Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zde leží Walter Fielding. Koupil dům a to ho zabilo." Jen absolutní idiot si koupí dům bez odborné rady. Něco o tom vím, neboť i já jsem tak před mnoha lety učinil a jsem si skoro jistý, že jsem s opravami přibližně v polovině. Přesto mi v domě nic nevybouchlo, nepropadlo stropem a ani se nerozložilo na anionty a kationty. Dokonce mi i tekla z kohoutků voda, ale takové štěstí Walter s Annou neměli a to je dobře, protože dům a opraváři byli nekonečným zdrojem zábavy. Jenže ten humor měl velmi kolísavou úroveň a já se cizím neštěstím neumím zase tak dobře bavit. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že tohle byla velmi originální komedie, u které jsem se nesčetněkrát zasmál a velmi mne tahle komedie pobavila. A to ani ne snad díky svému námětu. Přece jen, námět je velmi triviální. Mladí snoubenci koupí dům, který se jim rozpadá pod rukama. Naprosto triviální zápletka. Ovšem bylo to natolik vtipně podáno, že jsem se naprosto bavil a byl jsem nadšený. Úžasné bylo, jak Toma Hankse téměř "spolkl koberec" či jak spadl krb a ze sutin vylezl mýval. Takové a mnohé další scénky udělaly z průměrného námětu nadprůměrně vtipné představení. Prostě zábavný film, který je určitě kvalitním výběrem pro chvíle odpočinku a relaxace. Já jsem spokojený a dávám čtyři hvězdičky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Advokát a houslistka mají nakročeno k úspěšnému společnému životu. Jenže její ex ji vystrnadí z bytu, takže dvojice hledá něco nového. Prostorný dům za (podezřele) výhodnou cenu se zdá být ideální volbou. Stačí jen „pár“ úprav, které zaberou tak zhruba „dva týdny“. Samozřejmě řada momentů je vyhnaných do extrémů a absurdna, naštěstí herci tu nejsou jen od toho, aby v reálných interiérech velkého domu vypadali legračně. Pointy některých vtipů jsou zbytečně natahované, velmi často se ale tým kolem producenta Stevena Spielberga trefí do černého (pád vany, pád schodiště, rezignace při dalších karambolech). Celé je to energické a docela nápadité, gagy a slovní přestřelky solidně odsýpají a divák tudíž nemá čas postřehnout, že se jedná o prostinkou story, která přesně zapadá do osmdesátých let, ve kterých Tom Hanks tradičně sahal po komediálním žánru. Velmi milá oddechovka. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dobrých komedií se točí čím dál méně, tak mi nezbylo nic jiného, než se poohlédnout v hlubinách minulosti. Snímek Dům za všechny peníze disponuje především spoustou nebývale vtipných gagů a taky sympaticky ulítlým Tomem Hanksem. Když se tyhle nesporné klady smísí dohromady s intelektuálně nenáročným příběhem, který navíc slušně odsýpá, úspěch je v podstatě zaručen. Alespoň já se tedy skvěle bavila a klidně bych si to zase někdy zopakovala. (75%) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že tuhle komedii neznám? Stará komedie z osmdesátých let v hlavní roli s Tomem Hanksem a milionovým námětem, který je prostě prakticky bez chyby. Aneb jak si v Americe koupit barák a zažít pár hrůzostrašných scének, které jsou parádní od začátku do konce. Jednu hvězdu nedávám snad jenom proto, že geniální destrukční scény film neudrží celých 90 minut. Jinak naprostá bomba! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 23. dubna do 11. července 1985 na Floridě a v New Yorku. (Varan)
  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)
  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)

Reklama

Reklama