Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee Byeong-gu je chudý mladík, který přišel o práci v místní továrně. Jeho matka, kterou tolik miloval, je po nehodě v komatu. Jeho dívka zemřela na následky zranění při pouliční demonstraci. Lee však trpí pocitem, že na planetu Zemi chtějí zaútočit vetřelci ze souhvězdí Andromeda. Lee vydedukoval, kdo je vůdcem těch, kteří jsou již mezi námi. Lee propočítal, že k útoku dojde při zatmění měsíce. Lee se rozhodl jednat.
Bohatý ředitel velké chemické továrny se po divném setkání v garáži s podivně oblečeným mužem, který mluvil něco o Andromedě, probouzí připoután k židli v podivném sklepení.....začíná tvrzení...proti tvrzení.... (Zrzunda)

(více)

Recenze (65)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu super film který diváka protáhne všemi možnými žánry a subžánry tam a zpět, a to ještě tak plynule a nenuceně, že si to ani neuvědomí. Od začátku do konce se něco děje, všechno je zábavné, zajímavé a působivé. Pokud se máme smát, smějeme se na plný pecky, pokud máme být smutní, rozesmutníme se do naprosté hloubky. Navíc naprosto nepředvídatelné. Šíílené postavy, kapitola sama pro sebe. Fakt doporučuju všem, tohle si člověk užije!! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Oni žijú! (They Live, r. John Carpenter, USA 1988). Kto? No predsa "Vesmírni kanibali (Bad Taste, r. Peter Jackson, Nový Zéland 1987)! Je to hrôza, ale ešteže existujú Vesmírni ľudia. Tí predsa vedia ako bojovať proti netvorom z Andromedy. No nie vždy trafia tohto pravého. A preto je tu vyšetrovateľ a ďalší z jeho zapeklitých prípadov. Uletené, eklektické dobrodružstvo, zamýšľajúce sa okrem iného aj nad nekončiacou špirálou vzájomného vnútrodruhového ubližovania a nenávisti. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Žánrová nevyhranenos´t dovedená do absolútneho maxima, tak by sa dal stručne charakterizovať tento chameleon filmového plátna. Ako komédia sa skôr jedná o horší priemer aj keď nájdu sa aj veľmi svetlé stránky. Horrových prvkov sa tu vyskztuje naozaj málo a snaha o navodenie určitého podoby exploitation hororu tiež nevychádza naplno. Ako dráma s viacerými prenádhernými flashbackmi a dramatickými pasážami viniká. No a to scifi je tým pravým korením, ktoré dodáva tomuto jedlu tú exotickú a inšpirujúcu arómu. Najmä posledná polhodinka vytrhal moje hodnotenie zo spodných pozícii. Nakonci mi zostal dych len na jednu otazku "What the f%&*!?" Určite sa jedná o extravagantne originálne dielo, ktoré ale ako celok nezaujme v svojej plnej dĺžke do takej mieri aby bol človek úplne vtiahnutý do sviežo inej atmosféry bláznivého sveta ešte zdravo bláznivejšieho psychopata zabijaka. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já nevím - na jednu stranu jsem byl nadšený z multižánrového guláše, který začíná jako komedie, poté přechází do detektivky, thrilleru, dramatu, hororu a sci-fi. Je mi jasné, že tvůrci si s tématem vyhráli, ale nesežral jsem jim jejich krutost, resp. legraci ze scén mučení, které provádí hlavní hrdina. Chyběla mi taky možnost ztotožnit se s jakoukoliv postavou. Save the Green Planet je film chytrý, dobře natočený, zkrátka hodný obdivu, ale po stránce emocí mě úplně minul. Nevylučuji, že napodruhé bych názor změnit mohl. P.S. Vesmírní lidé Ivo Bendy musí mít z filmu radost. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Mým názorem je, že ne každý den musím strpět takovou pitomost jako tohle. Ten film mi byl odporný skoro od samého začátku, kdy 2 dementi unesou nevinného člověka, a pak ho 2 hodiny mučí. Plejádu zvrácenosti bych snad mohl brát jen jako agitaci za názor, že retardovaní lidé jsou nebezpeční (což nechci), tento fakt mi ale spolehlivě zabránil vidět jakékoli komediální prvky. A jestli jsem před koncem myslel, že snad mám jen špatný pohled... konec mě dorazil. Jen fakt, že jsem sem-tam viděl dokonce ještě horší fláky, zabránil odpadu... ()

Galerie (66)

Související novinky

Reklama

Reklama