Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee Byeong-gu je chudý mladík, který přišel o práci v místní továrně. Jeho matka, kterou tolik miloval, je po nehodě v komatu. Jeho dívka zemřela na následky zranění při pouliční demonstraci. Lee však trpí pocitem, že na planetu Zemi chtějí zaútočit vetřelci ze souhvězdí Andromeda. Lee vydedukoval, kdo je vůdcem těch, kteří jsou již mezi námi. Lee propočítal, že k útoku dojde při zatmění měsíce. Lee se rozhodl jednat.
Bohatý ředitel velké chemické továrny se po divném setkání v garáži s podivně oblečeným mužem, který mluvil něco o Andromedě, probouzí připoután k židli v podivném sklepení.....začíná tvrzení...proti tvrzení.... (Zrzunda)

(více)

Recenze (65)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsou dva důvody, proč dávám filmům takhle nízké hodnocení. Buď jsou prostě slabé a nebo se mi nějakým způsobem hnusí. Tohle je ten druhý případ. Marně bych hledala nějaká pozitiva, co se týká scénáře a vůbec celého toho nápadu. Je to zvrácený, šílený a úchylný. Ha Kyung Shin je sice bezvadný herec, ale role si podle mě vybírat neumí. I tak je ale jediným důvodem, proč nedám čistý odpad. 1* ()

balone 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na komedii, pak to začne být pořádný thriller a vy se vžijete do příběhu. Konec možná trochu probudí, snad až moc, ale tak fantazii ve filmu se meze nekladou, že pane Burtone. Jinak film celkem napínavý a hudba výtečná. Práce kamery a střihu mě na tomto filmu obvzlášť bavila. 65% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Oni žijú! (They Live, r. John Carpenter, USA 1988). Kto? No predsa "Vesmírni kanibali (Bad Taste, r. Peter Jackson, Nový Zéland 1987)! Je to hrôza, ale ešteže existujú Vesmírni ľudia. Tí predsa vedia ako bojovať proti netvorom z Andromedy. No nie vždy trafia tohto pravého. A preto je tu vyšetrovateľ a ďalší z jeho zapeklitých prípadov. Uletené, eklektické dobrodružstvo, zamýšľajúce sa okrem iného aj nad nekončiacou špirálou vzájomného vnútrodruhového ubližovania a nenávisti. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Toto je niečo neuveriteľného! Lee Byeong-gu odhalí medziplanetárne spiknutie - na Zemi sa nachádzajú mimozemšťania zo súhvezdia Andromeda plánujúci ovládnutie našej planéty - a jedine on ju môže zachrániť! Okamžite vypátra jedného z hlavných posluhovačov kráľa marťanov, vydávajúceho sa za šéfa jednej chemickej firmy, a po vcelku krkolomnom únose ho zavrie do svojej chaty v horách, začne ho mučiť a požaduje okamžité odvolanie útoku... Tak schválne, pozrite sa na plagát k filmu. Čo si myslíte - o aký žáner sa jedná? Komédiu? Nemáte celkom pravdu. Film je NESKUTOČNÝM žánrovým gulášom. Zo začiatku sa tvári skutočne komediálne - postava ufológa Leea je bizarná a komická zároveň - spomínaný únos vtipný a je vystrihnutý ako z nejakej grotesky. Potom sa ale žáner diametrálne zmení - a nastúpi temný thriller - fyzické mučenie šéfa firmy je psychicky skľučujúce, krvavé, až šokujúce - a naberá na rozmeroch až do podoby filmov Se7en, či OldBoy! Následne po ďalších troch zmenách žánru (hororu, drámy, sci-fi) nastúpi pastyš (filmová pocta). Keď režisér doslovne cituje z 2001: Vesmírnej Odysey (scéna s opicami, s monolitom), už sa nebudete vládať ani len čudovať. A čo vtedy, keď v zápätí po ďalších dvoch zmenách žánru nastúpi sci-fi paródia presne v štýle Mars Útočí?!? Proste nepochopiteľné. Divák zároveň počas celého filmu vôbec netuší, či Lee skutočne zajal mimozemšťana, alebo je spiknutie len výplod jeho chorej mysle. Raz sa smejete, raz ste napätí, raz od strachu odvraciate zrak, ale neustále sa divíte. A všetko to dohromady - svet div sa - nejak pasuje. Pokiaľ ste zvedaví, čo je možné s filmom a filmovými žánrami vôbec vyviesť, tak vám žiadny iný film viac ani odporučiť nemôžem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Krimi? Pribeh o sialenom vahovi? Parodia? Sci-fi? Drama? Z kazdeho trosku a predsa o niecom inom. Vydesi, pobavi, mozno aj znechuti a predsa nie samoucelne. Co je to? Jeden skvely originalny film, na ktory vas nepripravi nic, co si o nom do predu precitate a zarucene pre vas bude intenzivnym a nevsednym zazitkom. (8.8/10) ()

Galerie (66)

Související novinky

Reklama

Reklama