Reklama

Reklama

Smrtonosná zbraň

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2019), 39 h 50 min (Minutáž: 42–46 min)

Tvůrci:

Matthew Miller

Hrají:

Damon Wayans, Clayne Crawford, Seann William Scott, Jordana Brewster, Charles Baker, Kevin Rahm, Chandler Kinney, Rudolf Martin, Keesha Sharp, Toni Trucks (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(55)

Obsahy(1)

Seriál založený na slávnej filmovej sérii Smrtonosná zbraň predstavuje klasické policajné duo. Martin Riggs (Clayne Crawford) a Roger Murtaugh (Damon Wayans) sú parťáci, ktorí bojujú proti zločinu v súčasnom Los Angeles. (TV Markíza)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

klerik 

všechny recenze uživatele

Na seriál sa dá zvyknúť a baviť sa na ňom. Pretože funguje to hlavné - vzťahy medzi postavami. Zápletky sú správne jednoduché (nabehneme tam a všetkých postrieľame), výbuchov je tiež dosť, len škoda, že ide o moderne točený seriál - občas zbytočne splašený v štýle CSI. Práve oldschoolovejší prístup i hudba (kde je sakra saxofón?) mohli z tohto seriálu spraviť totálnu pohodovku. Takto len solídny nadpriemer... ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem skeptický, ale dal jsem seriálu šanci a snažil se ho nesrovnávat s filmovou sérií, kterou znám zpaměti (hlavně u 1. a 2. dílu to platí doslova). A bylo to fajn, 1. sérii bych klidně hodnotil i 5 hvězdami, ve 2. to šlo trochu dolů, z Riggse se stával až příliš velký magor a moc mě nebavila ta dějová linka okolo jeho nazi otce. Spoiler:-) - pak Riggs Riggse zastřelil a člověk by si řekl, že Lethal Weapon bez Riggse (a Murtaugha) není Lethal Weapon. Ale ono to šlo i dál, "Stifler" mě příjemně překvapil, role trochu traumatizovaného exagenta CIA mu padla. No a pak (další spoiler) se na to vykašlal i Murtaugh, protože jak známo, je na to už moc starej (resp. Wayans je na to moc starej). A Fox nad seriálem zaklapnul víko rakve. Škoda, za mě by to klidně mohlo pokračovat dál, třeba pod změněným názvem, a za parťáka mohli "Stiflerovi" dohodit třeba "Finche". ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zásadní k vytvoření si "předsudku" je znalost/neznalost původní série filmů. Není a ni tak problém v tom, že jednotlivé postavy interpretují jiní herci, ale v tom, že mají jiné vlastnosti a budí mnohdy zcela jiný dojem. a to vadí (tedy alespoň mě to vadilo). Jako Rigs s knírkem? Roger je vtipálek? Cvokařka je kost!? O Leovi ani nemluvím... Prostě blbý. Výběr herců portfolio vlastností se ve vztahu k originálu nepovedlo. Pokud se nad tohle nadnesete, stačí už se jen poprat s občasným LOL efektem filmových debilit (popírání fyziky a biologoe přes závit... opravdu trošku to jde, ale nesmí to být parodie). Občasný znamená 1x za dvě až tři epizody. Za mě každopádně velmi akceptovatelné a příjemné. Jsem rád že pokračujeme druhou řadou. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Tak nic no - možná kdyby neexistovaly filmy, nehrál v nich Gibson a Glover ..... možná. Teda spíš ne, ale možná. Wayans ještě jakž takž, ale Crawford je ve srovnání s Gibsonem naprosto zoufalej - “Víte byly tam ty páry jak se držej za ruce, a to já moc nemusím.... “ bůůů.... Jo a fakt mi strašně vadilo používání všech těch věcí z původních filmů a snaha udělat to “trochu jinak”. Když v některých scénách Crawford doslova cituje Gibsona, je to k nepřežití. Jo a ještě hůř začne být, když se objeví Leo Getz díky jemu to přestane bejt koukatelný úpně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Shlédnuta komplet první série. Po pravdě od začátku jsem tomu nevěřil, ale nakonec to tak zle nedopadlo. Z ústřední dvojice mi nečekaně víc sedl Crawford jehož plusem je, že ke svérázné postavě Martina Rigse přistoupil po svém a nekopíruje Mela. Naopak Wyans občas až příliš unavený a důchodcovský netvrdím, že Glover byl zabiják, ale určitě o třídu lepší. Jinak celkově je seriál lepší průměr. Nemá moc smysl porovnávat ho z původními filmy, ale solidní řemeslo to je a pěknou trojku si zaslouží. Ps: a ze zvědavosti určitě mrknu i na druhou řadu.60% ()

Galerie (679)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama