Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem byla překvapená, tyhle typy filmů většinou nevyhledávám, ani to není můj šálek kávy. Ale, řekla jsem si, že když tam hraje Robert, aspoň se budu mít na co dívat, kdyby se mi ten film nelíbil. Každopádně se mi to líbilo, ty ironické poznámky a celkový styl vyprávění hlavní hrdiny mě bavil, vytkla bych možná jenom to, že jsem se v tom filmu trochu ztrácela, to ale mohla být moje chyba, protože jsem byla dost nesoustředěná. Pochopitelně, že se ten film nedá brát ani trochu vážně, ale já se královsky bavila a u některých scén mi chybělo málo, abych smíchy nespadla ze židle. 4* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úloha v komédii Downeymu Jr.ovi veľmi sekne a tento film práve on spravil veľmi príjemnou pohodovkou. Kilmer ako drsný buzik je absolútne unikátny. Veľmi nápadité vyprávanie príbehu a kamerovo-vizuálne spracovanie. Príbeh tiež veľmi originálny, robí si srandu sám zo seba a z určitého uhla pohľadu sa jedná o veľmi vkusnú paródiu. Shane Black potvrdil, že je pán hlášok. Takže v skratke sa jedná o veľmi fajn film, ktorý stojí na dobrých hercoch a to isté platí o scenári. 85%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku velmi divné dialógy, ktoré mi vobec nedochádzali a vobec som z nich nemal pocit, že sú od Shanea Blacka. Keď sa ale film rozbehol, resp. keď som pochopil, o čo kráča, sa to zlepšilo a lepšilo sa to až do konca, čo je vždy lepšie ako naopak. Obsadenie sa tiež podarilo, takže 3,5. Film bol v USA myslím dosť velký prepadák, to ich tam už nezaujíma ani odtrhnutý prst jedený psom pred očami jeho povodného majitela? (toho prsta). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tato oceňovaná komedie staví na faktu, že se snaží v podstatě parodovat styl Hollywoodu. Režijní debutant Shane Black toho už mě tou dobou za sebou hodně a možná i kvůli znechucení k ostatním hollywoodským scénářům či scénáristům si opět připravil svůj vlastní, ovšem značně odlišný od těch ostatních, co napsal pro někoho jiného. Film je vtipný, svižný a velice zábavný a to možná i z toho důvodu, že je originální a svérázný (ve smyslu; je mi jedno koho jak moc urazím). Je tu poznat, že Shane si ho napsal pro sebe, takže perfektně vystihnul to, co chtěl; což je u scénářů v globálu asi největší problém (pokud nepočítáme samotnou nekvalitu onoho scénáře). Zpětně musím Shaneovi poděkovat za důvěru v Roberta Downeyho Jr, který byl v té době, mírně řečeno, nevytěžovaným hercem. Nebýt této pomoci, nikdy by se Robert nepropracoval k Iron Manovi. Nutno říct, že předvedl skvělý výkon, což se dá říct i o Valu Kilmerovi, jehož jsem ve starších filmech moc nemusel (->nejhorší batman ever)...80% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Oba herce v hlavní roli můžu i v míře vrchovaté. Humor a sebeironizující žánrovou stylizaci jakbysmet. To vše a možná ještě víc jsem našel právě v Kiss Kiss Bang Bang, která doslova ční nad dalšími buddy-movies z posledních let. Vtipy nejsou nijak vulgární nebo laciné, nýbrž spíše umírněné a inteligentní. Shane Black si pohrává spíše s konverzačním humorem a jde mu to navýsost skvěle. Jeho smysl pro humor jsem nejvíce ocenil při vnitřních monolozích Roberta Downeyho Jr., o to víc při závěrečné scéně v nemocnici. Ale přesto všechno mě něco brání jít na to nejvyšší hodnocení. Chce to čas, abych posoudil jak hluboký to byl vlastně zážitek. Napoprvé rozhodně svižné, vtipné a neotřelé. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Film je natočen na motivy románu Bretta Halliday „Bodies Are Where You Find Them“. (NGP)
  • Název filmu odkazuje na známou filmovou kritičku Pauline Kael, která napsala: „Slova Kiss Kiss Bang Bang, které jsem viděla na italském plakátu v jednomu snímku, jsou asi nejkratším vyjádřením základních požadavků na filmy.“ (imro)
  • Kiss Kiss Bang Bang je poslední film, který Susan Levin produkovala pod svým rodným jménem. Pod dalšími projekty už je vždy uváděna jako Susan Downey. (Endiiska)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama