Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Pawlikowski a jeho umělecký komorní příběh dvou dívek. Hodně silná poetika, originalita, pozvolná dynamika. Moje léto lásky sice ještě není tak vybroušené jako následující režisérovy projekty, ze kterých se mi nejvíc líbila Studená válka, ale už zde se ukazuje, jak velký tvůrce ho natočil a napsal. 80 % ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'If you leave me, I'll kill you.' 'If you leave me, I'll kill you..and then I'll kill myself.'" Snímek My summer of love pojednává o neobyčejném vztahu dvou neobyčejných žen. Obě jsou velmi charismatické a dokáží se svým charismatem naložit. Jejich přátelství přeroste v lesbickou lásku. Je ovšem opravdově myšlená oboustranně?! ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle filmu je trefný ukázání na nebezpečí dogmatismu. Zde křesťanského, ale platí to všeobecně. Zaslepená a falešná hra s vlastní morálkou se pak zákonitě musí projevit v nějakém hodně nepříjemném odhalení pravdy - reality. A to bude vždycky dost bolestivý. Proto je lepší být nevěřícím, kterej si na nic nehraje, než "svatým" věřícím, který je ve skutečnosti mnohem větší bastard. Amen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který bez povšimnutí proběhl našimi kiny. Citlivě vyprávěný britský příběh dvou dívek, nespokojených se svými životy. Jejich intimní vztah přeroste v možnost unikat z reálného světa. Komorní příběh nabízí dvě odlišné postavy – skromnější a obyčejnější Mona a z vyšších vrstev, vzdělaná Tamsin. Opět je zde apel na britský sociální film, ostatně britský film pravidelně produkuje netradiční záležitosti (Můj bratr Tom). Režisér polského původu nejvíce využívá improvizace dvojice mladých hereček (velké díky za širší představení Emily Blunt)!! Ty jsou společně s půvabným obrazovým řešením největším přínosem filmu.. Buďme za takové rádi!! ()

Shamusss 

všechny recenze uživatele

Na Čsfd by to chtělo zavést půlbody. 4.5, ale přesto zaokrouhluju na 4. Opravdu festivalový film se vším všudy. Perfektní a přesvědčivé herecké výkony, silný a jednoduchý příběh se špetkou nemravnosti a kouzelné sexy scény (Will you marry me, Emily Blunt?). Taky se mi líbil závěr, i když se dal vytušit. To vše se odehrává v půvabné, ač trochu zapadlé anglické vesnici, což je prostředí, které je mému srdci blízké. Stejně jako Emily B. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Tamsin (Emily Blunt) vypráví Moně (Natalie Press) o tom, že Edith Piaf byla vdaná za boxera, kterého usmrtila propíchnutím vidličkou, ale nešla do vězení, a to proto, že ve Francii zločiny z vážně odpouštějí. Ve skutečnosti byl boxer Marcel Cerdan její životní láskou, ale nikdy se nevzali. Zemřel při letecké nehodě a Edith se z toho nikdy nevzpamatovala. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)

Reklama

Reklama