Reklama

Reklama

Najlepšie platenú úlohu vo svojej kariére dostala držiteľka Oscara za drámu MONŠTRUM Charlize Theron. Za úlohu elitnej lovkyne ľudí s nadľudskými schopnosťami dostala 10 miliónov dolárov. V akčnom príbehu, situovanému do 400 rokov vzdialenej budúcnosti, keď smrtiaci vírus takmer vyhladil ľudstvo, má jej hrdinka spáchať atentát na vplyvného politika. Charlize Theronovou uvidíme vo filmovom spracovaní komiksu Jinx. Scenáristom filmu bude autor pôvodného komiksu Michael Bendis. Theronová stvárni hlavnú hrdinku Jinx - lovkyňu ľudí, ktorá sa spoločne s ďalším zločincom rozhodne začať nový život. Hotovosť, ktorú k tomu potrebujú, si hodlajú získať z úkrytu mafiánskych peňazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (372)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tahle sci-fi podívaná taková nadprůměrná pohádka, ve které jsou sem a tam pěkné nápady,občas povedené efekty a i jednoduchý příběh na odreagování. Dalším plusem je Charlize, které to tu sluší i s černými vlasy. Co je dost na prd je střih v akčních pasážích, kde není pořádně vidět, co se přesně děje a kazí to celkový dojem z těchto scén. Hudba mě ničím nezaujala. Za mě 60% :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mě bylo jansé, že to je "podle něčeho", že to nevzniklo jen tak samo o sobě. Stejně tak souhlasím, že je to prostě docela prázdný film. Ale je to na pohled hezké, ta vizualita je fajn, škoda, že si tvůrci stejně dobře nepohráli i se zbytkem filmu. A pak, samozřejmě, Charlize Theron, ta udělá sama o sobě hodně. Hrozně se mi líbil její účes. Když víte, proč na to koukáte, není to nějak extra špatný film. 2.5* ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Základní myšlenka přežití civilizace by snad ani nebyla tak neoriginální, nicméně je s vydatnou pomocí špatného scénáře degradovaná na trivialitku. Ve výsledku je do scénáře náslině narván balast klišovitého elaborátu všemožných jiných filmů a řada situací tak ztrácí logiku, některé jsou divně nedořečené.. Výprava a dekorace jsou celkem nápadité, stejně jako výtvarná stylizace do naturálna. Film se snaží být cool ze všech stran, ale trapně selhává v zásadním a to je přílišná vážnost. Proč je Aeon Flux tak opomíjene až nepovedene dílko? Má jednoduše smůlu, že vznikl v pomatrixovské době, protože si troufám tvrdit, že před sedmi lety by to byla pecka. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pohoda. Mal som chuť na sračku a moje očakávania sa do bodky naplnili. Ale aby som nekrivdil tak Aeon má u mňa aj nejaké tie prvé ceny: 1. Nasterilnejšie prostredie v dejinách sci-fi filmu - niečo tak umelé, chaotické, kulisové a bez feelingu sa vidí málokedy. Občas biele steny fungujú (THX), ale tu nula bodov. 2. Najoriginálnejší protivník v dejinách sci-fi filmu - Strielajúce stromy (WTF!). 3. Najoriginálnejší pomocník v dejinách sci-fi filmu - aportujúce kovové guličky (!!!). Vôbec Karyn Kusama ma úchylku všade strkať flóru viac než je zdravé (keep of the grass!). Zlé na všetkých frontoch. Kto sa tešil na sexi latex dostáva kopanec do vajec. Chalize v kondómovo čokoládovom overale vyzerá, ako vosková figurína s výkladu Prady. Súboje vykrádajú Power Rangers a dialógy telenovely. Momenty keď Charlize podlaďuje hlasivky, aby znela drsne by som tesal do kameňa. Ten bod je za celkom dobrý soundtrack. 20% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Charlize má rád. Mám ji rád kdekoliv, jakkoliv a kdykoliv... Když jsem viděl ukázky z tohoto filmu, kde předváděla prostná v elegantním spartakiádním trikotu, věděl jsem, že se mi v tom minimálně ona bude líbit. Postapo sci-fi žánr také sedí k mým choutkám a tak jsem zašátral v archivu a dnes se na tento filmík podíval... Tak předně k Charlize... těch 40 by jste ji věru nehádali a postavu má skvostnou... Prakticky celý film pobíhá v přiléhavé černé kamizole, která dokonale obepíná všechny ty křivky a záhyby... Fascinovala mne i ta její pružnost a i když asi nejeden akrobatický výkon vznikl na monitorech PC, přesto muselo být natáčení fyzicky asi náročné. Jenže Charlize je asi tak vše, co bude vaše oči nutit ve filmu sledovat. Zápletka je prapodivná, je to takový rozbředlý 1984-Equilibrium mixnutý záhadným virem... Nový svět měl pár z architektonického hlediska zajímavých zákoutí, ale po čase ten futurismus začal nudit... A bohužel byly to i všechny ty poskoky Charlize. Ačkoliv věřím, že způsob jakým zabíjela střáže nemusel být pro ty chudáky nejstrašnější (obkročmo jim skočila na krk a cukem stehen jim lámala vaz), s ubývajícím dějem mi to celé začalo připadat nějak málo... A ten pocit byl čím blíže ke konci větší a větší... Za závěr bych scénáristům nafackoval. Byl bez inteligence a nápadu. A tak chctě nechtě musím uznat, že tohle byl asi můj nejhorší film s Charlize. Musím si spravit chuť a pustit si ckoliv třeba opičáka Big Joe, nebo Listopadovu romanci... Tohle je za dvě kuličky a nebýt tam Charlize, tak fakt nevím jak by hodnocení dopadlo... * * ()

Galerie (140)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie v Berlíne bolo výnimočné tým, že štáb mohol nakrúcať na miestach, kde to predtým nikomu nedovolili. Jedná sa o priestory ako krematórium Treptow a tzv. Haus der Kulturen der Welt (Dom svetovej kultúry). Natáčalo sa aj v berlínskom zvieracom útulku. (Greenpeacak)
  • Na základe filmu bola vytvorená aj hra na PlayStation 2 a Xbox. (Greenpeacak)

Související novinky

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Reklama

Reklama