Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

JFL 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že začátkem nového tisíciletí diváci byli více vábeni pozlátkem počítačových animáků a tak skomírající studio Disney nezachránila ani snaha vdechnout jeho filmům novou energii do žil. Přitom právě v letech 2001 a 2002 studio vytvořilo své za dlouhou dobu nejlepší tituly - "Atlantida: Tajemná říše", "Lilo a Stitch" a právě "Planeta pokladů". Všechny jmenované se vyznačovaly dospělejším přístupem a důrazem na silné vyprávění, propracované postavy a originální prostředí namísto tradičního rozvolněného sledu hezkých obrázků, tradičních příběhů a barvitých muzikálových čísel. "Planeta pokladů" uhrane funkčním přesazením klasického příběhu Roberta Louise Stevensona do světa budoucnosti, v němž se snoubí retro prvky pirátských dobrodružství se sci-fi. Prostředí plné důmyslných detailů a fascinujících atrakcí hravě strčí do kapsy pixarovky i jakoukoli konkurenci a při tom není vyprávění ochuzeno o žádný ze zásadních motivů předlohy - včetně nejednoznačnosti postavy Silvera. 9/10 ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Planeta pokladů má mnoho společného s Černým kotlem - mladého hrdinu, zcela výjimečnou animaci a bolestný finanční průšvih. Ostatně snímek vycházející z motivů známého románu Roberta Louise Stevensona se měl točit po Černém kotli, ale, jak známo, na svůj vznik si musel počkat nejméně patnáct let. I tak to byl propadák a je to velká škoda. Planeta pokladů ani po více než dvaceti letech od svého vzniku nijak nezestárla a musím přiznat, že podobně jako Černý kotel si mě získala od prvních minut. Je to klasický dobrodružný příběh se vším, co k tomu patří - včetně nádherné hudby Jamese Newtona Howarda. Planeta pokladů si zaslouží druhou šanci - a vaše docenění. ()

Reklama

helrohir 

všechny recenze uživatele

Planéta pokladov je sci-fi variácia na literárnu klasiku "Ostrov pokladov" z pera R. L. Stevensona. Možno sa naskytá otázka, čo tvorcov viedlo k tomu, aby sa z prostredia pirátov v Karibiku 18.-teho storočia vybrali na pôdu vesmírnych korábov a vzdialených galaxií. Pritom základná kostra príbehu je v podstate totožná s literárnou predlohou. Najdôležitejšiu výhodu tejto zmeny vidím určite vo vizuálnom spracovaní, ktorý je možné považovať asi za absolútny vrchol animácie, aký kedy z továrne Disney vzišiel. Proste tie palety farieb použité v tomto filme sú úchvatné, a rovnako tak mnohé scény okúzľujú svojím vizuálnym a živelným spracovaním. Z obsahového hľadiska ide opäť o film, ktorý sa snaží pomrkávať po staršej diváckej základni, a v tomto smere sa mu to relatívne darí, nakoľko ide o solídny dobrodružný film. Za mňa teda opäť kvalitné disney dobrodružstvo, hoci výrazne k tomu dopomáha práve ten vizuál. 75%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Originální nespoutaná fantazijní předělávka klasického Ostrova pokladů, kde se plachetnice s využitím solárních větrů prohánějí ve vesmíru a proradní kyborgové kují své plány. Z hlediska dobrodružství a opulentní akce je všechno OK, ale tradiční disneyovská šablona otravných legračních figurek (neposedný měňavec a popletený robot) a instantních rodinných hodnot jakýkoliv pokus o "dospělejší" pojetí nelítostně boří. Škoda, protože audiovizuální stránka a 2D animace vypadají náramně. ()

Kublai 

všechny recenze uživatele

Pro mne nejlepší disneyovka - jako kovaný scifista musím ocenit doslova dechberoucí animaci překvapující nestrojeným a "nemainstreamovým" podáním... film překypuje nápady, které bych očekával spíše v nějaké space opeře než v animáku "made by Disney" - o důvod více smeknout. Není nic neobvyklého, že takto netuctový a chytrý milý film pro diváky všeho věku prošuměl českými kiny bez výraznějšího povšimnutí... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Reklamní marketing zahrnoval i spolupráci se společností Pepsi-cola. Tato firma dala na některé své výrobky, jako jsou Mountain Dew, Code Red Sierra Mist nebo Lipton Brisk, logo filmu a fotografie hlavních postav. (Terva)
  • Společnost Disney Interactive vydala v roce 2002 pro Play station 2 hru na motivy filmu filmu pod názvem „Treasure Planet: Battle at Procyon“. (Terva)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama