Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (250)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Noční můra mého dětství, viděno dnes dosti trapné, ale stále aktuální. Jde vlastně o tv film a nízký rozpočet je hodně znát. Skutečnost by byla mnohem horší a to se asi nafilmovat nedá, protože by nebylo co.Nikdo si nedovede představit jak by vypadal den poté přeživších, natož týden,měsíc,rok, 10 let... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený TV film, který je místy tak realistický až z toho mrazí. Jelikož je film poměrně starý nepřekvapivý nějakými převratnými triky (atomový výbuch je složen převážně z autentických záběrů skutečných výbuchů) ale o to v tomhle filmu opravdu nejde. Film se spíše zaměřuje na postavy a na to co se s nimi děje po výbuchu v důsledku ozáření, (nepočítejte s tím, že všichni hlavní hrdinové přežijí) což je možná i trochu problémem tohoto filmu, jelikož se tím zabírá celá druhá půlka filmu a chvílemi film ztrácí tempo. Nejdříve jsem filmu chtěl dát 3* ale závěrečné obětí mě donutilo hvězdu přidat (kdo viděl, ví o čem mluvím) ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

V tomto typu filmů snad ani nejde o herecké výkony, řemeslné zpracování apod. Spíše se snaží až skoro dokumentárním způsobem varovat před možnými důsledky nukleární války, která byla v osmdesátých letech skutečnou hrozbou. Ať už ve Dni poté, popř. v ještě lepších ( rozuměj otřesnějších ) Vláknech se to autorům povedlo. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Vlastně standardní katastrofický film, jehož zajímavostí je, že zkázu nepřináší tsunami, tornádo, sopka nebo zemětřesení, ale atomová válka. Takže tu máme klasicky několik schematických postav, které bolí sledovat, které hrají příšerní herci, kteří pronášejí ještě příšernější repliky. Na mutanty vůbec nedojde, takže ani fanoušci Falloutu nemusí do pozoru. 50 % ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře znám ty autentické záběry, které zde byly použity. Ale ve spojitosti s tím to filmem působily mnohem více děsivě a hrůzostrašně. Naskakovala mi po těle husí kůže a mrazilo mě v zádech. Už jen ten pohled na odpálené rakety byl šokující. Takhle sugestivní snímek jsem dlouho neviděla, protože všechno bylo reálné, žádná sci-fi vize nejbližší budoucnosti. Ještě druhý den po shlédnutí mi bylo na nic. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • Nepodarilo sa získať povolenie od amerického ministerstva obrany na použitie archívnych fotografií tzv. hubového oblaku, preto tvorcovia boli nútení ho vytvoriť pomocou špeciálnych efektov. (Arsenal83)
  • Film bol skrátený z pôvodných troch hodín na dve, čo spôsobilo vyradenie niekoľkých plánovaných scén so špeciálnymi efektmi. (Arsenal83)
  • Sovětský velvyslanec se jmenuje Anatoli Kuragin, stejně jako postava z knihy Válka a mír Lva Nikolajeviče Tolstoje. (HellFire)

Reklama

Reklama