Reklama

Reklama

Tlouštík

  • USA Heavy (více)

Obsahy(1)

Mladičká Callie a stárnoucí Delores jsou servírky v denním baru Dolly Modinoové, kde je kuchařem její syn, starší a proplešatělý mládenec Viktor. Každý z nich má jiné představy o budoucnosti. Zatímco křehká Callie místo přijala jen na dočasnou dobu, než si urovná soukromé záležitosti, Delores tu hodlá konečně najít svého trvalého životného partnera. Ironií osudu se osamělý a dobrosrdečný Viktor beznadějně zakouká právě do nejmladší kolegyně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Parta ztracených existencí, maloměsto, nešťastná láska, problémy - kolikrát už jsme něco podobného viděli? Ale abych jen nekritizoval. Práci s herci by mohl James Mangold z fleku přednášet. Obdivuhodný je i jeho čich při castingu, protože hereckému obsazení většiny jeho filmů (Narušení, Walk The Line) nelze vytknout vůbec nic. Tlouštík není výjimkou. Třeba v omšelé servírce by asi málokdo hledal někdejší náruživou rockovou princeznu Debbie Harry. Oproti tomu s příběhem jsem měl trošku problém. Ano, je to takové mile každodenní, obyčejné a ze života. Jenže malých nezávislých filmů o tom, jak je život v americkém zapadákově strašně na prd, už tu zkrátka bylo víc než pár...a lepších. Věčná škoda toho průměrného scénáře. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Originální? Kdepak. Překvapivý? Kdeže. Dynamický? Rozhodně ne. Přesto ale dobrý emotivní film. Jde o komorní melancholický příběh jednoho životního outsidera, který se musí vyrovnat se ztrátou svého zázemí a prožívá beznadějnou platonickou lásku. Přestože jde o pomalu plynoucí snímek, kde se nic zásadního neodehraje, vůbec jsem se nenudil především díky výbornému herectví Pruitta Taylora Vinceho a slušné režii Jamese Mangolda. Typický americký nezávislý kousek pro rozjímání a zamyšlení nad vlastním životem. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvotina Jamese Mangolda je dobrá. Scénář sice zpracovává poněkud ohrané téma, ale je vidět že tvůrci k němu mají co řici. Tlouštíka ohromně sráží stopáž. Obvzláště kolem poloviny snímku se mohlo vydatně stříhat a celku by to nijak neuškodilo. Spíše naopak. Liv Tyler je zde ještě taková "telecí", ale milá byla již tehdy. Tím kdo dává snímku duši je Pruitt Taylor Vince v roli Victora. Úžasně sympatický a charismatický herec, který se obejde i beze slov. Celkově jde o nikoli vynikající, ale za vidění stojící záležitost. ()

tragos 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že člověk zkrátka patří tam, kam patří, a nic na tom nezmění. Je na vás, jestli s touhle filosofií souhlasíte nebo ne, každopádně se jí řídí nejen příběh, ale i film jako celek. Působí prostě odevzdaně. Doufal jsem v poezii, ale dočkal se hlavně nudy. Na druhou stranu potěšili herci, hlavně Deborah Harry, a obě scény u letiště, které jsou zdaleka tím nejlepším, co Tlouštík nabízí. 5/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já budu muset nechat Touštíka trochu uležet, protože já opravdu nevím, co s ním? Ono celkově bych se v tom denním baru za chvíli ocitla asi v podobné situaci jako všichni přítomní, což v žádném případě nechci. On byl Viktor hodnej a milej tak, že mě to chvílemi až iritovalo. Nejenže byl stydlivý mládenec s pár kilkama navíc (co to je 250 kilčo, že?), ale z mého pohledu i trochu retardovaný a já to tady nechci těm ostatním kazit. Ale rozhodně James do toho dal, co mohl a myslím, že Taylora Vinceho bolely oči ještě dlouho po natáčení. A o Liv nemá cenu nic psát, ta to měla v očích už před těma cca dvaceti lety. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Mangold sa snažil film natočiť bez tradičnej hollywoodskej estetiky. Príkladom môže byť hneď hlavná postava, ktorá by bola "nanajvýš nepravdepodobný stredobod filmu." (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 1995 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Frontman kapely Pixies Black Francis mal pôvodne stvárniť hlavnú rolu, no necítil, že je to pre neho tá pravá rola. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno