Reklama

Reklama

Galactica, kosmické plavidlo budoucnosti velikosti malého města, prolétává spolu s jinými plavidly vzdálenými hvězdokupami, všichni prchají před zničením lidské rasy. Pod velením důstojníka Adama (Lorne Green) se vydali k 13té sesterské kolonii ve vzdáleném hvězdném systému, k planetě jménem Země. Hrdinové z galaxií vypráví příběh mezihvězdných uprchlíků a jejich bitev se strašlivými Cylony. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

klerik 

všechny recenze uživatele

Podľa pár dielov serialu som celu staru BSG považoval za úsmevnu zaležitosť... A potom som si pozrel tento štart - a bol som prekvapený. Je tam trochu naivity, samozrejme, ale je to skvely iný pohľad na cylonský útok (ten je vyslovene skvelý) a ako celok to ma nezabudnuteľné čaro a krajšie masky a kostimy i hercov ako v starých SW... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tento film veľmi zostarol, netreba si nič nahovárať. A netreba si ani nahovárať, že okato nekopíruje Hviezdne vojny. Ale zase si nenahovárajme, že pôvodná trilógia SW taktiež už riadne nezostarla. Pokiaľ sa na BG budete pozerať ako na film s podtitulom "Modelky vo vesmíre", tak si ho celkom slušne užijete. Príbeh odsýpa, má to spád, vtipnú logiku a nezmyselnú náväznosť scén, ale to je popravde úplne jedno. Pôvodný seriál, ani následné filmy, pozerať nebudem. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je ovlivněné nostalgií - kdysi předávno jsem film i seriál viděl na rakouské televizi. Jje to naivní a laciná napodobenina Hvězdných válek, béčková podívaná, která má v dnešní době význam pouze jako odrazový můstek pro současný úspěšný remake. Ve srovnání s dneškem je původní film a seriál stejně a možná i víc naivní než původní Star Trek ve srovnání s jeho současnou podobou. Celkový dojem: 35 %. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naivní sci-fi, ale docela dobře se na to kouká a dokonce i nějaká ta napínavá chvilka se najde. Obsazení herců je taky dobré a řekl bych, že povedenější než v ve verzi z roku 2003, která je i celkově méně povedená. Otravná je jen postava malého neposedného kluka a jeho psího robota. Triky jsou samozřejmě velice slabé a zamrzí i časté opakování záběrů, což lze vidět hlavně ve scénách vesmírných bitev, které jsou natočeny dost nepřehledně a pořádně nebylo poznat, kdo po kom vůbec střílí. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Je to pilotní film televizního seriálu ‘Battlestar Galactica’ (1978-1980), který je rozdělený na dvě části. Herci jsou vybráni spíše kvůli svému vzhledu než kvůli herectví. Děj se týká takticko-balistických vesmírných a mezinározních hrátek. Přeživší lidé se letí zachránit na vzdálenou planetu Zemi a robotičtí Cykloni se je snaží vyhubit. Lidští vesmířané měli slušivé uniformy, zato Cykloni byli rozmanitější. Jeden byl obzvášť nepříjemný. Jednak byl nepřátelský, zlý a mazaný, a pak na místě očí mu ve tváři jezdily dvě červené tečky sem a tam, a když mluvil, tak mu blikaly disco-čelisti. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • Původní originální název filmu zněl Star Worlds, ale byl změněn pro přílišnou podobnost s názvém série Hvězdné války. (Hans.)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama