Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu v první řadě dětský snímek, na rozdíl od řady jiných animáků toho dospělému tolik nenabídne, a tak považuji za zbytečné babrat se v nepřesnostech a vypočítávat chyby. Když nic jiného, dá se na Dinosaura prostě jen tak dívat, protože po stránce výpravy se povedl a hudba Jamese Newtona Howarda je přímo krásná. Rád bych ještě vyzdvihl na český dabing, který má mnohem zajímavější obsazení než ten originální (Jiří Langmajer, Jaroslav Satoranský, Květa Fialová...). ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Monstrozní výprava, vynikající animace, která mě uchvátila i 8 let po premiéře, kdy jsem to viděl poprvé! Výborná hudba, solidní příběh, kterému nechybí vtip, akce ani napětí. Přiměřená délka i povedený český dabing. Prostě vše přispívá k tomu, že se jedná o nadprůměrnou rodinnou podívanou, která zaujme oko mladého prcka i staršího diváka. Nemůžu jinak, nežli 4*, poněvadž se jedná o opravdu povedený oddychový film... ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

slaboducha historka na tema putovanie s dinosaurmi. ak mate viac ako 8 rokov tak sa budete pri tomto filme urcite miestami dooost nudit, lebo pocas celej stopaze sa nestane nic extra zaujimave alebo nieco co ste nevideli uz niekde inde (a casto lepsie). cely pribeh je postaveny na tom ze idu z bodu A do bodu B odtial treba do bodu C atd.... na to vsetko sa obcas pozerame z vtacej perspektivy tak by clovek ocakval majestatnu monumentalnu hudbu ako ja, ale vacsinou to je nuda (co prekvapuje lebo hudbu skladal J. N. Howard) i ked par slusnych pasazi sa najde. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už jako vejce prožije malý dinosaur Aladar dlouhou cestu ze svého rodného ostrova, aby nakonec skončil u skupiny lemurů, kteří se jej ujmou a vychovávají. *Blik* O pár let později ostrůvek zachvátí katastrofa, a pouze Aladar se svými "rodiči" se zachrání před rojem meteoritů. Přidávájí se ke skupině dinosaurů (a jiných potvor), kteří směřují vztříc světlým zítřkům do nové země. Skupina vede mrzutý dinosaur Kron, kterému jsou ostatní jen cílem pohrdání a smíchu. Ale Aladar svoji autoritou (a taky díky štěstí) přebírá ve skupině vedení a také získává lásku krásné dinosauřice Neery. Dostanou se všichni včas do bezpečí a ubrání se útokům zákeřných carnotaurů (dinosaur se spoustou zubů) ... Animák sice ničím extra nepřekapí, příběh je takový plytký a naivita z něj úplně odkapává, nicméně svým zaměřením na mladší věkové skupiny to až tolik nebolí. Animace jsou na velmi dobré úrovni, a vše je podkresleno příjemnou hudbou Jamese Newtona Howarda... ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Prelomové prepojenie počítačovej animácie a reálnych prírodných záberov je výrazným plusom tohto animovaného filmu zo štúdia Disney. Po prvýkrát som ho videla v kine a bol to pre mňa rovnaký zážitok ako o niekoľko rokov neskôr filmy s technológiou 3D. Dobrodružný príbeh možno neoplýva množstvom zvratov a jeho záver je dosť predvídateľný, ale aj tak zostáva jeho pozeranie príjemne a zaujímavo stráveným časom. Aladar je svojou odvahou a neochotou predčasne sa vzdávať sympatická postava, hoci trochu idealistická a jeho opičí priatelia sú podarení. Krásnym doplnkom prostredia je hudba Jamesa Newtona Howarda, za najlepšie piesne zo soundtracku považujem "The egg travels" a "Breakout", čo je zároveň sprievodná hudba k mojim dvom najobľúbenejším scénam z celého filmu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Tým sa presťahoval do štúdia v Burbanku v januári 1997 a o osem mesiacov neskôr sa oficiálne naplno rozbehli všetky práce. Celkový počet animátorov, tvorivých umelcov a technických expertov sa vyšplhal až na 350. (pravo)
  • Film mal pôvodne vyzerať úplne inak, mal byť pojatý viac realisticky. Aladár v pôvodnom scenári poznal svoju rodinu a cestoval do Veľkého údolia so stádom Iguanodonov (Aladárov druh), vo výslednom scenári bolo upustené na realite a dinosaury boli nakombinovaní z rôznych období a z celej planéty (tieto druhy by sa nikdy nestretli). (Krnac)
  • Pôvodne mal byť záber zo začiatku, keď letí meteorit vesmírom, totožný s tým, ktorý bol vo filme Armageddon (1998). (Spilvo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno