Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zúročené postřehy ze čtení brakových detektivek a sledování béčkových kriminálek v těžkotonážním mixu trefných slovních přestřelek a nevybíravých pohlavků hvězdám současnosti z Továrny na sny. Shane Black sice skóruje na plné čáře ve své hlavní disciplíně, ale ne každému je shůry dáno, aby zpoza kamery dokázal geniálnímu scénáři vtisknout víc než jenom šedivě rutinní tvar. Chtělo by to buď starého harcovníka T. Scotta a nebo z těch mladších Joe Carnahana. Škoda převeliká, která si napoprvé 4* nezaslouží, ale ke druhému zkouknutí ničím nenaláká. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní zkřížení žánrů. Noir se tu paroduje a zároveň získává pořádnou poctu a buddy-movie, jako prakticky mrtvý žánr, dostává vydatnou injekci na několik let dopředu. Hlavně ústřední dvojice "buzíka Perryho a Newyorčana Harryho" umí věrohodně přitvrdit, posadit osvědčené tvrďácké finty na hlavu a překvapivě se i dostat divákovi pod kůži hned od úvodních minut. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je mŕtva?“ – „Len má zavreté oči.“ – „Aha.“ – „Má zlomený väz, kokot.“ Počúvať príbeh od rozprávača, ktorí vie rozprávať príbehy, je vždy na nezaplatenie. Očká vám ihrajú, hltáte každé druhé slovo a v duchu závidíte, lebo vy takí nikdy nebudete. Sympatický frajer Shane Black je kultový herec (okuliarnatý spojár Hawkins z PREDÁTORA) a legendárny buddy scenárista (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, POSLEDNÝ SKAUT) a podľa mňa medzi takých rozprávačov patrí (toto nedokáže napísať každý: „Vtedy som pochopil, že niekoho ľutovať a kefovať je skoro to isté; ste zničení smútkom a vták vám stojí ako Eifelovka.“). Jeho režijný debut prišiel neskoro... ale prišiel - a je skvelý. Svižný, svieži, originálny, pôvabný, pop-kultúrny („Bol som unavený, ako Drew Barrymoreová v nočnom klube.“) a okrem dialógov, ktoré svišťia len tak prašťí, sa môže pochváliť výkonmi Vala Kilmera a Roberta Downeyho Jr. Iste, Black sa občas v dialógoch príliš predvádza, ale aj tak je to okúzľujúce. A teraz zamávajte medveďovi. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Scénaristický bůh Shane Black to vzal poprvé do rukou se vším všudy. A nevedl si vůbec zle. Velice obstojný přírustek do upadajícího žánru buddy komedií. Robert Downey Jr. i Val Kilmer jsou super a hláškují ostošest. Absurdní situace jako za starých dobrých časů Riggse a Murtaugha, sexy Michelle "nejsem jenom ta holka z M.I:3" Monaghan pasuje a...a vůbec. Podívejte se na to sami. Tímhle snad nepohrdne nikdo. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Pořádná buddy-movie - skvěle sehraná ústřední dvojice, našlapanej Blackův scénář (super hlášky) + sympatické vedlejší postavy. Val Kilmer jako teplej detektiv je super a Downey Jr. taky, skoro mě až překvapilo, jak sympaticky jim to dohromady šlape. Michelle Monaghan, která se mi jinde moc nelíbí, tu taky docela uměla zaujmout. Tomu filmu sem se vyhejbal asi sedm let a rozhodně to byla škoda. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Vyzvánění Perryho telefonu je píseň „I will survive.“ (HellFire)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama