Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (110)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1959 uviedla spoločnosť Walt Disney Pictures do kín animovanú verziu známej rozprávky o Šípkovej Ruženke, spiacom kráľovstve, troch dobrých sudičkách a čistej láske, ktorá dokáže aj kliadbu zlomiť a prebrať priceznú z komatu. Uznávam, že je to profesionálne, nápadito spracované, hlavne čo sa animácií týka. Avšak sa mi to zdá už trocha prestárle. Toho vyspevovania a fidlikania tam je na môj vkus priveľa. *** ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Oproti Popelce o poznání méně vtipu, ale zase více prince. Šípková Růženka je akčnější, méně zpívaná (ale opět musím pochválit český dabing) a více zlá. Růženka má paradoxně téměř nejméně prostoru (ale já stejně raději prince, aneb jak je důležité míti Filipa). Další hezký příklad toho, že 2D mají své vlastní velké kouzlo. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Jako první film roku 1959 jsem si dopřál disneyovskou pohádku s vědomím, že mě prostě nemůže zklamat. A trošku se mnou bojovala. Disneyho Růženka, nebo vlastně Aurora je v příběhu hodně upozaděna, stejně jako princ Filip. Místo nich se hrdinkami stávají tři sudičky, které ji poctivě bez kouzel 16 let skrývají před kletbou skrývají a vychovávají, načež to jednou pitomostí zkazí a musí napravovat. Animace nebyla zas tak úžasná a chyběla mě tu nějaká nosná písnička. Druhá půlka ale zachraňuje co jde. Objeví se pár vtipných scének, Zloba či Zloběna má nádherně nakreslené temné sídlo a princ se na konci mění na akčního hrdinu, který unikne všem útrapám a nakonec čelí proměněné čarodějce v na pohádku brutálním finále. Samozřejmě vše končí klasicky probuzením polibkem a já jsem spokojen :) PS: Rozhodně modrá! Animovaný film roku 1959. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To bylo v časech, kdy se Disney nebál pořádně to rozjet i u filmu určeného pro děti. Když přetrpíme nasládlou úvodní část s třemi přihlouplými vílami, následuje hrůzostrašná temnota barvená do jedovaté zeleně. Rohatá Zloba není nějaké směšné strašidýlko, ona je démonicky sebejistá. Tři obtloustlé vílí tetky sice pořád mají za úkol vnést do filmu roztomiloučký humor, že bych je nejradši plácla plácačkou na mouchy, ale Zloba je převálcuje na celé čáře a souboj prince s drakem je napínavý a působí nebezpečně, přestože má princ výhodu ve formě kouzelných zbraní. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Obsah je znamy, zato animacia je prekrasna aj spolu s romantickym pribehom. Jasne, ze je to skor pre deti, ale ja som sa bavil aj dnes a viem si predstavit, ako by som sa bavil, keby som mal 10. Nemam tejto Disneyovke co vytknut, takze u mna plny pocet... 06.10.2009 ______ Mary Costa - (Princezna Aurora) +++ Bill Shirley - (Princ Filip) +++ Verna Felton - (Flora) +++ Barbara Luddy - (Počasíčko) +++ Barbara Jo Allen - (Fauna) +++ Taylor Homes - (Stefan) +++ Bill Thompson - (Hubert) +++ Marvin Miller - (Rozprávač) +++ Hudba: Jack Lawrence) +++ ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Film byl nejdříve natočen se skutečnými herci, aby animátoři mohli podle nich následně vymodelovat animované hrdiny. Samotný proces animace byl v padesátých letech velice zdlouhavý. Vyrobit jediný rámeček filmu mohlo zabrat až celý týden. [Zdroj: časopis Cinema 03/2019] (ČSFD)
  • Mary Costa získala úlohu šťastnou náhodou. Na jednej párty začala spontánne spievať pieseň, ktorú hral niekto na klavíri. Bol to filmový skladateľ Walter Schumann a pozval ju do štúdia na hlasovú skúšku - Walt Disney už totiž tri roky hľadal správny hlas pre Šípkovú Ruženku, ale bezvýsledne. Vraj to už chcel zabaliť. Mary Costa prišla, zaspievala a Disney po prvých sekundách vedel, že je to hlas, ktorý hľadá. (krasomama)
  • Příběh se měl podle Disneyho pohybovat ve známých osvědčených mantinelech známé princezny. Disney se chtěl plně soustředit na příběh a postavy a vypreparoval veškeré vedlejší linky v podobě veselých sidekicků. Zajímavý experiment, leč nevyšel, tak jak si Disney představoval. (Rodriguez)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama