Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka. Jen v tomto případě mě neustále otravovaly ty nepovedené písničky, které se prostě s českým dabingem nedají poslouchat a trošku ohraný příběh. Studio Disney totiž odjakživa recyklovalo staré báje a příběhy (až snad na Lvího krále). Grafika je opět "tradiční" a velkým kladem je tentokrát postava Háda, jež hláškuje jak může. Aspoň něco. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Něco tak roztomilého, jako je malý Pegas jsem hodně dlouho neviděla! Celkově bych zařadila Hercula mezi ty lepší Disney pohádky. Múzy tu mají skvělé doprovodné písně a celé je to fajn zábava. Záporák je akorát tak děsivý a zároveň vtipný, hrdina se snaží být hrdinou doslova a doprovodné postavy se starají o slušnou zábavu. Baví mě to teď daleko víc, než když jsem byla malá. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodové, milé a překvapivě vkusné (pouze jedno grgnutí obludné saně). Animace je svým způsobem klasická, což mě dnes dokáže dost potěšit a příběh rozhodně nikde nestojí. Spousta "kulturních" narážek také není na škodu. V hereckém obsazení vynikají zvlášť perfektně obsazení Filoktétes Danny DeVita a hlavní "záporňák" Hádes Jamese Woodse. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som si vážne myslel, že to bude dobré. Je to výsledok mixu čerešní a mlieka. Proste poriadna sračka. Je to prekvapivo nudný film a to aj napriek tým menám v réžií. Fakt nechápem ako sa toto mohlo tak nepodariť. Miestami sa zasmejete, celé to celkom rýchlo utečie a za pár dní už nebudete vedieť, čo to vlastne bolo. Príbehovo som čakal úplne niečo iné. Jeden z najslabších animákov. Až sa čudujem že som na to nenarazil skôr. V mojom detstve. Vtedy by som to možno ocenil viac. Ani animácia sa mi nepáčila. Taká hranatá. Hudobná stránka príšerná. Neviem prečo sú všetky tie snímky o Herkulesovi tak zlé a nudné. Asi by to chcelo sa v Hollywoode zamyslieť. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tu rozprávku mám veľmi rád. Aj po toľkých rokoch. Vtipná, plná skvelých odkazov a dospeláckych vtipov a fajn akcie. Čo sa týka Menkena a jeho hudby trošku slabšie, ale celá tá archa hrdinu o ktorej hovorí aj Campbell je tu dodržaná bez jediného zaváhania. A Hádes v podaní Jamesa Woodsa patrí medzi najvtipnejšie a zároveň najdesivejšie postavy Disney Univerza. Malá pripomienka toho, že antagonisti boli kedysi rovnako dôležitý ako protagonisti. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Uvažovalo sa na tým, aby členky dievčenskej skupiny Spice girls naspievali scény s Múzami. (Carol Pifková)
  • 41 umelcov ručne namaľovalo 1601 pozadí. (curunir)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama