Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Zvedni mě z vyschlého prachu. Zlom moje řetězy. Vyveď mě z ďáblova příbytku a odvěď mě pryč........... Scénář : Ehren Kruger. Hudba : Ed Shearmur - ve filmu mimo jiné zazní - Blackbud - Barefoot Dancing http://www.youtube.com/watch?v=LbkK8Of6F3o CHYBA VE FILMU - Ke konci filmu má Caroline ( Kate Hudson ) na půdě rozmazaný oči, když se potom probudí, už je rozmazané nemá... a později zase ano. CITÁT - Dítě, myslím, že jsi mi zlomila nohu.......... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kľúč určite nie je čistokrvný horor. Je to mysteriózne krimi. Síce s céčkovým obsadením, ale s podarenou pointou. K samotnému pozretiu, napriek nízkemu hodnoteniu, ma inšpirovala skutočnosť, že scenár napísal Ehren Kruger. Má na konte môj najobľúbenejší horor Kruh a tiež jeden z najlepších záverov, a to vo filme Miluj bližního svého. Tu sa mu opäť podarilo zvýšiť zážitok rozuzlením. Škoda, že prešiel na temnú stranu a začal písať popcornové bijáky pre deti a mládež. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Slušný horor, u něhož jsem se tak dvě třetiny opravdu bál, potom to díky odtajnění tajemství tak nějak vyprchalo, ale pořád jsem se slušně bavil. Kate Hudsonová bojující proti neidentifikovatelnému zlu ve starém baráku je docela k sežrání, a John Hurt prosící svým němým pohledem o pomoc vyvolává v divákovi podobné chvění jako letmý dotek neznámého v černočerné tmě. Ve filmu mě vyloženě rušili (asi tak dvě) scény z nějaké diskotéky, kde hrdinka se svou kamarádkou tancuje na nějakou pochybnou „moderní“ hudbu. Nějak mi to nezapadlo do té pochmurné hoodoo atmosféry, která jinak celý film ovládá. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Posudzovanie, či je film strašidelný, alebo nie, nechám na iných, nakoľko z doterajších skúseností mi vychádza, že v kine sa báť proste neviem. No slušná atmosféra (miestami mierne pripomínajúca zabudnutý VHS-kový kultík GRANDMA'S HOUSE) sa nepostrehnúť nedala a najvypätejšie scény dokážu vyvolať príjemné a divácky obľúbené zimomriavky, čo sa cení. Polhviezdičku k hodnoteniu pridáva až nečakane slušná (vzhľadom k čistokrvne priemerným predchádzajúcim minútam) záverečná pointa. Rozhodne jeden z najlepších zástupcov žánrového mainstreamu, aké rok 2005 zatiaľ vypľul. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jednou film s parádním příběhem, který má spád a napětí by se dalo krájet, ale celé je to jen takové lehce atmosferické a o nějakých lekačkách či mrazení nemůže být ani řeč, což je strašlivá škoda.I když vám dojde hned na začátku, s kým je co špatně a kdo co dělá, finále je překvapivé, hlavně co se do pointy týče.Hlavní hrdinka je sexy a prostředí taky kvalitní, ale po skončení filmu si uvědomíte, že se z toho dalo vytřískat 10x tolik, takže bohužel jen slušný průměr který nevyužil potenciál.65%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)

Reklama

Reklama