Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je inspirován skutečným příběhem, který se odehrál v zákopech První světové války na Štědrý večer roku 1914. Když v létě 1914 vypukla válka, překvapila a pohltila miliony mužů. Přišly Vánoce, sníh a spousty balíčků od rodin a armády. Ale překvapení nečekalo uvnitř dárečků, které ležely ve francouzských, skotských a německých zákopech. Tu noc jedna významná událost změnila osudy čtyř postav: skotského kněze, francouzského lajtnanta, výjimečného německého tenora a té, kterou miloval, nádherné dánské sopranistky. Během onoho Štědrého večera se nemyslitelné stalo skutečností: vojáci vystoupili ze svých zákopů, své pušky nechali za sebou a podali si ruce se svými nepřáteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (268)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přestože takové Na západní frontě klid zobrazuje realitu zákopů první světové války pravděpodobněji o něco věrněji, jedná se o velmi příjemný film. Moje dcera si po prvním vidění vyžádala scénu, ve které se potká německý tenor a skotský dudák ještě jednou. A doopravdy se to stalo. Takže 4* bez přemýšlení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakmile začal skotský dudák doprovázet německého tenora věděl jsem, že ten film mě dostal a bylo mi naprosto jedno, co bylo předtím a co bude potom. Chvíle, kdy vojska vystoupila ze zákopů, patří k těm nejsilnějším filmovým sekvencím, jaké jsem kdy viděl. To ještě zvýrazňoval fakt, že tohle se opravdu stalo. Úžasná chvíle nejen co se I. SV týče a to, jak se tenhle historický moment podařilo převést do filmové podoby, si zaslouží absolutorium. 95% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento skutočný príbeh je známy a je krásny. Je naozaj ľudské, že vojaci zo znepriatelených táborov zložili zbrane. aby oslávili narodenie Krista spoločne. Verili totiž, že vojna bude krátka, že to budú ich jediné Vianoce na fronte. A nakoniec sa nemýlili, mnohí sa už ďalších Vianoc nedožili. A vojna bola oveľa krutejšia než všetci očakávali. Žiaľ toto som v tomto filme vôbec nepocítil. Ani jednu z týchto myšlienok som tam nevidel, proste sa len stretli, Diane Kruger tam čosi zaspievala, zahrali nám gajdy a inak nič. Dvojhodinová stopáž, no pritom nezvládnutá látka. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásny film o jednej z mála pekných a príjemných nocí, ktoré zasiahli vojakov bojujúcich proti sebe v 1. svetovej vojne. Ľutujem, že tých nocí nebolo viac a ľutujem, že len prostí vojaci, často bez vzdelania, si uvedomovali, aká fraška vlastne vojna je. Príjemný komorný film s veľkým srdcom, správne herecky podaný a zrežírovaný. Akurát škoda, že predabovaním každej bojujúcej strany do českého jazyka, stratila pointa autentickosť a podstatu. 85%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, že nebýt těch zmrdů nahoře, kteří se jen vyvalují s nacpanými břichy ve vyhřátých komnatách a dávají rozkazy, tak by ani žádné války být nemusely. Jenže rozkaz je rozkaz, že? Je to vlastně jedno, jestli je v čele diktátor nebo vláda nějakých ministrů. Jak jde o prachy a moc, slušní lidi to vždycky odnesou nejvíc. Co se týče filmu samotného - mohlo to být mnohem poutavěji zpracované. Dabing mě taky nenadchnul...70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Když nadporučík Audebert (Guillaume Canet) pochválí Horstmayera (Daniel Brühl) za jeho francouzštinu, Horstmayer odpoví: "Vaše žena není Němka." Guillaume Canet je ale ženatý s německou herečkou Diane Kruger, která také hrála ve filmu. (ČSFD)
  • Anna a Nikolaus vo filme hovorili o tom, že sa spoznali v Oslo. Avšak Oslo, hlavné mesto Nórska, sa od roku 1877 až do roku 1924 volalo Kristiania. (U_S_O)
  • Film a události v něm zobrazené inspirovaly v roce 2014 natočení vánoční reklamy britského obchodního řetězce Sainsbury's. (Jirka_Šč)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama