Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Morien 

všechny recenze uživatele

Mám ráda nezávislé snímky, které nevypovídají o ničem jiném než o lidské touze, lásce, zranitelnosti, hlouposti, zaslepenosti a malosti, které se umí dívat na přírodu jako na krásnější a velkolepější věc než jsou domy nebo věci pošetilých lidí, které mají soundtrack, při kterém se mi srdce zastavuje a oči trochu skelnatí. Tak přesně takové pro mě Moje léto lásky není. Ze všeho nejvíc působí klišovitě a naplánovaně. Chceme divnýho chlápka? Necháme ho věřit v Ježíše! Chceme znuděnou holku? Necháme ji číst Nietzscheho! Chceme opravdové city? Budou spolu chlastat a kouřit a zkoušet si šaty! Chceme nezávislý film? Tak k tomu občas nebude hrát hudba! --- Ne, tak takhle vážně ne. Tohle není sen, ale není to ani noční můra. Je to panenka Barbie za výlohou, která má krásné červené šaty a dlouhé nohy, ale výraz v obličeji je prázdný a chladný. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze nebyt necekaneho zaveru, hodnotil bych film velmi negativne, takto aspon dostal trochu lepsi rozmer. Tema lesbicke lasky je vzdy pro muzske pohlavi tak trochu fascinujici. Pokud filmova teorie prirovnava divaka k voyerovi, u techto snmku to plati dvojnasob. Divaka vsak po chvilce omrzi toto sledovani ustredni dvojice, potrebuje jednak nejake udalosti kolem, prip. zajimave pozadi samotneho pribehu a jednak necekane zvraty. V prvnim pripade film neobsahuje ani jedno (obcasny vstup bratra Mony rozhodne nemuzeme pocitat), to druhe prijde az ve zminenem zaveru. Jinak je motivace postav znama od zacatku a az do konce se nemeni, vsechny udalosti jsou naprosto predvidatelne a je jen otazka casu, kdy prijdou. Jedina postava, ktera by se dala oznacit jako vedlejsi, je spise hodne nepovedenou karikaturou. Z mnohem kvalitnejsich filmu o lesbicke laske doporucuji Makkuv Jiny pohled (1982) anbeo Moodyssonovu Laska je laska (1998). ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Místy vtipný, místy dramatický. Se spoustou výborně natočených scén. Kouzelný, originální, skvěle natočený. Půvabně krásné hlavní představitelky, výborně zahrané, pozitivní. Padnoucí, dobře vybraná hudba. Má to charisma. Mně se to moc líbilo. | Režie: *****, Scénář: *****, Herci: *****, Hudba: ****, Výprava: *****, Kamera: ***** ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Poeticky vedená, pouze mírně záživná romance dvou holek z rozdílných světů. Pokud znáte třeba Život Adéle s jeho psychologickou detailností a pocitovou obsažností, tohle vás jen lehce ovane a dlouho ve vás nezůstane. Překvapivý závěr tomu zas tolik šťávy nepřidává. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Snové malebné městečko v prosluněném údolí skrývá příběh více než hlubšího porozumění dívek zhrzených lidmi, jenž je obklopují. Po vyslovení osudové věty "Rozhlédl jsem se po hospodě a ptal jsem se, co mám dělat? Děkuji pane, konečně to vím. Vzdám se téhle hospody. Udělám z tohoto místa duchovní centrum, kam budou moct lidé přicházet a učit se o Ježiši Kristovi." přichází plavovlasá dívka Mona o posledního ze svých příbuzných. Na mopedu bez motoru, bezcílně a bez závazků Mona bloumá krajinou. Tamsin je jiná, v honosném sídle svých rodičů může plně využívat blahobytu, přesto je její srdce naplněno smutkem. Pozornost jejího otce ovládla jiná žena a po úmrtí její sestry v jejím nitru zeje otvor. Setkání Mony s Tamsin je naplněním pocitu a životní jistoty, kterou jim dlouho odpíralo jejich okolí. ● Vyzvdihuji především vůli autorů snímku pustit se na tenký led a nabídnout divákovi téma dosud filmařsky nezpracované: pochopení lesbického vztahu. Přesto jsou moje pocity z výsledku rozporuplné. Nathalie Press se ujmula své úlohy nadmíru s vervou a roli lehkovážné rebelky Mony ztvárnila více než-li skvěle. Emily Blunt je však pro mě nezařaditelná. Její stoický klid a povznesení nad letním vzplanutím vášně bylo dáno rolí, přesto mohla vznést více elánu. A prozření bratra Mony a namísto půllitru uchopení Bible bylo spíše políčkem výsměchu církvi těžko slučitelným s hlavní pointou filmu. Zvlášní pozornost si zaslouží kamera. V mnoha případech snaha o originalitu sklízí úspěch, v mnoha dalších však připomíná spíše inscenaci. Velmi trefnou byla volba detailních pohledů pouze na část tváří hlavních představitelek, klepající se kamera u statických snímků mi však nesedla. ║10.3.2010║ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)
  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)

Reklama

Reklama