Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Když tady tak čtu ty komentáře, mám dojem, že jsem se dívala na jinej film nebo že jsem se na něj dívala po ráně kladivem do hlavy. Každopádně jsem tam nic atmosférického, tajemného, vášnivého ani jinak zajímavého či dokonce úchvatného atd. atd nepostřehla. Když si tak čtu oficiální text distributora, musím se smát jak je totálně předimenzovaný. Viděla jsem nádhernou Emily. To ano. Za ní a za Piaf dám dvě hvězdy.( Koment, s kterým od půlky do konce souhlasim, od Morien to celkem vystihuje.) ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle filmu je trefný ukázání na nebezpečí dogmatismu. Zde křesťanského, ale platí to všeobecně. Zaslepená a falešná hra s vlastní morálkou se pak zákonitě musí projevit v nějakém hodně nepříjemném odhalení pravdy - reality. A to bude vždycky dost bolestivý. Proto je lepší být nevěřícím, kterej si na nic nehraje, než "svatým" věřícím, který je ve skutečnosti mnohem větší bastard. Amen. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

My Summer of Love sa dá zaradiť do kategórie najnudnejších festivalových klišé. Je to film o dospievaní. Všeobecne sem patria diela, v ktorých si teenegeri prvý raz z nejakého dôvodu narazia zobák. V rámci tejto kategórie ide o podpriemernú snímku, okrem iného aj preto, že v sebe tak povediac obsahuje dva príbehy dospievania za cenu jedného. Je tu zamontovaná aj nejaká tá sociálna tematika a dokonca aj celkom odpudzujúci pohľad na organizované náboženstvo cez osobu Moninho brata. Pawlikowského (kto to sakra je?) snímke niečo podstatné chýba. Nemá dosť silný scenár a nemá ani dosť nadhľadu, aby sama seba brala s rezervou. Je to film príliš očividne zameraný na festivalové, klubové obecenstvo a následne využívajúci otrepané a rutinérske postupy, ktoré sa aj v tejto sfére nevyhnutne vyvinuli, napriek snahe nezávislých filmárov o originalitu. Vzhľadom na predchádzajúce poznámky nemá asi veľký význam rozpisovať sa o hereckých výkonoch (Natalie Press je tak odpudivá, že som prehodnocoval svoju sexualitu), réžii, kamere, strihu či o soundtracku. Moje leto lásky sa dá rozhodne odporučiť všetkým, ktorí potrebujú spáchať psychické harakiri. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou holek s životem bez jasného smyslu a chlapíka s velmi povrchní vírou. Holky se do sebe zblázní, pak se brutálním způsobem rozejdou, z chlapíka se opět stane násilník. Nic moc, v celém filmu není nic opravdu zajímavého, naopak je plný až nepříjemně často se opakujících motivů, které se ne výjimečně blíží pojmu klišé. Ocenit (aspoň trochu) je nutné atmosféru filmu, zobrazení krásné anglické krajiny a dost dobrých hereček v hlavních rolích. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tento film ani neprovokuje, ani nemoralizuje, ani nefilozofuje. Iba a len MILUJE. Možno tak trochu podráždi aj intelekt, ale hlavne intenzívne a vášnivo MILUJE. Tak uveriteľne a tak skutočne MILUJE, že sme to snáď ešte nevideli. Omračujúce, osviežujúce, vzrušujúce. Hneď by sa jeden rozbehol za podobným letným dobrodružstvom, nech by to už stálo čokoľvek... Tak si aspoň Moje léto lásky pustí znova. A znova. A potom znova. A keď konečne príde to jeho leto, už sa len z nadhľadu usmieva (a je mu fajn, dej sa čo dej :-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)
  • Tamsin (Emily Blunt) vypráví Moně (Natalie Press) o tom, že Edith Piaf byla vdaná za boxera, kterého usmrtila propíchnutím vidličkou, ale nešla do vězení, a to proto, že ve Francii zločiny z vážně odpouštějí. Ve skutečnosti byl boxer Marcel Cerdan její životní láskou, ale nikdy se nevzali. Zemřel při letecké nehodě a Edith se z toho nikdy nevzpamatovala. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)

Reklama

Reklama