Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My nejsme hodnej a zlej polda. Já jsem buzík a on je z New Yorku." Počůraný mrtvoly mne většinou nepřivádějí k extázi, ale smolař Harry, krásná Harmony ve vánočním balení, suše hláškující Buzík Perry a Robocop padající z balkónu jsou přesně těmi originálními ingrediencemi, který by měla povinně obsahovat každá kriminální komedie. Možná bych tedy snesl přímočařejší tah na branku a také bych ocenil čas na vzpamatování mezi jednotlivými hláškami, ale to bych od tý šílený jízdy chtěl asi moc. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvojka Robert Downey Jr. a Val Kilmer vládne. Proč? Protože komediální buddy-movie už pěknou řádku let nebylo zábavnější a protože Shane Black. To je ten týpek, co naškrábal scénář třeba k Smrtonosné zbrani... nebo Poslednímu skautovi. A který stál za posledních plecháčovým dobrodružstvím ze stájí MARVELu... ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Pořádná buddy-movie - skvěle sehraná ústřední dvojice, našlapanej Blackův scénář (super hlášky) + sympatické vedlejší postavy. Val Kilmer jako teplej detektiv je super a Downey Jr. taky, skoro mě až překvapilo, jak sympaticky jim to dohromady šlape. Michelle Monaghan, která se mi jinde moc nelíbí, tu taky docela uměla zaujmout. Tomu filmu sem se vyhejbal asi sedm let a rozhodně to byla škoda. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

mne sa ráta, keď má film nadhľad, odstup, šarm a vtip. tento film to všetko má. a navyše má môjho obľúbeného roberta (a v záverečných titulkoch ide aj pieseň z jeho albumu The Futurist - inak veľmi vydarenej muziky!) + Val Kilmer, ktorého hviezda veľkého formátu a povesť hezouna prudko zažiarili a rýchlo zhasli len aby mohol konečne začať hrať a profilovať sa ako herec v zaujímavých projektoch - čo sa týka hereckého obsadenia, k dokonalosti mi chýbalo už len to, aby tam krásna Shannyn Sossamon mala väčšiu úlohu, túto havajskú kosť ja fakt žeriem . . . navyše má tento film jednu z (pre mňa) najdôležitejších esencií - neberie ani sám seba vážne a dokáže diváka prekvapiť a hlavne dokáže krásne odpatetizovať zabehané hollywoodske žánrové klyšé s ľahkosťou a nenútenosťou (-Nájdi si v slovníku výraz "idiot"! Vieš, čo tam bude? - Moja fotka? -Nie, bude tam presná definícia výrazu idiot, čo ty naozaj si!) a kopec milých a naozaj scenáristicky skvostných scénok ako Protocop, ruka trčiaca z rakvy alebo indiánsky Joe Pesci . . . vynikajúca zábava! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je mŕtva?“ – „Len má zavreté oči.“ – „Aha.“ – „Má zlomený väz, kokot.“ Počúvať príbeh od rozprávača, ktorí vie rozprávať príbehy, je vždy na nezaplatenie. Očká vám ihrajú, hltáte každé druhé slovo a v duchu závidíte, lebo vy takí nikdy nebudete. Sympatický frajer Shane Black je kultový herec (okuliarnatý spojár Hawkins z PREDÁTORA) a legendárny buddy scenárista (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, POSLEDNÝ SKAUT) a podľa mňa medzi takých rozprávačov patrí (toto nedokáže napísať každý: „Vtedy som pochopil, že niekoho ľutovať a kefovať je skoro to isté; ste zničení smútkom a vták vám stojí ako Eifelovka.“). Jeho režijný debut prišiel neskoro... ale prišiel - a je skvelý. Svižný, svieži, originálny, pôvabný, pop-kultúrny („Bol som unavený, ako Drew Barrymoreová v nočnom klube.“) a okrem dialógov, ktoré svišťia len tak prašťí, sa môže pochváliť výkonmi Vala Kilmera a Roberta Downeyho Jr. Iste, Black sa občas v dialógoch príliš predvádza, ale aj tak je to okúzľujúce. A teraz zamávajte medveďovi. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Shane Black měl problémy udat rok a půl psaný scénář k filmu. Zachránil ho až legendární producent Joel Silver. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • 15milionový návrat Shana Blacka si odnesl během prvních třech dnů (21. – 23. 10. 2005) promítání v amerických kinech 180 660 dolarů z osmi kin. Po třech měsících se celkový výdělek vyšplhal na 4,2 milionu. (imro)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama