Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Hallenbeck býval elitním tajným agentem, který kdysi dokonce zachránil život americkému prezidentovi. To už je ovšem minulost. Nyní se živí jako soukromý detektiv, jehož nejvěrnější družkou se stala láhev levné whisky. Když mu přítel Mike Matthews dohodí jako kšeft ochranu barové tanečnice Cory, netuší, že se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Nejprve exploduje auto s Matthewsem a vzápětí je i přes veškerou jeho snahu Cora přímo na ulici zavražděna chladnokrevnými zabijáky. Joe společně s jejím přítelem, fotbalistou Jimmym Dixem, zjistí, že se pokusila vydírat majitele fotbalového klubu Hřebců Marconeho s cílem dostat Jimmyho, který byl distancován kvůli drogám, zpět do hry. Tím, že našli materiály kompromitující Marconeho, stávají se sami cílem mafiánských zabijáků a Joe podezřelým z vraždy Matthewse, protože policie zjistila, že byl milencem jeho ženy Sáry. Navzdory všem překážkám zjistí Joe, že Marconi se chystá zabít senátora Baynarda, předsedu komise rozhodující o sázkách na fotbalové zápasy. Přestože to byl právě on, kdo se postaral o Hallenbeckovo propuštění, když detektiv odhalil a překazil jeho sadomasochistické hrátky, riskuje Joe s pomocí Jimmyho život, aby atentátu zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 426)

H34D 

všechny recenze uživatele

Poslední skaut je poměrně "vyspělý" akčňák, co se týče jakéhosi sebeuvědomění. Ví, z čeho těžily nejúspěšnější dosavadní akční filmy, řadí se k jejich konceptu a i když je dějově nijak nepřekonává, vybírá si z nich ty nejlepší elementy, aby mohl předvést to samé znovu a být při tom více chytlavý. Bruce Willis je zde asi v nejlepším, tolik skvěle fungujících hlášek nemá žádný jiný film... Celkově, má to své mouchy, ale stylovost neoslabila ani po 20 letech. "I'd like to hear you scream in pain!" "Play some rap music." 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NIKDO TĚ NEMÁ RÁD, POSEREŠ TO, USMĚJ SE ČURÁKU - životní motto Joe Hallenbecka. ,,MLUV SAKRA SLUŠNĚ JOE!" ..... Poté, co jsem viděl ,,sprasenej" dabing v TV jsem nadšenej, že DVD zůstalo neposkvrněno. Mluva bez kudrdlinek a k věci. I to dělá z tohoto filmu klasiku. B.Willis vypadá jako když nic nehraje, jako by se tak choval doma každej den. A na tanečníka je to výbornej detektiv. D.Wayans je podobnej parchant jako Joe. Mele stejný hadry a nebezpečí je jeho druhé jméno. Proč je pro mě film klasikou?,, PROTOŽE DNESKA NESTAČÍ NĚKOHO ZMLÁTIT, NEJDŘÍV HO MUSÍŠ SEJMOUT SLOVNĚ!" P.S. Mimochodem, spousta lidí si myslí, že jsem vtipnej !! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hláškami smrtelně výbušný film s výbornou ústřední dvojicí, která si s nikým nebere servítky. Bruce Willis je v nejlepších letech a jeho hlášky si říkají o kulku do hlavy, vedle něj vypadá Damon Wayans jako velký boxer, ale jeho rychlí jazyk taky není zrovna příjemný. Tahle dvojce je opravdu k nezastavení, protože od prvního okamžiku, kdy se ukáží ve filmu si ho ukradnou a divák je oba začne obdivovat/milovat/nenávidět. malá rolička Halle Berry zpětně jistě potěší. Takhle nabitý snímek se nevidí často a to nemluvím jen o postavách a hercích, které je bravurně ztělesňují, ale také o scénáři, který se ničeho neobojí, o čemž vás přesvědčí už v úvodu hráč amerického fotbalu co musí položit touchdawn. Celkově jde o jeden z nejlepších filmů Tonyho Scotta, ve kterých ještě točil filmy a ne své halucinační představy a fantazie. Kdo tvrdí, že nejkultovnější film je Pulp Fiction ten by potřeboval jednu přesně mířenou od Wayanse jeho oblíbeným fotbalovým míčem mezi nohy... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady v té záplavě pětihvězdičkových hodnocení si připadám se třemi hvězdami jako záškodník. Faktem ale zůstává, že tenhle film kromě přehršle více či méně zábavných hlášek nabízí jen standartní děj a průměrné herecké výkony. Bruce Willis je sice dobrý, stejně tak i Damon Wayans, ale to prostě na lepší hodnocení nestačí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vcera sem soustal tvoji zenu a jak vis ze to byla moje zena? no rikala ze jeji manzel je curak a nosi velkej klobouk! dnes uz kultovni hlaskovaci jizda ktera potesi predevsim z puvodnim lehce prisprostlym dabingem Brucovi kecy nemaj chybu i kdyz po strance akce to zas takovej narez neni a treba Die Hard je podle mne lepsi film ale to asi srovnavam nesrovnatelny kazdopadne ukrutne zabavna zalezitost a vrchol tvorby Tonyho Scotta uz kvuli tomuhle filmiku je ho skoda... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (37)

  • Futbalová scéna na konci filmu bola natočená počas zápasu medzi BYU Cougars a Texas A&M Aggies. (WalterIK7)
  • Shane Black byl prvním scenáristou, který dostal za scénář milion amerických dolarů. (Kulmon)

Související novinky

Idris Elba ve víru akce

Idris Elba ve víru akce

08.05.2021

Už v letošním roce se dočkáme Idrise Elby v novém Sebevražedném oddílu Jamese Gunna coby Bloodsporta, žoldáka, jemuž akce v žádném případě není cizí. Ostatně Elba už se v akční poloze objevil i před… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama