Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Vzbuďte mě ve tři ráno a z fleku fám vyjmenuju dvacet postav z tohoto anime. A v perfektních "charakterech", ale samozřejmě i v nesmírně chytlavém příběhu, spočívá kouzlo tohoto seriálu, ze kterého rozhodně nestačí vidět první díl, aby si člověk udělal obrázek. Prvních asi 130 dílů je asi opravdu to vůbec nejlepší a nejnapínavější, co může "shonen" anime nabídnout. Následující fillery do hodnocení nezahrnuju. ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Dal jsem seriálu takové hodnocení, jaké jsem mu udělil, ale musím upozornit na pár mých osobních postřehů. Za prvé se jedná pro mě o zcela novou podobu pohádky, kterou jsem nikdy neviděl. Za druhé je tu neuvěřitelné množství charakterů (osob), které jsou nějaký způsobem propojeny a je radost se na něco tak propracovaného dívat. Dá se tak říci, že celý Naruto svět je propracovaný do detailu. Za třetí je to seriál o vztazích, které se neustále v seriálu vytvářejí a to z něj dělá něco výjimečného. Ovšem to vše je proloženo někdy až nekonečnými a nudnými fillery, které prostě nekončí a je to utrpení se na ně dívat (ale neříkám že všechny, ale minimálně polovina by jich tam nemusela být). Hlavní story linie je sice tedy perfektní, epická, atd., ale ten skvělý pohled na Naruta mi kazí právě tyto nekonečné fillery, které jsou v podstatě o ničem. Jedná se tak o neuvěřitelné překvapení a zároveň zklamaní co mi Naruto dal. Ale jak jsem usoudil, dále v sledování tohoto seriálu pokračovat nebudu. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Svetový oššial okolo Naruta ma odrádzal od jeho zoznámenia, no moja zvedavosť to nedovolila. Hneď od pilota som ten rozruch pochopila. Narutovi sa dá vytknúť hlavne kresba, a čo pre mňa najviac oddiaľovalo od čo i len blízkeho stretnutia Naruta s čsfdáckymi piatimi hviezdami bol dej uberajúci sa smerom k Sasukemu, kým anime nesie názov po postave Naruto, ktorý je tým pádom iba "the second best" - postava, ktorá ovplyvňuje životy navôkol, pričom sám si toho nie je vedomý. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Nedejte na první dojem! Naruto se sice zprvu může zdát jako čistě infantilní, jednoduchá a směšná zábava pro prcky (což někdy opravdu je), ale když u toho člověk pár epizod vydrží, tak vlastně zjistí, že to je seriál s velkou škálou zajímavých a skvěle napsaných postav, mezi kterými si člověk lehce najde oblíbence, navíc s poutavou příběhovou linkou, které nechybí napětí ani logika, plus s podmanivými souboji, jenž jsou často radostí pro oko. Samotnou narativitu by Narutovi mohl dokonce závidět i leckterý dnešní příběhový seriál. Třeba abych v pozdější fázi příběhu ukazoval fakáče na postavu, které jsem ze začátku strašně fandil (a taky naopak), to se zatím povedlo jen Hře o trůny. Ano, je tam ale i plno extrémně trapných fórů, úděsně utahaných sekvencí, přehnaného afektu a dalších aspektů typických pro standardní anime, plus seriál je to extrémně dlouhý, v jeho poslední třetině navíc opravdu dost kriticky ztratí dech. Ale sakra žůžo dobrodrůžo je to pořádné. Už jen kvůli parádnímu soundtracku. Schválně si zkuste dát prvních 10 dílů, pokud vás to ani poté nechytne, odložte to. Průměrné 4* ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Sentimentální chvilka mi dopomohla se vrátit k tomuto seriálu a napsat menší komentář :D. Naruto je můj úplně první odrazový můstek na asijskou tvorbu, nebudu-li počítat Pokémony, Digimony a Bayblady. Přijde mi to jako včera, když jsem se kamarádovi u něj doma smál, co že to sleduje za hovadinu. Díval se zrovna na fillerový díl, v němž vařili ramen. U tohoto kamaráda jsem trávil spoustu času, takže netrvalo dlouho a při jeho naruťácké cestě jsem uviděl pár dalších dílů. Po těchto dílech jsem si řekl, že je to celkem zajímavé a zmíněného kamaráda poprosil, ať mi pošle odkaz kde Naruta stáhnu. Poté začal můj asi týdenní maraton, při němž jsem doháněl přibližně 130. díl Shippuudenu. Jak já tento seriál žral. Den a noc pro mě neexistovaly. Miloval jsem téměř všechny postavy a jejich příběh. Později jsem je začal malovat a obklopoval se jejich tématikou. Např. jsem hrál i Naruto Arenu atd. Co jsem si také díky Naruta zamiloval a zůstalo mi do dnes, tak silná vášeň ke klasické hudbě. Soundtrack od Takanashi Yasuhara je minimálně přes 50% kvality Naruta, jelikož dopomáhá většinu scén vyzdvihnout na maximální stupeň. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Masaši Kišimoto se často rád inspiroval ve slavné sérii „Dragon Ball Z“, a tak po vzoru Gokua nosí Naruto oranžovou kombinézu, která vystihuje jeho charakter. Oranžová signalizuje optimistickou chuť do života, je považována za barvu odvahy, vyvolává pocit radosti a je spojována s chutí experimentovat, zkoušet něco nového. Nejenže podporuje kreativitu, ale také pomáhá proti depresím a umí probudit ztracenou víru v život. Příznivci oranžové jsou přátelští, bezstarostní a optimističtí stejně jako je i Uzumaki Naruto. (3T)
  • Ninjové se v seriálu dělí do následujících hodností: třída E - úroveň student Akademie, třída D - úroveň Genin, třída C - úroveň Chunnin, třída B - úroveň Jounin, třída A - úroveň Kage nebo elitní Jounin, třída S - zakázané techniky, extrémní úroveň. (Claude Speed)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama