Reklama

Reklama

Čtyřletý Tommaso Conci se v zimě roku 2010 ztratil během festivalu Krampus. Legenda tvrdí, že mezi lidmi se v tu dobu pohybuje samotný Krampus - Ďábel a unáší děti. Vesnice obviňuje Tommiho otce Manuela. Po pěti letech je nalezen chlapec, který dokonale odpovídá Tommiho popisu, dokonce i DNA sedí. Jen si nic nepamatuje. Ztracený syn se vrací domů do horské vesnice, kde ho, krom otce, nikdo nevítá s otevřenou náručí. Tommiho matka Linda se však nedokáže na nečekanou situaci adaptovat. Je to skutečně její syn? (PavelVanekArt)

(více)

Recenze (20)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hm, to jsem z toho jelen, hlavně teda ze závěru. Asi jsem nedával pozor a nebo chodil moc na záchod a zapomněl na ovladači zmáčknout pause. Jiné vysvětlení nemám. První hodina byla velmi zajímavá podívaná, která se nesla v lehce italském duchu, něco na způsob Satan přichází. Nalezený syn, podivné chování, všechno k tomu směřovalo. Závěr se bohužel nějak zašmodrchal a abych byl upřímný, moc jsem ho nepobral. Pouštět se mi to znovu nechce a tak budu s povděkem kvitovat, když to tupému Dwejnovi někdo po lopatě vysvětlí. Do pošty prosím, stačí posledních deset minut. A pak dám možná víc.....což se stalo a tak nakonec čtyři, díky uživateli Unique. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jeblá máma tajně prcá Koráda Katániho, lopatí táta chlastá a malý Damiano Thornnini by zasloužil vytrhat nehty a šoupnout do nejhnusnějšího cigánského děcáku. Z počátku to vypadá, že je v těch italských vidlích ze všemi omen, pak si to ale přihasí zfetovaná polednice a dokurví solidně zrežírované a stejně tak i zahrané horopedodrama úplavičnatým scenáristickým výtěrem, který v urputné snaze o přirozené vyústění nakonec vyústí do kauzálně obskurního ženského přirození. Ale abych nezněl až příliš filmově – teoreticky erudovaně a zamezil zahlcení gůglu frenetickým hledáním odborného termínu „překombinovaná pičovina“, rád vysvětlím i laické veřejnosti. Představte si, že něco celou dobu vypadá na paranormální vyvrcholení, ale díky „chytrosti“ scénáristy to skončí naprosto reálně a logicky, a to zejména díky zcela běžné souhře následujících fucktorů: děda je vesnický idiot a zároveň v místním baru nějaký retard ředí Grapu a zároveň venku ten den zrovna pršelo a zároveň je láska sympatického policisty opravdu upřímná a zároveň studna není hlubší než 2,2 metry a zároveň v hustých alpských lesích nevystopuje pes ani hovno a zároveň se k tomu všemu vyrobilo v Turíně o 300 Fiatů méně než loni. Takhle to zní zcela jasně a divák žasne nad tou příčinnou fikaností, co říkáte? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Itálii poměrně zdařilé, spíše mi film připomínal svým pojetím Seveřany, ale vyloženě můj cup of tea to nebyl. Námět je slušný, ale spíše jsem se nudil než bavil. V závěru režisér tasí zajímavé zvraty, ale ani to mě nedokázalo dostatečně uspokojit. 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dilema jestli Přichází Satan, nebo přichází čas některé hospitalizovat v psychiatrické léčebně, rozsekne série twistů v posledních minutách, jelikož však předchozí dění kvůli nadužívání zpomalených záběrů, laciným falešným stopám a vůbec režii na úrovni televizní inscenace příliš nefungovalo, nemělo finále ten patřičný dopad. Pokud by J.K. Simmons a Hynek Čermák spolu někdy počali dítě, jsou dvě věci jisté. Vypadalo by jako hlavní hrdina a nikdy by nedostalo k narozeninám šampón.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

5. decembra sa každoročne v talianskych alpách podniká festival zvaný "Krampus", počas ktorého má väčšina dospelých oblečený kostým čerta. Stará legenda tvrdí, že medzi týmito ľuďmi sa pohybuje skutočný diabol, ktorý unáša neposlušné deti. Keď zmizne štvorročný Tommi, pričom sa polícia odstupom času ocitá v slepej uličke, padne obvinenie na otca. Keď sa po piatich rokoch nečakane objaví malý chlapec s totožným DNA doposiaľ nezvestného Tommiho, zdá sa, že nič nebráni tomu, aby bola rodina opätovne šťastná. Lenže matka na rozdiel od hlavy rodiny začína nečakane pociťovať, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať ... Keď nadobudnete pocit že viete, verte, že si čoskoro uvedomíte, že neviete ani hovno. Čokoľvek by som napísal, išlo by o spojler, takže pre tento krát žiadny názor ohľadom príbehu, akurát dodám, že sa jedná o dobrý thriller s pár zvratmi či záverečnou pointou. Natočené je to taktiež pekne a keď k tomu prirátam prostredie, zrejme by si samotný snímok hodnotenie 4 ☆ zaslúžil. Tak teda "na", ale asi to budú skôr silné tri, než slabšie .... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Italové umí stále natáčet působivé filmy. Krampusáci navnadili na démonický horror, pak se zdálo, že jde o klon The Omen, ale nakonec se vyklubalo mysteriozní drama s logickým vysvětlením. Ďábelská temnota je zastoupena snovými scénami (potěšily), ovšem já posléze uvítal, jakým směrem se film vydal. Příjemná kamera, skvělá hudba a solidní herecké výkony... ,,Zabil bych je všechny tři." ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že nejde o obsahovo bohatý snímok s nijak extra výraznými hereckými výkonmi, má svoje dve veľké prednosti. V prvom rade hlavne vynikajúcu mysterióznu atmosféru, miestami až s nádychom do hororu, a potom je to veľmi šikovné a nečakané rozuzlenie na záver. Naozaj sa mi ani len nesnívalo, že môže prísť takýto zvrat. Príbeh okolo záhadného zmiznutia chlapca sa tak uzavrel vo veľkom štýle a s patričnou dávkou emócií. Už len kvôli týmto dvom veciam si film červené čísla rozhodne zaslúži. 80/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pod severoitalskými Alpami se každoročně pořádá krampusácký festival a legenda tvrdí, že mezi maskami čertů se pohybuje opravdový ďábel, který si odnáší děti. Během jedné takové veselice zmizí beze stopy i malý Tommi. Po pěti letech je nalezen chlapec, jenž by věkem Tommimu odpovídal a sedí i testy DNA, ale brzy se ukáže, že je něco špatně. Zatímco otec si je identitou svého syna jistý a pro jeho podivné chování má pochopení, matka s dědečkem mají pochybnosti a místní blázen má z malého kluka vyloženě hrůzu. Pro mě příjemné překvapení. Sedla mi studená atmosféra, bavil mě herecký tandem Nigro-Filippi a byť zavání satanistickým klišé, líbil se mi i scénář. Navíc režie téměř až do konce udržuje diváka v nejistotě, jak to vlastně je a vůbec se nesnaží napovědět, jestli bude mít vyústění přirozený, nebo nadpřirozený charakter. A to mě bavilo. Se závěrem přišlo několik neočekávaných zvratů, které sice na někoho mohou působit účelově, ale mě to tak nepřišlo. Dobře to Taliáni natočili. 85% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Kdybych se rozepsala o tom, proč mi výkon toho malého kluka přišel skoro celý film neuspokojivý, ale v závěru už to nevadilo, tak bych spoilerovala, proto se omezím na konstatování, že tohle je jeden z těch případů, kdy jsem si myslela, že mám film vcelku přečtený a vím jakým směrem se bude zhruba ubírat a nakonec jsem se mýlila. Naštěstí v tom dobrém slova smyslu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krampus je zajímavý trend současnosti a italští tvůrci se rozhodli, že o něm natočí film, ale nikoli cestou hororu, ale thrilleru, který bude mít velmi silné realistické prvky - vyšetřování, mediální propírání, psychické problémy postav. Asi to poslední je nejsilnější, i když je stejně konec takový divný. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Italové příjemně překvapili. Obdivuji, že se pustili do tak spletitého až kriminálního příběhu, který diváka víceméně skoro nenudí a nabídne mu docela dobrodružné a nevšední bádání. Celou dobu jsem si myslela, že v tomto filmu půjde spíše o mysteriózno. Omyl. Nemůžu ale říct, že bych byla vyloženě zklamaná, možná jsem jen trochu víc chtěla nastínit takovou tu Krampusovou legendu a věnovat se čertům ve větší míře. In fondo al bosco mi hodně připomněl nedávný festivalový zážitek Nová kůže, který se vysílal ve Varech a po celou stopáž mě na něj průběžně evokoval. Malý kluk v hlavní roli byl bohužel ale dost nesympatický. Na druhé straně měl tento snímek velkou výhodu, že se do příběhu nezamotal a nevymýšlel kraviny, i když pointa byla trošičku bláhová. Ještě musím vyzdvihnout scénu se studnou. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Dalo se to, ale že by to nějak oslnilo tak to ne. Dokud tam bylo tajemno okolo původu kluka tak to bavilo, konec mě ale zklamal. Natočeno to bylo dobře, parádní prostředí a herecký výkony špageťáků taky. Hlavní mužská postava byla příjemná. Silnější 3* ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré drama od taliánů, objasňující záhadné zmizení čtyřletého chlapečka z míst, kde se lidé oblékají jako rohatí démoni. Každý je tu nebezpečím pro každého a víc než proti nadpřirozenu, se v téhle rodině bojuje proti pocitu viny, zodpovědnosti a touze po pomstě. Není to veledílo, ale tahle tajemná skládačka z parádního prostředí mě zajímala až do konce a už jen jak tohle ohodnotit...Hodně silné tři, nebo slabší čtyři hvězdičky. 69% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Příběh ztraceného a znovu nalezeného chlapce je zajímavý, ale dlouho jsem byl přesvědčen, že to není správně vygradované, že to postrádá to správné napětí. Šokující zvrat na závěr dojem vylepšuje, ale nezdálo se mi, že jsme dostali dost indícií k tomu, že by pravda o "zmizení" Tommyho měla být právě taková. Nevadí za ten šok to stálo! Naopak ten šťastný konec se už předvídat dal. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

75% - komentář 20ti slovy: Ono se tam nic moc neděje, říkal jsem si, eeech zase další kýčovitá "duchařina", ale ten závěr! ten byl echt! ()

unique 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení z Itálie! Původní Omen skřížený s Changelingem plus skvělá atmosféra severské detektivky? Ano, děkuji, moc jsme si doma pochutnali! A ten konec byl opravdu mňámózní a nečekaný! Víc takových filmů, prosím. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Italská variace Damiana. V lese se ztratí čtyřleté děcko a po pěti letech se někde úplně jinde najde děcko devítileté. A policie má hned jasno - je to VON! Tak ho bez dalšího odlifruje rovnou k rodičům. Těm se to sice dvakrát nezdá, navrácený synek se navíc chová poněkud nestandardně, ale když policie tvrdí, že je to von, tak to asi bude von. Nebo je to démon, což je další varianta, se kterou se tady hluboko v horách běžně pracuje. A tak se celý film řeší, jestli je to von nebo to není von a jestli to třeba není démon, ale úplná nuda to není. Konec je sice hodně přistřižený za vlasy a poněkud přepálený, nicméně ne nezajímavý. ()

Rychloskot 

všechny recenze uživatele

Mně se to strašně líbí. Je to strašidelné a originální, prostředí příjemně mrazivé, postavy dobře napsané, dobře zahrané. Je to nečekané, na konci přijde dobré rozuzlení i sympaticky dopadnou hlavní postavy. Pět hvězd rozhodně, málokdy se mi něco tak líbí ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem i nad plným hodnocením. Malý, ale silně znepokojivý film, kterému nevadí spíše prospívá žánrová nevyváženost. Italové a ďábel to prostě jde dohromady. S velmi dobře použitou hudbou, minimalistickou prací kameramana se jim podařilo natočit značně dusivý a působivý snímek, který jde až na hranici divákových psychických možností. ()

Reklama

Reklama