Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Nacházíme se v jednom zapadlém městečku kdesi v Yorkshiru. Sledujeme dramatický příběh o rodícím se vztahu mezi dvěma šestnáctiletými dívkami, chudou Monou a bohatou Tamsin. Od počátku vztah nerovný. Trochu příběh může připomínat film Nebeská stvoření. Snímek zajisté není a nebude komečním trhákem, ale své diváky si najde. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Bylo to jako ošklivý sen. Odnesl jsem si dojem, že režisér musí být velmi chmurný, zklamaný člověk, který asi nemá nikoho rád a žije s pocitem, že lidé jsou pokrytci, hlupáci nebo sobci a že veškerá opravdovost je jen iluzí. Ale to jen tak psychologizuji... V každém případě jsem rád, že nemusím obývat svět tohoto filmu. ()

Reklama

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Už si začínám myslet, že jsem paranoidní. Jak to, že se evropské filmy na LGBT téma tak liší od schématických výrobků americké provenience? V kladném slova smyslu. Žádný patos, žádná červená knihovna. A ke všemu příjemný soundtrack. (Hvězdička mínus je za nesplnění očekávání, že dojde nevyhnutelné tragédii.) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Anglie v letním parnu aneb romance trochu jinak. Tasmin je krásná, rodiči hýčkaná a sečtělá, kdežto Mona je sirotek s jednodušší povahou a nepříliš atraktivním vzezřením. Obě se setkají náhodně na venkově a přes počáteční rozdíly propadnou lásce.. S těmi odlišnostmi jsem měla trochu problém, protože i Emily s Natalií jsou úplně jiné-zatímco ta první umí hrát, druhé to příliš nejde. Ale hned, jak se přes to přenesete a necháte se unášet kouzlem krásného teplého léta (mimochodem doporučuji všem,kteří si myslí,že v Anglii ani nevědí,co je to slunko) a pohodové atmosféry, tak začnete vnímat, že ty rozdíly tam hrají určitou roli. Od počátku jsem tušila, že Tasmin to s Monou nemyslí úplně vážně, ale to neznamená, že Emily nehrála skvěle jako vždycky. Naopak, pro její fanoušky je tento film povinost. Co mi tam vadilo, byl ten fanatický bratr. Nakonec z toho vychází taková průměrná podívaná s výborným zakončením, hodící se na letní dny. Takže slabší 4*. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Na Moje léto lásky jsem si vzpomněla dneska, když nám k tanci a poslechu hráli Goldfrapp - jejich Lovely Head je totiž právě ten song, který filmu dodává tu tíživou a naléhavou atmosféru. A přitom tak brutálně svobodnou. Pamatuju si tohle: dvě kukačky něco hledaly a našly sebe - to bylo milý. Lovely Head – stačí pustit si po nějaké době trailer a lítáte v tom znovu. A Paddy Considine – Co takhle k pěkné kostkované košili Prestižky? Bože, jestli existuje antichlap, pak je to Paddy Considine v roli Phila. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)
  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)

Reklama

Reklama