Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Lehce ode mě nadhodnocená kultovka, která si ovšem za své chytlavé songy, komika Háda i skvělou animaci, plný počet určitě obhájí. Přes lehce překroucenou mytologii, se i po letech nejde odtrhnout, od dobrodružstvý přitroublého hrdiny a stejně jistě, jako vyloudí na tváři úsměv, dokáže tahle milá pohádka, i pořádně tajit dech. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmů s Herkulem je nespočet a disneyovská verze tohoto známého příběhu o (ne)přemožitelném silákovi je bezpochyby jednou z těch nejvtipnějších adaptací. Z hlediska animace se jedná o vymazlený kousek s nejedním pěkným nápadem a narážkou na současnou kulturu. Vedle akčně-fantastických scének překypuje Herkules množstvím humorných momentů, o které se postarali především neschopní pomocníci Háda, Pegas a satyr Phil. Samotný Herkules není tolik výrazný, bylo však vtipné sledovat, jak se v něm bila obří síla a ještě větší nesmělost a tréma, když přišla na řadu vražedně svůdná Meg. ()

Reklama

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Vím, že kdysi když jsem byla mladší, se mi to moc líbilo, ale asi jsem to teď přecenila. Jo, docela jsem se bavila, ale ty postavy... Herkules je nebetyčně tupý, ta fialová slečna zas od první minuty nehorázně nesympatická a Hádovi poskoci... no tak ti mi lezli na nervy přímo neuvěřitelně. Hádes sám je ale naopak nejlepší postava filmu, jeho nervní výbuchy vzteku a hořící paruka jsou výborné. A dobrý byl i boj s tím drakem na začátku, i když mi trochu vadil rozdíl mezi počítačovým drakem a kresleným zbytkem. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Herkules, tento hrdina byl synem Dia a když byl ještě v kolébce, tak zadávil dva hady, které na něj poslala Diova žárlivá manželka Hérá. Tento animák je čistý průměr. Na více to nemá. Přece ho nemohu srovnávat s Kačeřími příběhy, které byly opravdu dokonalé. I když samozřejmě, může to být tím, že nemám rád děj, kde jsou jakési potvory tipu Kiklopa aj. např. filmy Jáson a Argonauti, nebo Souboj titánů mě osobně nikdy nebavily. Samozřejmě, že animace je na výborné úrovni. Co také jiného od Disneyeho čekat. Ale mě ten Herkulův příběh prostě moc nebral. A to jsem se soustředil opravdu hodně, protože mám stáhnutou verzi, kde je sice CZ dabing, ale trochu je tam slyšet i anglický. Takže jsem musel více vnímat. Má povinnost mi velila, že prostě tento kousek od Walta musím vidět a to se mi splnilo. Dávám slabé 3 hvězdičky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

35. celovečerní Disney Tenhle Herkules je něco, co se stát prostě muselo. Televizi válcoval Herkules se Sorbem a Xena s Lucy Lawless a oni taky měli svůj animák. U myšáků ale přišli na to, jak svůj příběh o nejslavnějším polobohovi odlišit, jednoduše do příběhu o dospívání from zero to hero mrskli gospel... a ono to vyšlo :) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Na animácii filmu sa podieľalo 906 umelcov. Tento počet zahŕňa i 100 pracovníkov štúdia v Paríži, kde vzniklo asi 10 minút filmu (cesta do podsvetia). (curunir)
  • Poté, co Hercules poprvé odsekne Hydře hlavu, Hádés prohlásí, že to byl zatím poločas. Tuto větu pronese právě v momentě, když je film v polovině své délky. (Marsu88)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama