Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)
  • Tamsin (Emily Blunt) vypráví Moně (Natalie Press) o tom, že Edith Piaf byla vdaná za boxera, kterého usmrtila propíchnutím vidličkou, ale nešla do vězení, a to proto, že ve Francii zločiny z vážně odpouštějí. Ve skutečnosti byl boxer Marcel Cerdan její životní láskou, ale nikdy se nevzali. Zemřel při letecké nehodě a Edith se z toho nikdy nevzpamatovala. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)
  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)

Reklama

Reklama