Reklama

Reklama

Tlouštík

  • USA Heavy (více)

Obsahy(1)

Mladičká Callie a stárnoucí Delores jsou servírky v denním baru Dolly Modinoové, kde je kuchařem její syn, starší a proplešatělý mládenec Viktor. Každý z nich má jiné představy o budoucnosti. Zatímco křehká Callie místo přijala jen na dočasnou dobu, než si urovná soukromé záležitosti, Delores tu hodlá konečně najít svého trvalého životného partnera. Ironií osudu se osamělý a dobrosrdečný Viktor beznadějně zakouká právě do nejmladší kolegyně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Lehce podmanivý a zároveň otravný film o změnách, ke kterým nakonec možná ani nedojde. K jedné změně ale dojít spíše mělo, a to ke zkrácení několika scén, a taky možná nemělo až tak být tlačeno na pilu. Jeden by si pak mohl uříznout ze samotné pragmaticky dávkované deprese prstíky. Pruitt Taylor Vince sice prohodí pár skromných slov, ale za ty jeho smutný těkavý oči a výraz odhozeného opelichaného pejska byste ho chtěli z čirého srdce obejmout a vyplakat se společně s ním. Malý, komorní, oheň nijak nerozdmychávající filmek, který by se však hodil k posezení u táboráku a k zamyšlení se nad všehomírem... P.S.: A jak by tam bylo krásně, co Fingone? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O maličkostiach, ktoré utvárajú ľudský život. Tiež o krehkosti bytia a o tom, ako sa náhle môže všetko zmeniť. No netreba sa báť tú zmenu prijať a zmieriť sa s tým... Škoda, že sú tu postavy tak málo rozobraté, vôbec sa tu nešlo do hĺbky a v jednotlivých problémoch sa tu len skĺzlo po povrchu. Nakuknutie do Viktorovej hlavy mohlo byť omnoho zaujímavejšie. Takto len priemer. 60/100 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mé vůbec první setkání se sympatickým tlouštíkem jménem Pruitt Taylor Vince. Skvěle protikladná dvojka, nesmělý outsider Pruitt a krásná, nedotknutelná Liv Tyler v osobitém a mlčenlivém snímku, jež patří mezi ty nezávislé, emotivní a bezeslovně silné snímky o životních útrapách, které jsou v širokém diváckém povědomí téměř neznámé. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tenhle malý film určitě stojí za vidění. Mladičká Liv Tyler (tehdy známá většině pouze jako "ta černovláska z klipu od Aerosmith") a stárnoucí Debbie Harry (bývalá sexbomba z kapely Blondie) tu hrají servírky v baru, kde je kuchařem starý mládenec Viktor (Pruitt Taylor Vince). Viktor se zamiluje do mladší dívky, ale jelikož je tlustý, plešatý, a jediným jeho plusem je dobré srdce, nemá šanci. I když... Možná byste podle tohoto popisu čekali nějaký romantický doják, ale úplně tak tomu naštěstí není. Jde spíš o citlivý komorní snímek ze života. Všichni výše jmenovaní podávají kvalitní herecké výkony, a jelikož Mangoldovy filmy mají na csfd docela dobré hodnocení, tipnul bych si, že tenhle by určitě taky nezapadl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já budu muset nechat Touštíka trochu uležet, protože já opravdu nevím, co s ním? Ono celkově bych se v tom denním baru za chvíli ocitla asi v podobné situaci jako všichni přítomní, což v žádném případě nechci. On byl Viktor hodnej a milej tak, že mě to chvílemi až iritovalo. Nejenže byl stydlivý mládenec s pár kilkama navíc (co to je 250 kilčo, že?), ale z mého pohledu i trochu retardovaný a já to tady nechci těm ostatním kazit. Ale rozhodně James do toho dal, co mohl a myslím, že Taylora Vinceho bolely oči ještě dlouho po natáčení. A o Liv nemá cenu nic psát, ta to měla v očích už před těma cca dvaceti lety. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v USA ve městech Highland a Shohola. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 1995 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama