Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ucházející nízkorozpočtové béčko, které se (bohužel) projevilo na obyčejném vizuálu, drasticky zmatečném stříhání zejména akčních scén i na jednoduchosti postav, na druhou stranu si tahle zajímavá malá potvora dokáže udržet pozornost i přes všechny zmíněné nedostatky filmu. Parazit je originální a tajemný, akorát možná trochu škoda, že kvůli rozpočtu jde nějaké jeho větší zapojení mimo, dočkáme se jen takových minimalistických, přiblížených scén a nevidíme jej ve větším formátu. Na Splinteru po dlouhé době oceňuju taky fakt, že postavy se nechovají úplně debilně a v rámci možností se film v tomhle ohledu hýbe v realistických mezích. Ve výsledku je to neurážející průměr a řekl bych "za málo peněz hodně muziky" i když je třeba brát to trochu s rezervou. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

No mně osobně to monstrum moc povedený nepřišlo. Bodlinky a jejich projevy byly docela příjemný na sledování, ale jako samotný to nebylo moc děsivý a hlavně ani moc ukázaný. Bohužel mi to stvoření přišlo lehce impotentní, vzhledem k tomu, co se mu povedlo za celou tu dobu udělat v porovnání s tím, co jsme viděli, že umí. Půlku filmu jsou v bezpečí díky dveřím a výloze, kterou se ani nesnaží nějak barikádovat a dveře (jak je několikrát ukázaný) zamykají jen podle nálady nejspíš a bohužel jim to proti tomuto nepříteli stačí. Nebudu už moc víc konkretizovat, abych zbytečně neprozrazoval . . . Velký plus byli herci, kteří mi sedli všichni. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ako aperitív je toto dielko solídny chlast, no ako hlavné jedlo to diváka, slintajúceho po kvalitných hororoch, nezasýti. Podľa môjho úplne skromného názoru (ďalej len „p.m.ú.s.n.“) vadí nielen dosť svojský zostrih (teda potvoru(y) som si nevychutnal), ale hlavne to, že sa film berie príliš vážne. P.m.ú.s.n. tu chýba určitý nadhľad, či dokonca humor, ako to predviedla Krvavá hostina. Trocha hlášok by rozhodne neuškodilo, hlavne zo strany neuvedeného Deniss Farella. Ak to ohodnotím na 3:10 či 3:15, nebudem ďaleko od pravdy. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Z filmu jde cítit zřejmě malý rozpočet, atmosféra se daří tvořit, člověk se místy cítí trochu napjatý. I zde se vyskytujou takové ty tradiční napínáky, kdy pak něco spadne a veškerou mravenčí snahu hrdinů zhatí. Škoda rychlého střihu, monstrum nevypadalo špatně, jen kdyby nám ho pořádně ukázali. Taková večerní koukajda co by zapadla do programu většiny TV. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Místy zmateně sestříhané béčko s originálním killerem, jenž vás nechá nejdřív pěkně vycukat a pak vás schlamstne. Zevnitř. Na stroboskopický střih jsem si už dávno zvykl, takže mi nedělal žádné problémy. Neříkám, že ho mám rád, ale už se v tom orientuju líp než dřív. Stačí vědět, čeho si všímat. Škoda, že Splinter dostává grády až někdy kolem 50. minuty. Do té doby je to spíš atmosférická záležitost plná keců ekomacgyvera. Ale poslední půlhodina má slušný grády a za to je ta hvězda navíc. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)
  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)

Reklama

Reklama