Reklama

Reklama

Sopka

  • USA Volcano
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1942, 8 min

Režie:

Dave Fleischer

Hrají:

Joan Alexander, Jackson Beck (vypravěč), Bud Collyer

Na Havajských ostrovech má co nevidět vybuchnout sopka Mauna Loa a zaplavit městečko, které se nachází nedaleko pod ní. Novinový článek o této události mají napsat Clark Kent a Luis Laneová, a tak jsou vysláni na místo. Hrozící zkáze má zamezit odstřelení části kráteru na opačné straně od města. Ovšem chybička se vloudí, když se přetrhne kabel. V ten okamžik začne sopka chrlit lávu, a tak jedinou záchranou, která má odvrátit nebezpečí, je Superman. (zdeny99)

(více)

Recenze (8)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Superman, v kraťasu laděného jako Tom a Jerry, předvádí klasických heroismus, vztah k Louise, která je tak trochu mrška:) a zachraňování všech nevinných lidí na ostrově se sopkou. Jednoduché, za Druhé světové války také účinné a určitě zvedající morálku klasického Američana. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Lois a Clark jsou vysláni k sopce, která má co nevidět vybuchnout a zaplavit město pod ní. Tomu má zabránit odstřelení části kráteru na opačné straně, jenže kabel se přetrhne... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

V řadě animovaných kraťasů o Supermanovi působí tento celkem výjimečně, neboť se zde Superman nepotýká s žádnými padouchy ani šílenými vědci, nýbrž s nebezpečným přírodním živlem, jakým je, jak již napovídá název, sopka. Hodně se mi líbilo to, jak byla udělaná animace výbuchů a tekoucí lávy. Škoda, jenom toho, že to mělo jen sedm a půl minuty, z čehož minutu a půl spolkl ten obligátní úvod. Mohlo to být klidně o něco delší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď sa matička Zem naštve, utekajte. Kto ale takúto vlastnosť nemá je novinárka Lois Laneová a jej kolega Clark...teda vlastne Superman. Rýchla akcia plná deštrukcie. A to ja rád. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bylo na čase, aby se Superman přestal věnovat zločincům a šílencům všeho druhu a čelil také nějakému nebezpečí, které dokáže rozpoutat přírodní živel. Vybuchující sopka byla dobrou příležitostí. ()

Reklama

Reklama