Reklama

Reklama

Čtyřletý Tommaso Conci se v zimě roku 2010 ztratil během festivalu Krampus. Legenda tvrdí, že mezi lidmi se v tu dobu pohybuje samotný Krampus - Ďábel a unáší děti. Vesnice obviňuje Tommiho otce Manuela. Po pěti letech je nalezen chlapec, který dokonale odpovídá Tommiho popisu, dokonce i DNA sedí. Jen si nic nepamatuje. Ztracený syn se vrací domů do horské vesnice, kde ho, krom otce, nikdo nevítá s otevřenou náručí. Tommiho matka Linda se však nedokáže na nečekanou situaci adaptovat. Je to skutečně její syn? (PavelVanekArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pod severoitalskými Alpami se každoročně pořádá krampusácký festival a legenda tvrdí, že mezi maskami čertů se pohybuje opravdový ďábel, který si odnáší děti. Během jedné takové veselice zmizí beze stopy i malý Tommi. Po pěti letech je nalezen chlapec, jenž by věkem Tommimu odpovídal a sedí i testy DNA, ale brzy se ukáže, že je něco špatně. Zatímco otec si je identitou svého syna jistý a pro jeho podivné chování má pochopení, matka s dědečkem mají pochybnosti a místní blázen má z malého kluka vyloženě hrůzu. Pro mě příjemné překvapení. Sedla mi studená atmosféra, bavil mě herecký tandem Nigro-Filippi a byť zavání satanistickým klišé, líbil se mi i scénář. Navíc režie téměř až do konce udržuje diváka v nejistotě, jak to vlastně je a vůbec se nesnaží napovědět, jestli bude mít vyústění přirozený, nebo nadpřirozený charakter. A to mě bavilo. Se závěrem přišlo několik neočekávaných zvratů, které sice na někoho mohou působit účelově, ale mě to tak nepřišlo. Dobře to Taliáni natočili. 85% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Italové umí stále natáčet působivé filmy. Krampusáci navnadili na démonický horror, pak se zdálo, že jde o klon The Omen, ale nakonec se vyklubalo mysteriozní drama s logickým vysvětlením. Ďábelská temnota je zastoupena snovými scénami (potěšily), ovšem já posléze uvítal, jakým směrem se film vydal. Příjemná kamera, skvělá hudba a solidní herecké výkony... ,,Zabil bych je všechny tři." ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Italové příjemně překvapili. Obdivuji, že se pustili do tak spletitého až kriminálního příběhu, který diváka víceméně skoro nenudí a nabídne mu docela dobrodružné a nevšední bádání. Celou dobu jsem si myslela, že v tomto filmu půjde spíše o mysteriózno. Omyl. Nemůžu ale říct, že bych byla vyloženě zklamaná, možná jsem jen trochu víc chtěla nastínit takovou tu Krampusovou legendu a věnovat se čertům ve větší míře. In fondo al bosco mi hodně připomněl nedávný festivalový zážitek Nová kůže, který se vysílal ve Varech a po celou stopáž mě na něj průběžně evokoval. Malý kluk v hlavní roli byl bohužel ale dost nesympatický. Na druhé straně měl tento snímek velkou výhodu, že se do příběhu nezamotal a nevymýšlel kraviny, i když pointa byla trošičku bláhová. Ještě musím vyzdvihnout scénu se studnou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že nejde o obsahovo bohatý snímok s nijak extra výraznými hereckými výkonmi, má svoje dve veľké prednosti. V prvom rade hlavne vynikajúcu mysterióznu atmosféru, miestami až s nádychom do hororu, a potom je to veľmi šikovné a nečakané rozuzlenie na záver. Naozaj sa mi ani len nesnívalo, že môže prísť takýto zvrat. Príbeh okolo záhadného zmiznutia chlapca sa tak uzavrel vo veľkom štýle a s patričnou dávkou emócií. Už len kvôli týmto dvom veciam si film červené čísla rozhodne zaslúži. 80/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hm, to jsem z toho jelen, hlavně teda ze závěru. Asi jsem nedával pozor a nebo chodil moc na záchod a zapomněl na ovladači zmáčknout pause. Jiné vysvětlení nemám. První hodina byla velmi zajímavá podívaná, která se nesla v lehce italském duchu, něco na způsob Satan přichází. Nalezený syn, podivné chování, všechno k tomu směřovalo. Závěr se bohužel nějak zašmodrchal a abych byl upřímný, moc jsem ho nepobral. Pouštět se mi to znovu nechce a tak budu s povděkem kvitovat, když to tupému Dwejnovi někdo po lopatě vysvětlí. Do pošty prosím, stačí posledních deset minut. A pak dám možná víc.....což se stalo a tak nakonec čtyři, díky uživateli Unique. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama