Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Z obsahu uvedeného na ČSFD jsem očekával průměrný film, ale dostalo se mi potěšujícího překvapení. Film se sice nemůže pyšnit příliš komplikovaným dějem, ale i přesto je velice poutavý. Sází se zde především na vztahy výborně napsaných postav. Charaktery mají přijatelnou hloubku a je zajímavé sledovat jejich relativně nepředvídatelné chování. To souvisí i s tím, že děj dokáže několikrát překvapit, a dokonce i šokovat. Film jsem zhlédnul především kvůli Emily Blunt, ale překvapili mě i ostatní herci. Snímku tedy uděluji přijatelné 4 hvězdičky. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Pawlikowski a jeho umělecký komorní příběh dvou dívek. Hodně silná poetika, originalita, pozvolná dynamika. Moje léto lásky sice ještě není tak vybroušené jako následující režisérovy projekty, ze kterých se mi nejvíc líbila Studená válka, ale už zde se ukazuje, jak velký tvůrce ho natočil a napsal. 80 % ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

My Summer of Love sa dá zaradiť do kategórie najnudnejších festivalových klišé. Je to film o dospievaní. Všeobecne sem patria diela, v ktorých si teenegeri prvý raz z nejakého dôvodu narazia zobák. V rámci tejto kategórie ide o podpriemernú snímku, okrem iného aj preto, že v sebe tak povediac obsahuje dva príbehy dospievania za cenu jedného. Je tu zamontovaná aj nejaká tá sociálna tematika a dokonca aj celkom odpudzujúci pohľad na organizované náboženstvo cez osobu Moninho brata. Pawlikowského (kto to sakra je?) snímke niečo podstatné chýba. Nemá dosť silný scenár a nemá ani dosť nadhľadu, aby sama seba brala s rezervou. Je to film príliš očividne zameraný na festivalové, klubové obecenstvo a následne využívajúci otrepané a rutinérske postupy, ktoré sa aj v tejto sfére nevyhnutne vyvinuli, napriek snahe nezávislých filmárov o originalitu. Vzhľadom na predchádzajúce poznámky nemá asi veľký význam rozpisovať sa o hereckých výkonoch (Natalie Press je tak odpudivá, že som prehodnocoval svoju sexualitu), réžii, kamere, strihu či o soundtracku. Moje leto lásky sa dá rozhodne odporučiť všetkým, ktorí potrebujú spáchať psychické harakiri. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Za všechno může prostá náhoda. Takový malý a milý komorní příběh. Letní atmosféra je filmu jasmě cítit. Konec je takový zvláštně useklý a nebo tak jenom působí. Možná, že se v něm najde cosi symbolického. Ten Monin brácha mě s tím svým obrácením se na víru děsně štval. Uživatel Charlosina to napsal naprosto přesně a výstižně. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze nebyt necekaneho zaveru, hodnotil bych film velmi negativne, takto aspon dostal trochu lepsi rozmer. Tema lesbicke lasky je vzdy pro muzske pohlavi tak trochu fascinujici. Pokud filmova teorie prirovnava divaka k voyerovi, u techto snmku to plati dvojnasob. Divaka vsak po chvilce omrzi toto sledovani ustredni dvojice, potrebuje jednak nejake udalosti kolem, prip. zajimave pozadi samotneho pribehu a jednak necekane zvraty. V prvnim pripade film neobsahuje ani jedno (obcasny vstup bratra Mony rozhodne nemuzeme pocitat), to druhe prijde az ve zminenem zaveru. Jinak je motivace postav znama od zacatku a az do konce se nemeni, vsechny udalosti jsou naprosto predvidatelne a je jen otazka casu, kdy prijdou. Jedina postava, ktera by se dala oznacit jako vedlejsi, je spise hodne nepovedenou karikaturou. Z mnohem kvalitnejsich filmu o lesbicke laske doporucuji Makkuv Jiny pohled (1982) anbeo Moodyssonovu Laska je laska (1998). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)
  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)

Reklama

Reklama