Reklama

Reklama

Recenze (5)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Román Jean Rhys je tak silný, že Duiganovo zpracování, jakkoli věrné, mělo předem malou naději se mu vyrovnat. Evokace jamajského srdce temnoty s jeho podnebím, smyslovostí a pudovostí (v protikladu k řádné, zvenčí i zevnitř podchlazené Anglii) mě přesvědčila, včetně některých vedlejších postav (sošná Christophine, lasičí Amelie...). Bylo mi ale zatěžko uvěřit půvabnému hlavnímu páru (Karina Lombard je prý na Tahiti narozenou dcerou rusko-švýcarského bankéře a lakotské medicinmanky !), strhující okamžiky se nekonaly a hudba někdejšího Policisty Stewarta Copelanda mi zněla ne jako některým kritikům úžasně, nýbrž nehezky divně. Ze srovnání s o rok mladším "Pianem" "Širé Sargasové moře" sotva může vyjít vítězně. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Karina Lombard, kterou známe jako indiánku z Legendy o vášni, tady hraje kreolku uprostřed nádherné karibské přírody a kdo zná pohádku o Janě Eyrové, bude možná znát i Širé Sargasové moře, jehož autorka se nechala "jen" inspirovat slavným románem a dějově ho "předběhla" , takže my se v tomto filmu dozvíme, kde se vzala ta šílená manželka pana Rochestera a jak tomu svému zešílení vlastně přišla. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to narovinu – s předlohou to má společný hlavně název, převážně i zápletku, ale z komplikovaného a mytizujícího příběhu to dělá romantický film (v úvodních scénách dokonce skoro až komedii) s tragickou tečkou. Přesto mi to přišlo fajn. Hudba byla poměrně jednotvárná, ale jinak snímek drží pohromadě a osobně mi takováhle adaptace tak těžko ztvárnitelné knížky nevadí, i přes opuštění některých témat a nuancí. V porovnání s verzí z roku 2006 musím vyzdvihnout Claudii Robinson jako Christophene. ()

Reklama

Reklama