, ktorý je po jednej menšej nehode spolu so svojim priateľom prevelený na vidiek, kde sa majú u miestneho farára pripravovať na svoje budúce povolanie a čakať na vysvetenie, ale k farárovi práve príde aj jeho neter, ktorá má od klasickej kresťanky veľmi ďaleko a tak ju mladík nemá rád, ale postupne si k sebe nachádzajú cestu. So spracovaním som celkom spokojný, určite to nie je žiadny klenot a z tejto veľmi zaujímavej tématiky sa ešte dalo získať aj o niečo viac, ale aj takto sa na to dobre pozerá. Prvá polovica sa nesie skôr v takom humornejšom duchu a práve tu vidno ten menej využitý potenciál, z tohto mohla byť skvelá zábava, ale vyšlo to skôr len tak mierne nadpriemerne, pár situácií je výborných, napríklad spoveď budúceho farára, ale väčšinou to pôsobí skôr len tak obyčajne, ale postupne sa to vylepšuje, romantická línia mi už sadla viac, hlavne z pohľadu mladíka, ktorý by aj chcel, ale vie, že kvôli práci farára nebude môcť a toto sa mi už skutočne páčilo, navyše sa tu nájde aj pár skvelých nápadov, hlavne ten s príveskom a k tomu výborný záver. Takže čo sa týka jednotlivých žánrov, humor je dobrý, ale nedostatočne využitý, až na pár situácií pôsobí skôr len tak úsmevne, ale romantika sa už vydarila. Herecké obsadenie je skvelé, tu sa dá len chváliť, výborný Kwon Sang-Woo, ktorý podobné úlohy zvláda s úplnou ľahkosťou, ale viac samozrejme poteší perfektná Ha Ji-Won a títo dvaja s ľahkosťou ťahajú aj tie obsahovo slabšie scény, takže film ani raz hlbšie neupadne. Ale páčia sa mi aj vedľajšie postavy, či už mladíkov priateľ, farár alebo večne nadávajúce dievča. Réžia a technická stránka patria medzi ten slušný žánrový nadštandard. Som dosť spokojný, ako som spomínal, dalo sa z toho získať aj viac, hlavne v tej prvej polovici, ale pozerá sa na to stále dobre a to hlavné duo to ešte povýši o úroveň vyššie. 76% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Tak já taky něco napíšu, aby nebyl jediný koment zrovna od toho, který dal filmu nějnižší hodnocení:-) Děj, který toma.baza nastínil, je opravdu naprostý začátek, takových první deset minut. Co se originality týče, tak vás tenhle film těžko po nějaké stránce dostane do kolen. Hlavní pocit, který mi po shlédnutí zůstal, byla čistota. Formálně čistý (žádné filtry, žádná špinavost, žádné agresivní střihy, žádné techno), dějově čistý (jednoduchý, ale krásný příběh o lásce), emočně čistý (trochu humoru - spíše úsměvnosti, ale hlavně budování vztahu dvou rozdílných povah a pohlaví:-). Celková střídmost a čistota filmu na mě působila celkem osvěžujícím dojmem, ale dokážu pochopit, že někoho to může otrávit nebo znudit. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

... já bych ji s gustem zabil, i kdybych byl kněz ... Možná je podle korejských měřítek vtipné, jak se hlavní žena přehnaně chová jako kráva. Možná je podle nich vtipné, jak je hlavní muž přehnaně úzkoprsý a omezený... Ale je to povrchní až běda. ... nějak jim zkrátka nevěřím. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ak som včera dala Tong-jeung tri hviezdy, tak toto musí byť za dve. Absolútne ma to nebavilo, hádam len posledných desať minút bolo výborných (od krstu v kostole). Kwon a Ha síce sympatická dvojka, možno aj príbeh nebol zlý, ale mne tam niečo chýbalo, čakala som to ďaleko lepšie. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Pro Jižní Koreu poněkud netypické téma křesťanství a života dvou budoucích knězů na faře zní zajímavě, a tak jsem byla zvědavá, jak si s takovým tématem v Koreji poradili. Zpočátku se mi jejich způsob líbil jako milá komedie, ovšem romantická linie mě vůbec neoslovila. Pokud by romantika byla vypuštěna a ponechali by jen vtip, pak bych byla spokojená, ale bohužel mě polovina filmu k smrti nudila. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia so sympatickými hercami, ktorá sa ale drží tradičných klišé romantických komédií. Nie je to novátorské až na prostredie kláštora, ale ani to nie je využité natoľko aby to bola originálna komédia. Každopádne som sa nenudil. Čo je veľké pozitívum. Je to bez hlúpych miest, má to veľmi pekne vykreslené charaktery a niekoľko naozaj podarených momentov. Tá snaha na konci zahrať na citlivú strunu režisérovi nevyšla tak ako si asi predstavoval, ale to vôbec nevadí. Ako vravím je to zábavné a príjemné a na akýkoľvek večer sa jedná o príjemnú jednohubku. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

S touhle ústřední dvojicí to snad ani nejde, aby to dopadlo špatně. Krásná Ji-won Ha v době, kdy ještě nebyla takovou hvězdou hraje bezstarostnou holku a skvěle ji sekunduje Sang-u Kwon v roli kněze. O vtip se tu stará jeho kolega- kněz, který chodí údajně pomáhat ruským holkám do nevěstinců :) ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Mladá, půvabná a svůdná Ha Ji-won, dále pak již bohužel jen z průměru nijak nevybočující romantická komedie. 65% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem čekal, že po scénáristické stránce nepůjde o žádný zázrak, ale bohužel mě to minulo i emocionálně. Ústřední dvojice netvoří nijak harmonický pár, ale na Ji-won Ha se aspoň zase pěkně kouká. Okoukaná romance bez šťávy a špetky nápadu. 60% ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Dva budoucí kněží, jeden z nich trochu bigotnější, rozbijou v semináři relikvili, kterou posvětil sám papež, a jsou za trest poslani do venkovské farnosti, aby tam strávili dobu, která jim zbývá do vysvěcení a do slibu celibátu. Na faru ve stejnou dobu přijede poněkud volnomyšlenkářská farářova neteř... ()

theeneed 

všechny recenze uživatele

První korejská romantická komedie, která mě nezaujala (radši, aby se stal knězem, néasi?). Se světem to jde z kopce. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

2 slečinky se do sebe zamilují. Jedna se chová jako kráva a ta druhá má knír. Skromná pohádková love story, která je až cudně čistá, tudíž nudná, nezajímavá, strašlivě dlouhá a nudná. Komedie to není ani náhodou, alespoň tedy ne pro člověka, který Korejskou kulturu asi nechápe, nebo není takový romantik, aby to nějak stravitelně vstřebal. Už jsem říkal, že to byla nuda? Nejhorší Jihokorejský snímek, který jsem doposud viděl a navíc to byla fakt strašná nuda! Zkuste radši Welcome to Dongmakgol. ()

Reklama

Reklama