Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, fantastická výprava, výborná práce s efekty. A k tomu všemu ta nádherná hudba, která filmu dodává na pompéznosti a výjimečnosti. První půlka filmu je top, druhé půlce sice krapet dochází dech, přesto nádherná záležitost, které nemám absolutně co vytknout. Potěšili i překrásné okolí a lokace, kde se děj odehrává. Zkrátka film mého dětství, na který se vždy rád podívám znovu. Taková nenáročná oddechovka, která potěší snad každého. 10/10. ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Každý měl v dětství nějakou lásku. Někdo měl osobu jiného pohlaví, někdo osobu stejného pohlaví, někdo bačkoru, zvíře, sklenici, plyšáka, polštář, autíčko... Moje láska by film Dinosaurus. Nevím proč, ale skoro každý týden, když jsem si v půjčovně nemohl (nechtěl) nic vybrat, šáhl jsem po Dinosaurovi. On celý ten svět je jako stvořený pro děcka a trocha akce a napětí tomu jen prospívá. K tomu naprosto parádní animace, která (pro děcka) dělá naprosto uvěřitelný reálný svět, ve kterém by, už jako lemur, býložravec, masožravec, "dlouhokrk", žlutý lemur, chtělo (děcko) prostě být. Teď už to samozřejmě není taková senzace jako v dětství, ale vzpomínky mi zůstaly. Za své dětství 100% :) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že když jsem tenhle film viděl jako malý, dočista mě uchvátil. Jednak svoji krásnou hudbou J. N. Howarda, kterou jsem vnímal už tehdy a jednak tehdy neskutečně krásnou animací kombinující reálné prostředí a naanimované postavy a efekty. Jenže po těch letech mi hodně vadí jedna věc - příběh. Ten je neskutečně klišovitý a díky tomu je animák i bohužel po čase dost nudný. Což je škoda, protože technicky vypadá stále hodně k světu. Nicméně si ho nejvíce užijí děti, pro které je určen primárně. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se začala naplno rozžhavovat pořádná tři-dé animace ještě nebylo vychytáno pár mušek, který mě u tohoto snímku bijí do očí. Jednak to byla přílišná realističnost modelů (zapomeňte na karikaturní postavičky a prostředí, dneska tak běžné, např. u ratatouille) a za druhé i nepromyšlený příběh, snad na úkor nové techniky. A navíc dělali všechno na počítači o dinosaurech. To jsou mouchy, který prostě nejdou přehlídnout a tady se sešly v pořádnym roji. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Unikátní opomíjený a nedoceněný film Disneyho Studia. Spektakulární podívaná pro velká plátna kin. Jeden z největších a nejsložitějších projektů studia. Na svou dobu fotorealistická grafika představující svět dinosaurů v plné kráse i nezbytného výchovného poučení typického pro disneovky. Přesto, že jde o dětský film a příběh, je zde použito všech vědeckých objevů k tématu období pozdní křídy, takže jsou známy i důkazy o existenci forem savců ( tvůrci jim dali podobu lemurů). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Tým sa presťahoval do štúdia v Burbanku v januári 1997 a o osem mesiacov neskôr sa oficiálne naplno rozbehli všetky práce. Celkový počet animátorov, tvorivých umelcov a technických expertov sa vyšplhal až na 350. (pravo)
  • V celom filme sa objaví 30 rôznych druhov prehistorických zvierat od 30-centimetrovej jašterice až po 36 metrov dlhého a 100 ton vážiaceho Brachiosaura. (pravo)
  • Za prvý víkend premietania zarobil film v Spojených štátoch 38,8 milióna dolárov, čím sa stal najúspešnejšou premiérou roka a za Levím kráľom zaostal len o 1 milión. (pravo)

Reklama

Reklama