Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pohádka na motivy biblického příběhu o Mojžíšovi, který vyvedl svůj národ z poroby do země zaslíbené. Film neměl žádný náboj, ne moc strachnahánějicí záporné postavy a hnusnou, nechutně chlupatou vopici - coby postavičku, kterou by si všichni povinně měli oblíbit. Zázrak se nekonal. Když k tomu přičtu hnusné, staré dinosauřice, z kterých mi místo bylo fakt špatně, tak nevím, jak se tato triviálnost dostala do červeného pole. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že když jsem tenhle film viděl jako malý, dočista mě uchvátil. Jednak svoji krásnou hudbou J. N. Howarda, kterou jsem vnímal už tehdy a jednak tehdy neskutečně krásnou animací kombinující reálné prostředí a naanimované postavy a efekty. Jenže po těch letech mi hodně vadí jedna věc - příběh. Ten je neskutečně klišovitý a díky tomu je animák i bohužel po čase dost nudný. Což je škoda, protože technicky vypadá stále hodně k světu. Nicméně si ho nejvíce užijí děti, pro které je určen primárně. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

I přes prosťoučký syžet se jedná o frontální útok na všechny smysly i emoce, jenž je díky ohromující práci animátorů, velkolepé hudbě a režisérově smyslu pro působivé kamerové jízdy a nálety beze zbytku úspěšný. Pravda, tenhle maďarský (?) dinosaurus kráčí po cestě, která je již pečlivě prošlapaná mnoha jeho předchůdci a tak jako na mnoho jiných snímků složených hlavně z diváckých atrakcí se na něj snadno zapomíná, ovšem ten bezprostřední zážitek stojí za to ocenit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by sa film natočil pôvodne tak ako sa mal - bez dialógov a bez Disneyovského pozlátka ( celý film by pravdepodobne vyzeral ako jeho strhujúci, niekoľkominútový úvod, v ktorom sledujeme putovanie dinosaurieho vajcia ), bola by to neprekonateľná filmová pecka nového tisícročia. Takto je to len síce vizuálne vybrúsená a efektná, ale predsa len malinovka. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se začala naplno rozžhavovat pořádná tři-dé animace ještě nebylo vychytáno pár mušek, který mě u tohoto snímku bijí do očí. Jednak to byla přílišná realističnost modelů (zapomeňte na karikaturní postavičky a prostředí, dneska tak běžné, např. u ratatouille) a za druhé i nepromyšlený příběh, snad na úkor nové techniky. A navíc dělali všechno na počítači o dinosaurech. To jsou mouchy, který prostě nejdou přehlídnout a tady se sešly v pořádnym roji. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne mal byť záber zo začiatku, keď letí meteorit vesmírom, totožný s tým, ktorý bol vo filme Armageddon (1998). (Spilvo)
  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)
  • Aladar sa mal pôvodne volať Noah. (Spilvo)

Reklama

Reklama