Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, kterou nejvíc nad vodou drží džin a jeho komentáře a využívání moderních věcí jako golfové hole. Bohužel na mě se zde až moc zpívá a konkurence jako Kráska a zvíře nebo obzvláště Lví král je mnohem výš. Ale Aladin by dostal můj hlas v soutěží o nejpřitažlivější kreslenou postavu :D princezna se povedla. 65% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka s morálním ponaučením, u který se budete bavit i s dětmi. Pokud tedy nejste zarputilí bojovníci proti islamizaci Evropy :) Džin je taková umírněná Maska v popkulturním provedení, přístupná i pro malé publikum. Ani bych se nedivil, kdyby inspirace přišla z komiksů od Dark Horse z konce 80. let, který se dočkaly zfilmování 2 roky po Aladinovi. Doporučuju k přečtení komentář od kiddo. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Přelom osmdesátých a devadesátých let byl podle mého skromného názoru nejlepším disneyovským obdobím. Menkenova hudba zaslouženě oceněna Oscarem, Jasmína patřící mezi nejkrásnější animované princezny, roztomilý Abu a samozřejmě geniální Džin (pan Brousek mladší si na něm dal v českém dabingu opravdu záležet). Určitě jedna z pohádek, kterou budu ráda pouštět dětem :). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hodnotných kvalit jako Sněhurka nebo 101 dalmatinů Aladin doopravdy nedosahuje, přesto je pohádkou, která má mezi těmi nejpodstatnějšími své zasloužené místo. Nevím, zda se nadále budu držet nedávného nápadu dohnat vícero animovaných disneyovek, ale rozhodně jsem nad nimi nezanevřel. Asi už na mě nemají takový vliv kouzla a opojení, když už dávno nepatřím do cílovky takových animáků. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film som prvý a poslednýkrát videl v kine ako desaťročný a už vtedy som bol na to príliš starý a vôbec ma to nebavilo rovnako ako všetky tie kreslené Disneyovky v ktorých sa nonstop spieva. Neviem koho to napadlo, že deťom sa páči spev. Mňa teda nikdy spev nebral a keď sa vo filmoch spieva, tak zdochýnam od nudy. 4/10. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)
  • Původní kinoverze z roku 1992 obsahovala větu "Good tiger, take off and go" ("Hodný tygr, zpakuj se a jdi"), kterou pronesl Aladin, když na něj tygr Rádža vrčel. Po vydání filmu na VHS v 90. letech se začala šířit fáma, že tvůrci do filmu vložili podprahovou zprávu a Aladin ve skutečnosti říká: "Good teenagers take off their clothes" ("Hodní teenageři, svlékněte se"). V edici z roku 2004 byla hláška kvůli kontroverzím z filmu vypuštěna. Ale ve vydání z roku 2015 byla do filmu opět přidána. (Alfréda)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama