Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Den, kdy jste nebyli nakupovat, považujte za ztracený!" Anna - "recitátorka" reklam v obchodním domě, Karin - neúspěšná herečka, Ian - manažer, Eva - prostitutka a Petr - bývalý estébák. Všichni se jednoho dne potkají v hypermarketu. Někteří tu pracují, někteří nakupují, někteří provokují a některým možná dokonce hypermarket změnil život. Zatímco Karin dál dabuje nekonečné stupidní telenovely, z Evy se stává skutečná filmová hvězda a Petr řeší svůj hlad po fízlování vlastní videoslužbou. A všichni jsou tak trochu smutnými klauny, kteří se jen zběsile snaží naplnit svůj vlastní sen o štěstí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hypermarket není úplně jednoduché ohodnotit, protože je to rozporuplný kousek. Oceňuju ho jako sympatický pokus posunout televizní dramatickou tvorbu někam jinam z ze stojatých vod tisíckrát vyzkoušeného, vyhnout se některým klišé a přiměřeně provokovat. Tak zajímavé charaktery (zejména Krobotův estébák) se v českém televizním snímku objevují spíš vyjímečně. Na druhou stranu je ten pokus evidentně nad současné síly tvůrců a především scénář chtělo v mnohém dopilovat. Je to nevyrovnané, krvavý závěr je vyloženě přehnaný a přes pár zajímavých psychologických střetů a režijních nápadů negativní dojmy převažují. Celkové hodnocení 40 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem jsem zjistila, jak je hodnocení nějakého filmu po zhlédnutí ovlivněno tím, jak je na csfd hodnocen. V tomto případě zde před uvedením v TV nebylo ani jediné hodnocení a mě se tento film opravdu dost líbil, ale většině osazenstva ne:) Myslím, že na televizní film, byl na dnešní poměry zvládnut dost dobře. I herci předvedli velmi slušné výkony. V Hypermarketu jsem poprvé poznala sympatickou osobnost Davida Švehlíka:) ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Vynikající. A ke všemu v neděli v osm večer na ČT1! Zowieeeee! Prime Time is my Time! Tak v tom jsem se rochnil -- taková petarda do čenichu českýho zaprděnýho měšťáka! Co na to říkáte, "odpad"-líci? :-) Pro mě důvod, proč zatím neodhlásit televizi. I když si to, obávám se, v ČT někdo ošklivě od..re. Ta bába, co má na starosti programovou skladbu, evidentně netušila, co jí to ostravští dramaturgové naservírovali. Jen tak na ni! Doufám, že ji z toho trefil šlak. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný televízny snímok, dosť rozsekaný na drobné, dramaturgicky nesúrodý. Ak by to bol poviedkový film, možno by som nenamietal, ale s týmto označením nesúhlasím. Námetom bola divadelná hra, ktorú si dosť dobre neviem predstaviť, takže predpokladám, že tvorcovia popustili uzdu fantázii. Niektoré scény ( erotika snímaná vo veľkých detailoch, či scéna v byte eštébaka ) sú výborné. Ale to je málo. Škoda. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha mnohovrstevne uchytiť skutočnosť je zjavná. Nevera, neprimerané zachádzanie s podriadenými, vzťahy otca poznačeného minulosťou a jeho rebelantskej dcéry, snaha netalentovanej herečky prebitá radodajnosťou neherečky. Všetko to ústi v priestore veľkého hypermarketu, pohlcujúceho ľudské emócie do penovej bubliny nasvietených tovarov. Ukazuje sa, že ako náprava pokrivených vzťahov to nestačí. Finále je nezvládnuté, hoci možno alegorické - krvavé zúčtovanie s manažérmi konzumu. Podaktorí tu ochkajú nad výnimočnosťou, celkové spracovanie a príliš veľa rozohraných tém pripomínalo skôr hypermarket ako umenie a šírka rozohraných námetov rozsiahlu ponuku produktov v ňom. Nový uhol pohľadu sa nestáva kvalitný automaticky tým, že sa spracuje odlišne ako doteraz, prípadne, že sa prináša niečo, čo tu dosiaľ nebolo. Navyše zdanlivo nové veci, tu už viackrát v minulosti boli. Revolúcia sa nekoná, hypermarkety ostávajú tým čím boli, rovnako tak tento tv film žiadnu dieru do sveta nespravil. Štandard televíznej produkcie, so snahou formálne atraktivizovať. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Film vznikl na podkladě divadelní hry "Hypermarket" uváděné v roce 2004 na venkovní scéně Národního divadla v Praze "Bouda II". Autor hry, sedminásobný držitel divadelních Cen Alfréda Radoka Viliam Klimáček, za tento text získal 2. místo v kategorii "Nejlepší česká a slovenská divadelní hra roku 2002". (Magyar)
  • Hudbu složil Roman Holý spolu s Ondřejem Brouskem už v roce 2004 bez souvislosti s jakýmkoliv existujícím filmem jako splnění muzikantského snu o natočení soundtracku za plné tvůrčí svobody. Výsledné album nazvané "Crushing Bliss" kombinuje zvuk velkého symfonického orchestru, elektroniku a zpěv Emy Brabcové (Khoiba), Romana Holého a Dana Bárty. (Magyar)

Reklama

Reklama