Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

castor 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který bez povšimnutí proběhl našimi kiny. Citlivě vyprávěný britský příběh dvou dívek, nespokojených se svými životy. Jejich intimní vztah přeroste v možnost unikat z reálného světa. Komorní příběh nabízí dvě odlišné postavy – skromnější a obyčejnější Mona a z vyšších vrstev, vzdělaná Tamsin. Opět je zde apel na britský sociální film, ostatně britský film pravidelně produkuje netradiční záležitosti (Můj bratr Tom). Režisér polského původu nejvíce využívá improvizace dvojice mladých hereček (velké díky za širší představení Emily Blunt)!! Ty jsou společně s půvabným obrazovým řešením největším přínosem filmu.. Buďme za takové rádi!! ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Na Moje léto lásky jsem si vzpomněla dneska, když nám k tanci a poslechu hráli Goldfrapp - jejich Lovely Head je totiž právě ten song, který filmu dodává tu tíživou a naléhavou atmosféru. A přitom tak brutálně svobodnou. Pamatuju si tohle: dvě kukačky něco hledaly a našly sebe - to bylo milý. Lovely Head – stačí pustit si po nějaké době trailer a lítáte v tom znovu. A Paddy Considine – Co takhle k pěkné kostkované košili Prestižky? Bože, jestli existuje antichlap, pak je to Paddy Considine v roli Phila. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Za všechno může prostá náhoda. Takový malý a milý komorní příběh. Letní atmosféra je filmu jasmě cítit. Konec je takový zvláštně useklý a nebo tak jenom působí. Možná, že se v něm najde cosi symbolického. Ten Monin brácha mě s tím svým obrácením se na víru děsně štval. Uživatel Charlosina to napsal naprosto přesně a výstižně. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Anglie v letním parnu aneb romance trochu jinak. Tasmin je krásná, rodiči hýčkaná a sečtělá, kdežto Mona je sirotek s jednodušší povahou a nepříliš atraktivním vzezřením. Obě se setkají náhodně na venkově a přes počáteční rozdíly propadnou lásce.. S těmi odlišnostmi jsem měla trochu problém, protože i Emily s Natalií jsou úplně jiné-zatímco ta první umí hrát, druhé to příliš nejde. Ale hned, jak se přes to přenesete a necháte se unášet kouzlem krásného teplého léta (mimochodem doporučuji všem,kteří si myslí,že v Anglii ani nevědí,co je to slunko) a pohodové atmosféry, tak začnete vnímat, že ty rozdíly tam hrají určitou roli. Od počátku jsem tušila, že Tasmin to s Monou nemyslí úplně vážně, ale to neznamená, že Emily nehrála skvěle jako vždycky. Naopak, pro její fanoušky je tento film povinost. Co mi tam vadilo, byl ten fanatický bratr. Nakonec z toho vychází taková průměrná podívaná s výborným zakončením, hodící se na letní dny. Takže slabší 4*. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Místy vtipný, místy dramatický. Se spoustou výborně natočených scén. Kouzelný, originální, skvěle natočený. Půvabně krásné hlavní představitelky, výborně zahrané, pozitivní. Padnoucí, dobře vybraná hudba. Má to charisma. Mně se to moc líbilo. | Režie: *****, Scénář: *****, Herci: *****, Hudba: ****, Výprava: *****, Kamera: ***** ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Tamsin (Emily Blunt) vypráví Moně (Natalie Press) o tom, že Edith Piaf byla vdaná za boxera, kterého usmrtila propíchnutím vidličkou, ale nešla do vězení, a to proto, že ve Francii zločiny z vážně odpouštějí. Ve skutečnosti byl boxer Marcel Cerdan její životní láskou, ale nikdy se nevzali. Zemřel při letecké nehodě a Edith se z toho nikdy nevzpamatovala. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)

Reklama

Reklama