Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee Byeong-gu je chudý mladík, který přišel o práci v místní továrně. Jeho matka, kterou tolik miloval, je po nehodě v komatu. Jeho dívka zemřela na následky zranění při pouliční demonstraci. Lee však trpí pocitem, že na planetu Zemi chtějí zaútočit vetřelci ze souhvězdí Andromeda. Lee vydedukoval, kdo je vůdcem těch, kteří jsou již mezi námi. Lee propočítal, že k útoku dojde při zatmění měsíce. Lee se rozhodl jednat.
Bohatý ředitel velké chemické továrny se po divném setkání v garáži s podivně oblečeným mužem, který mluvil něco o Andromedě, probouzí připoután k židli v podivném sklepení.....začíná tvrzení...proti tvrzení.... (Zrzunda)

(více)

Recenze (65)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Mým názorem je, že ne každý den musím strpět takovou pitomost jako tohle. Ten film mi byl odporný skoro od samého začátku, kdy 2 dementi unesou nevinného člověka, a pak ho 2 hodiny mučí. Plejádu zvrácenosti bych snad mohl brát jen jako agitaci za názor, že retardovaní lidé jsou nebezpeční (což nechci), tento fakt mi ale spolehlivě zabránil vidět jakékoli komediální prvky. A jestli jsem před koncem myslel, že snad mám jen špatný pohled... konec mě dorazil. Jen fakt, že jsem sem-tam viděl dokonce ještě horší fláky, zabránil odpadu... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Premýšľam či má vôbec zmysel nejakým spôsobom porovnávať ázijskú kinematografiu napríklad s európskou, alebo americkou, hlavne pokiaľ ide o multižánrové počiny ako toto. Špekulácie necham špekuláciami a skúsim v stručnosti popísať "Záchranu zelenej planéty". Film som objavil tu, pozrel na hodnotenie, zohnal a očakával uletenú komédiu (aj podľa plagátov). To čo sa mi dostalo pod kukadlá, bolo z počiatku trochu nepríjemné rozčarovanie. Na komédiu sa to hralo iba chviľku a veľmi rýchlo funny scénok ubúdalo a na scénu prichádzali zábery, ktoré by som asi nechcel sledovať s mojou drahou polovičkou. Mal chvíľami chuť to výpnúť (gore). Kórejci to ako sa patrí ešte celé trošku zamotali a konečné hodnotenie je sú slabé, ale pekné 4. Určite aj za precíznu kameru s hafom filtrov a depkoidnú atmosféru. Jediné čo s formálneho hľadiska zamrzí sú digitálné efekty (niekde na úrovni E.T.-ho). Zhrnutie. Keby sa film niesol vo vážnom duchu od začiatku, trochu sa zostrihal, tak máme na svete 5hviezdičkový sci-fi triller s hutnou dávkou psycha a pár okamžikov na zamyslenie. Každopádne myslím, že sa to opaltí vidieť (hlavne kôli tej druhej polovici). ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já nevím - na jednu stranu jsem byl nadšený z multižánrového guláše, který začíná jako komedie, poté přechází do detektivky, thrilleru, dramatu, hororu a sci-fi. Je mi jasné, že tvůrci si s tématem vyhráli, ale nesežral jsem jim jejich krutost, resp. legraci ze scén mučení, které provádí hlavní hrdina. Chyběla mi taky možnost ztotožnit se s jakoukoliv postavou. Save the Green Planet je film chytrý, dobře natočený, zkrátka hodný obdivu, ale po stránce emocí mě úplně minul. Nevylučuji, že napodruhé bych názor změnit mohl. P.S. Vesmírní lidé Ivo Bendy musí mít z filmu radost. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na komedii, pak to začne být pořádný thriller a vy se vžijete do příběhu. Konec možná trochu probudí, snad až moc, ale tak fantazii ve filmu se meze nekladou, že pane Burtone. Jinak film celkem napínavý a hudba výtečná. Práce kamery a střihu mě na tomto filmu obvzlášť bavila. 65% ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

U JIGUREUL JIKYEORA! snad musí zaplesat srdíčko nejednoho člena Vesmírných lidí. ;o) Síly zla a temna, síly dobra... sice nám to pán režisér a scénárista v jedné osobě kazí tím, že jde pravděpodobně jen o výmysly choré mysli, ale co naplat. Androméďané útočí, šéf místní chemičky je asi jedním z nich, dokonce jejich guru, tak co řešit víc... Ale vážně: jestli evropané mají fantasmagorické DELIKATESY, pak jihokorejci se mohou pochlubit (doslova pochlubit) svým JIGUREUL JIKYEORA! Film, u kterého si nemůžete být jisti ničím; nevíte, jak to vlastně nakonec skončí... kdo má vůbec pravdu, kdo je nakonec tím zlým a hodným (v tomto směru nabývá tento snímek nesmírné myšlenkové hloubky) atd. Navíc vše bravůrně natočeno + s typicky asijským bonusem v podobě zobrazovaných "chuťovek"; sakryš, kde ti jihokorejci furt chodí na ty nápady, jak někomu ztrpčit nebo zkrátit život? Shrnuto a podtrženo: Váhám mezi 4 a 5 hvězdičkami; něco mi v tomto snímku chybělo, něco přebývalo. Příště snad zvýším. Jestli ovšem už nebude pozdě... ;o) ()

Galerie (66)

Související novinky

Reklama

Reklama